annonse
annonse

Test af: HTC One M8

HTC gør det igen

Sidste års bedste Android-smartphone er blevet bedre på næsten alle punkter.

Lyd & Billede mener

En opdatering af sidste års bedste Android-smartphone, som gør det bedre på næsten alle punkter. Den er lynhurtig og kommer med lækkert design og nye, brugervenlige funktioner. Og hukommelsen kan nu udvides med op til 128 gigabyte via microSD-kort.
HTC One M8 kommer kun på markedet i Danmark i en version med maksimalt 16 gigabyte indbygget lager. Kameraet skuffer, når omgivelserne er for lyse.
annonse

HTC One M8

Sidste år tog den første HTC One mobilverdenen med storm. Her var endelig en high-end Android-baseret smartphone, der kunne hamle op med Apples iPhone, hvad angik design og rendyrket X Factor. Vi konstaterede, da vi testede den, at HTC One var et stykke industrielt design, som var sexet i en sådan grad, at vi havde svært ved at holde fingrene fra den. Det var ikke svært at udpege den første HTC One som Årets Bedste Gadget i 2013.

Udseende og konstruktion
Men hvordan forbedrer man perfektion? HTC’s designafdeling har stået over for noget af en opgave med udviklingen af dette års HTC One – navngivet HTC One M8 for at kunne skelne den fra sidste års model, der fremover vil være kendt som HTC One M7 – og når man står med den nye topmodel i hænderne, bliver det med det samme tydeligt, at HTC har valgt at fortsætte i samme retning, som HTC One M7 allerede havde udstukket.

HTC One M8 er godt nok en smule større end HTC One M7, men det grundlæggende design med fremadrettede stereohøjttalere og et kabinet fremstillet af ét stykke aluminium er det samme. Det samme er pudeformen, hvilket indebærer, at telefonen er lidt tykkere på midten end i kanterne. Til gengæld er kanterne mere afrundede, og formen er generelt mere blød, hvilket faktisk gør HTC One M8 mere behagelig at holde, selvom den er både større og tungere end sin forgænger. Optisk ser HTC One M8 også en smule anderledes ud end den første One, der kom med en mat og ensartet overfalde. I stedet har den nye model fået en børstet metaloverflade med en slags nålestribemønster, der giver telefonen lidt tekstur og faktisk også får den til ligge bedre i hånden.

Skærmbillede 2014-03-28 kl. 03.35.42

Den første gang er altid noget særligt, og HTC One M8 formår ikke på samme måde som M7’eren at slå benene væk under os, men alligevel må vi konstatere, at HTC også i 2014 er designmestre på Android-markedet. Og det lækre og brugervenlige design modsvares af en kvalitetsfølelse, som mange af konkurrenterne kunne lære noget af.

Skærm
Vi synes, det klæder HTC at gå sine egne vegne, hvad det unikke design er et godt eksempel på. Men på ét punkt har man åbenbart valgt at følge med strømmen. HTC One M8 kommer nemlig med større skærm end forgængeren, 5” mod tidligere 4,7”, men det er ingen reel forbedring, da skærmopløsningen er præcis den samme. Nemlig 1080p Full HD. Faktisk betyder det større skærmareal, at pixeltætheden er en smule ringere på One M8 end på One M7, men det er ikke noget, man vil kunne se med det blotte øje. Med mindre man er en ørn!

HTC-M8-vs-M7-front

Når det så er sagt, så er der absolut intet at indvende mod skærmen på One M8. Den er lysstærk, knivskarp og så giver Super LCD-teknologien efter vores mening et mere naturtro og behageligt billede, ikke mindst når det gælder farver, i forhold til for eksempel S-AMOLED, som er Samsungs foretrukne skærmteknologi.

Kamera
Med One M7 tog HTC et modigt valg og introducerede det såkaldte Ultrapixel-kamera, som kun var på 4 MP, men til gengæld kom med større billedpunkter i sensoren, hvilket skulle kunne fange 300% mere lys. Kameraet havde også egen billedprocessor til at behandle billederne i realtid samt en rigtig god blænde og optisk billedstabilisering. Alt-i-alt betød det fremragende billeder, også i svag belysning, og HTC One M7 vandt da også vores test af mobilkameraer sidste sommer.

Men selvom HTC One M8 kommer med samme Ultrapixel-kamera som forgængeren, så har HTC denne gang valgt at droppe den optiske billedstabilisering. Det er der flere grunde til, men det er primært fordi, OIS ikke kan fungere sammen med den nye kamera-feature, som efter HTC’s mening er One M8’s es i ærmet. Og her taler vi om HTC Duo Camera, hvilket egentlig er et lidt misvisende navn. Der sidder godt nok to kameraer på telefonens bagside, men kamera nummer to er der udelukkende for at fungere som afstandsmåler. Det er for at muliggøre et par nye kamera-funktioner, hvoraf den absolut vigtigste har fået navnet uFocus. Hermed er det muligt for fotografen at ændre fokus på et billede, efter det er blevet taget. Altså stille skarpt på en genstand, som på det oprindelige foto for eksempel fremstod uskarpt i baggrunden. Den samme funktion har i øvrigt også den kommende Samsung Galaxy S5 samt Nokias overlegne kameramobil, Lumia 1020, men HTC fremhæver, at med deres løsning, som jo er hardware-baseret, er telefonen er ikke nødt til at tage flere billeder for at indsamle den nødvendige information. Måske endnu vigtigere er det, at brugeren ikke på forhånd er nødt til at vælge en bestemt indstilling i kamera-app’en for at tage et billede, hvor fokus senere kan ændres. Hvert eneste billede, som bliver taget med HTC One M8, vil indeholde de informationer, uFocus skal bruge.

IMAG0005

IMAG0005_1

Dette mesterværk kan vi kalde “Skraldespand foran mindesmærke”. Billedet er taget foran Marble Arch i London, og på de tre forskellige versioner af billedet kan vi se uFocus i aktion. Det første billede er originalen, mens vi på billede nummer to har fokuseret på skraldespanden i forgrunden. På det sidste billede har vi flyttet fokus til to fodgængere i baggrunden. Især på det billede, hvor fokus er på skraldespanden, ser vi, at kanterne på det objekt, vi har fokuseret på, er udtværede og uskarpe.

Dette mesterværk kan vi kalde “Skraldespand foran mindesmærke”. Billedet er taget foran Marble Arch i London, og på de tre forskellige versioner af billedet kan vi se uFocus i aktion. Det første billede er originalen, mens vi på billede nummer to har fokuseret på skraldespanden i forgrunden. På det sidste billede har vi flyttet fokus til to fodgængere i baggrunden. Især på det billede, hvor fokus er på skraldespanden, ser vi, at kanterne på det objekt, vi har fokuseret på, er udtværede og uskarpe. (Klik på billederne for at forstørre.)

Fakta & Rating:
  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat med HTC Sense 6.0
  • Skærm: 5” 1920 x 1080 Super LCD 3, 441 ppi
  • Processor: 2,3 GHz Snapdragon 801 quad-core
  • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB lager (+ microSD op til 128 GB)
  • Kamera: 4,1 MP UltraPixel + 5 MP
  • Trådløst: 4G LTE, Bluetooth 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n, NFC, IR
  • Mål: 146,36 x 70,6 x 9,35 mm
  • Vægt: 160 g
  • Batteri: 2600 mAh
  Pris: 5499

  Læs også:

  Topkvalitet til bund-pris

  Asus tilbyder det meste, man gerne vil have, til en meget attraktiv pris.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  De bedste kamera-mobiler til ferien

  Kamerateknologien bevæger sig fremad med stormskridt, og de nye telefoner tager bedre billeder end nogensinde.

  X-tremt imponerende iPhone

  Apple er tilbage på tronen med den første iPhone i årevis, der virker
  revolutionerende.

  Nokia er tilbage i kampen

  Sirocco er snublende tæt på at være
  en vinder, men bliver overhalet på
  målstregen.

  En slanket sportsvogn

  Med slankere og blødere linjer plus
  fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

  Den nye kamerakonge

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  Glimrende til prisen

  Huawei bider fra sig og beviser, at Android-tablets stadig er interessante.

  En let opgradering

  Apple tilføjer pencil-support til deres almindelige iPad.

  Huawei vs. Apple – hvilken tablet skal du købe?

  Som de vanemennesker vi er, er det svært at skifte platform.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  Kamerakongen!

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.