annonce
annonce

test: Urbanears Plattan 2 Bluetooth

November 2017Urbanears Plattan 2 Bluetooth

Fuld fart på

Urbanears ræser forbi konkurrenterne med de overraskende prisbillige Plattan 2 Bluetooth.

Lang batteritid. Nemme i brug. Gode funktioner. Glimrende lyd til prisen.
Man kan ikke længere vaske hovedbåndet. Hverken aptX eller NFC.

Urbanears er virkelig lykkedes med at lave moderigtige hovedtelefoner, der også lyder godt i betragtning af den rimelige prisseddel. Deres mest succesfulde model, Plattan, ser man f.eks. daglig folk med i Stockholm. De kom senere i en trådløs version, Plattan ADV Wireless, som blev fulgt op af de opdaterede og kablede Plattan 2. Og nu er her, som forventet, en ny trådløse model, Plattan 2 Bluetooth. Som selvfølgelig fås i fem distinkte farver.

(Foto: Urbanears)

Brugervenlighed og komfort

Ørepuderne er beklædt med kunstlæder, så det er nemt at tørre dem af, hvis de begynder at se nussede ud. Derimod kan man ikke længere tage stoffet af hovedbøjlen og vaske det, hvilket er lidt synd. Det er blevet erstattet af en gummiagtig polstring, som dog er bedre til at holde hovedtelefonerne på plads. Der er rigelig polstring i puderne, og eftersom de heller ikke klemmer så hårdt om ørerne, føles de behagelige selv ved længere tids lytning.

Heldigvis er forgængerens touch-betjening erstattet af en joystick-lignende løsning a la den, Marshall anvender. Enkelt og velfungerende. Den kan endda bruges til at starte stemmeassistenter som Google Assistant og Siri.

En anden praktisk funktion, vi genkender derfra, er at man kan koble et par hovedtelefonen med ledning på og lytte til den samme musik. Og så er batterilevetiden rart nok meget generøs.

Praktisk sammenklappelige. (Foto: Urbanears)

Lydkvalitet

Billige hovedtelefoner har ofte problemer med skarp diskant eller mudret bas. Det er der heldigvis ikke noget af her, og Plattan 2 Bluetooth spiller overraskende rent og neutralt. De fungerer faktisk godt med de fleste genrer. Der er en god nærværsfølelse på live-optagelser, og elektronisk musik har en markant bas.

Men selvfølgelig får man ikke hi-fi-lyd for under en tusse. Hvis man skal være emsig, kan man påpege, at lyden har en tendens til at være lidt påtrængende, og at detaljer forsvinder i orkesterpartier.

(Foto: Urbanears)

Konklusion

Urbanears gør én ting, og den gør de godt. Nemlig at lave hovedtelefoner, der ser rigtig godt ud og lyder bedre, end prisen tilsiger. Med deres andet forsøg udi trådløse hørebøffer har de lært af fortidens fejl. Plattan 2 Bluetooth er mere praktiske i brug, føles behagelige at have på og har en fantastisk batterilevetid plus de funktioner, man har brug for. Desuden fungerer de godt med de fleste typer musik.

Det er faktisk svært at finde noget, der lyder lige så godt til prisen.

Urbanears er virkelig lykkedes med at lave moderigtige hovedtelefoner, der også lyder godt i betragtning af den rimelige prisseddel. Deres mest succesfulde model, Plattan, ser man f.eks. daglig folk med i Stockholm. De kom senere i en trådløs version, Plattan ADV Wireless, som blev fulgt op af de opdaterede og kablede Plattan 2. Og nu er her, som forventet, en ny trådløse model, Plattan 2 Bluetooth. Som selvfølgelig fås i fem distinkte farver.
(Foto: Urbanears)

Brugervenlighed og komfort

Ørepuderne er beklædt med kunstlæder, så det er nemt at tørre dem af, hvis de begynder at se nussede ud. Derimod kan man ikke længere tage stoffet af hovedbøjlen og vaske det, hvilket er lidt synd. Det er blevet erstattet af en gummiagtig polstring, som dog er bedre til at holde hovedtelefonerne på plads. Der er rigelig polstring i puderne, og eftersom de heller ikke klemmer så hårdt om ørerne, føles de behagelige selv ved længere tids lytning. Heldigvis er forgængerens touch-betjening erstattet af en joystick-lignende løsning a la den, Marshall anvender. Enkelt og velfungerende. Den kan endda bruges til at starte stemmeassistenter som Google Assistant og Siri. En anden praktisk funktion, vi genkender derfra, er at man kan koble et par hovedtelefonen med ledning på og lytte til den samme musik. Og så er batterilevetiden rart nok meget generøs.
Praktisk sammenklappelige. (Foto: Urbanears)

Lydkvalitet

Billige hovedtelefoner har ofte problemer med skarp diskant eller mudret bas. Det er der heldigvis ikke noget af her, og Plattan 2 Bluetooth spiller overraskende rent og neutralt. De fungerer faktisk godt med de fleste genrer. Der er en god nærværsfølelse på live-optagelser, og elektronisk musik har en markant bas. Men selvfølgelig får man ikke hi-fi-lyd for under en tusse. Hvis man skal være emsig, kan man påpege, at lyden har en tendens til at være lidt påtrængende, og at detaljer forsvinder i orkesterpartier.
(Foto: Urbanears)

Konklusion

Urbanears gør én ting, og den gør de godt. Nemlig at lave hovedtelefoner, der ser rigtig godt ud og lyder bedre, end prisen tilsiger. Med deres andet forsøg udi trådløse hørebøffer har de lært af fortidens fejl. Plattan 2 Bluetooth er mere praktiske i brug, føles behagelige at have på og har en fantastisk batterilevetid plus de funktioner, man har brug for. Desuden fungerer de godt med de fleste typer musik. Det er faktisk svært at finde noget, der lyder lige så godt til prisen.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Type: On-Ear
Drivere: 40 mm
Tilslutninger: Bluetooth 4.0, kabel
Lydformater: SBC, AAC
Kontroller & mikrofon: Ja
Batteritid: 30 timer
Vægt: 145 g
Web: urbanears.com

Pris: 900,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-