annonse
annonse

PSB M4U 4

Stor lyd i lille indpakning

PSB’s første hørepropper har en større og mere frodig klang, end vi er vant til.

Lyd & Billede mener

Med fyldig bas og en meget behagelig klangbalance kan man høre musik i timevis uden at blive træt.
Overtoneområdet er lidt tilbageholdende, og vi kunne generelt godt tænke os lidt mere spræl.

PSB er primært kendt for deres gode højttalere. Men med hovedtelefonmodellerne M4U 1 og M4U 2 har den canadiske producent bevist, at de også kan sende den gode lyd direkte ind i vores ører. Nu er der så kommet en in-ear model i Music 4 You-serien.

Ligesom deres storebrødre benytter de en teknologi, som PSB kalder Room Feel. Kort fortalt skal den skabe samme slags rumfølelse, som man får med et par gode højttalere, uden at vi bliver fortalt, præcis hvad det er, den gør. Muligvis ligger der en lille faseforskydning i det passive delefilter, men der må være noget mere, da de problemer, det normalt ville medføre, er fraværende.

M4U 4 er en tovejsmodel med et almindeligt dynamisk højttaler-element, der håndterer basområdet, og et balanceret armatur-element, der tager sig af de højere frekvenser i overtoneområdet. Sådan et element har fordelen af meget lav masse og dermed fremragende respons på hurtige transienter.

For at få plads til to elementer og et delefilter har propperne et større hus end normalt, som stikker ud og lægger sig langs øret. Alligevel er vægten overraskende lav, så man behøver ikke at være bange for, at de falder ud. Bare sørg for at lægge ledningen rundt om øret.

Samme ledning er i øvrigt aftagelig, og der medfølger to styk, hvoraf den ene har indbygget kontrol/mikrofon, så man kan besvare opkald og tale håndfrit i mobilen samt styre lydstyrken direkte på kablet. Den kan også bruges til at bladre frem og tilbage i en aktiv playliste.

Der medfølger seks forskellige par puder i tre størrelser i alt – tre af silikone og tre af ekspanderende skumplast.

 

Lydkvalitet

M4U 4 gengiver musikken med en fyldig og behagelig klangbalance. David Bowie synger et tårevædet farvel på sangen “Lazarus”, og basgangen kommer meget fint frem med PSB’s høretelefoner. Denne sang giver mig gåsehud hver gang, især med god lyd. Som her.

  • Type: Hørepropper
  • Elementer: 8 mm dynamisk + balanceret armatur
  • Kabel: 1,2 m uden mikrofon + 1,2 m med mikrofon (iPhone-certificeret)
  • Følsomhed: Ca. 100 dB/mW
  • Impedans: 16 ohm
  • Vægt: 25 g
Pris: 1990,-