annonse
annonse
annonse

Pioneer Rayz Plus

Oktober 2017Pioneer Rayz Plus

Digitale tryllekunstnere

Spækket med smarte funktioner plus fremragende støjreduktion og god lydkvalitet.

Lad op, mens du lytter. Mange funktioner. Både god lyd og støjreduktion.
Lidt for plasticagtige til prisen. Mikrofonen til mobilsamtaler giver unaturlig lyd.

Med Lightning-stik kan hørepropper låne strøm fra telefonen, så man slipper for en stor batteripakke på ledningen. Ulempen er normalt, at man ikke kan lade mobilen op, mens man hører musik, men Rayz Plus har smart nok et ladestik til netop dét.

Kvalitet og funktioner

Propperne er lavet af plastic og virker derfor ikke særlig eksklusive. Også deres kontrol/mikrofon er af hård plast. I denne prisklasse forventer man lidt mere luksuriøse materialer. Der medfølger både tre par silikonedutter og tre par skumpuder, hvilket gør det let at finde nogle, der passer. Selv om de stikker lidt ud af øret, sad de godt under testen.

Fra app’en kan man styre alle funktioner. De pauser automatisk, når tager dem ud af ørerne. Når man taler i telefon, bruges mikrofonen kun, når man taler, og der er en medhørsfunktion, som lader lyd fra omgivelserne slippe igennem. Man kan også sætte dem i strømsparetilstand. Hurtigknappen på fjernbetjeningen kan styre en valgfri funktion.

Lydkvalitet

Den bedste funktion er dog kalibreringen. Ud over at justere lyden til lige netop dine ører analyserer den omgivelsernes lyd. Det gør, at man får en meget mere effektiv udligning af støjen end med traditionel støjreduktion. Derimod er mikrofonen ikke lige så god, og modtagerne klager over, at ens stemme lyder unaturligt.

Lydkvaliteten er på niveau med vores tidligere favoritter Libratone Q-Adapt, selv om lydkarakteren er anderledes. Den kan dog i høj grad justeres med equalizeren i app’en. Rayz Plus har god klarhed i diskanten, og man får en fin nærværsfølelse på live-indspilninger. Det eneste egentlige minus i protokollen er bassen. Ganske vist går den faktisk så dybt, som specifikationerne antyder, men den lyder lidt tyndt.

Konklusion

Pioneer Rayz Plus løser problemet med at lytte og oplade samtidig trods Lightning-stikket. Desuden har de flere smarte funktioner end andre hørepropper, vi har testet i denne prisklasse. Lydkvaliteten på musik er rigtig god, og takket være kalibreringsfunktionen er støjreduktionen fremragende.

Den plasticagtige finish og den dårlige samtalekvalitet trækker ned, men alt i alt er det stadig nogle af de bedste støjreducerende hørepropper, vi har testet.

picture1 picture2
<
>
Rayz har usædvanlig mange smarte funktioner, der alle kan styres fra app’en.

Med Lightning-stik kan hørepropper låne strøm fra telefonen, så man slipper for en stor batteripakke på ledningen. Ulempen er normalt, at man ikke kan lade mobilen op, mens man hører musik, men Rayz Plus har smart nok et ladestik til netop dét.

Kvalitet og funktioner

Propperne er lavet af plastic og virker derfor ikke særlig eksklusive. Også deres kontrol/mikrofon er af hård plast. I denne prisklasse forventer man lidt mere luksuriøse materialer. Der medfølger både tre par silikonedutter og tre par skumpuder, hvilket gør det let at finde nogle, der passer. Selv om de stikker lidt ud af øret, sad de godt under testen. Fra app’en kan man styre alle funktioner. De pauser automatisk, når tager dem ud af ørerne. Når man taler i telefon, bruges mikrofonen kun, når man taler, og der er en medhørsfunktion, som lader lyd fra omgivelserne slippe igennem. Man kan også sætte dem i strømsparetilstand. Hurtigknappen på fjernbetjeningen kan styre en valgfri funktion.

Lydkvalitet

Den bedste funktion er dog kalibreringen. Ud over at justere lyden til lige netop dine ører analyserer den omgivelsernes lyd. Det gør, at man får en meget mere effektiv udligning af støjen end med traditionel støjreduktion. Derimod er mikrofonen ikke lige så god, og modtagerne klager over, at ens stemme lyder unaturligt. Lydkvaliteten er på niveau med vores tidligere favoritter Libratone Q-Adapt, selv om lydkarakteren er anderledes. Den kan dog i høj grad justeres med equalizeren i app’en. Rayz Plus har god klarhed i diskanten, og man får en fin nærværsfølelse på live-indspilninger. Det eneste egentlige minus i protokollen er bassen. Ganske vist går den faktisk så dybt, som specifikationerne antyder, men den lyder lidt tyndt.

Konklusion

Pioneer Rayz Plus løser problemet med at lytte og oplade samtidig trods Lightning-stikket. Desuden har de flere smarte funktioner end andre hørepropper, vi har testet i denne prisklasse. Lydkvaliteten på musik er rigtig god, og takket være kalibreringsfunktionen er støjreduktionen fremragende. Den plasticagtige finish og den dårlige samtalekvalitet trækker ned, men alt i alt er det stadig nogle af de bedste støjreducerende hørepropper, vi har testet. [gallery ids="70033,70034,70035,70036"]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Pioneer Rayz Plus
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Tilslutning: Apple Lightning
Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz
Drivere: 9,2 mm
Vægt: 5 g (uden ledning)
Web: pioneerrayz.com

Pris: 1300,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-