annonse
annonse
annonse

HTC One

Kærlighed ved første blik

Blot man ser to sekunder på HTC One, ved man, at den er noget ganske særligt. Her kan du læse hvorfor.

Plus
Smukt design af høj kvalitet Klasseledende skærm Bedste smartphone-lyd nogensinde Ultrapixel-kameraet Hurtigere end nogen anden smartphone
Minus
Ikke alle vil elske BlinkFeed Fast batteri Hukommelsen kan ikke udvides

HTC One kan noget, som ikke ret mange smartphones kan. Glem et øjeblik alt om specifikationer, styresystem, apps og funktioner. For først skal det handle om følelser. Uanset, hvad vi forbrugere bilder os selv ind, så køber vi i meget høj grad produkter – også teknik – med hjertet. Og selvom der findes omtrent lige så mange Android-baserede smartphones på markedet, som der er sandkorn i Sahara, så er der absolut langt mellem snapsene, når det gælder produkter, der går lige i hjertekulen. Men det gør HTC One. Også i den grad. Her er en smartphone, som ikke bare er et produkt, men et stykke industrielt design. Den er sexet og lækker i en grad, at vi i hvert fald ikke kan holde fingrene fra den, men bare må blive ved med at røre ved den med et fjoget udtryk i ansigtet.

HTC One er så lækker at røre ved, at man næsten ikke kan give slip på den.
HTC One er så lækker at røre ved, at man næsten ikke kan give slip på den.

Derfor hører det med til historien, at selvom vi absolut gør vores bedste for at vurdere HTC One helt objektivt ud fra alle de gængse parametre, så er det ikke uden at være positivt forudindfattede. Og det er netop dét, HTC One kan. Det var kærlighed ved første blik. Vi kan lide den med hjernen, men vi elsker den med hjertet.

Mere end 200 minutter
Og det er ikke helt tilfældigt, for der må virkelig være investeret store mængder af blod, sved og tårer i udviklingen af denne smartphone. HTC One er fremstillet af ét stykke eloxeret aluminium, som efter vores informationer bearbejdes og skæres til af en CNC-maskine i en over 200 minutter lang proces. Per telefon vel at mærke. Unibody-kabinettet forstærkes af polykarbonat langs kanterne, og fronten prydes af en skærm af Gorilla Glass 2, der helt uden kanter eller synlige samlinger går ud i ét med aluminiumskabinettet. Bagsiden er let buet – det såkaldte pudedesign – så telefonen er lidt tykkere på midten end i kanterne, og det gør både, at den ligger perfekt i hånden, og at den opleves tyndere, end den faktisk er. Og fordi HTC One er designet med så meget præcision, er der også blevet plads til en skærm på 4,7”, selvom telefonen ikke virker meget større end en iPhone 5, der som bekendt må nøjes med en skærm på 4”.

Telefonens "pudedesign" gør, at den føles tyndere end sine faktiske 9,3 mm.
Telefonens “pudedesign” gør, at den føles tyndere end sine faktiske 9,3 mm.

Omvendt er det også på grund af det meget stringente design, at brugeren ikke kan få adgang til telefonens indmad på nogen måde. På det punkt ligner HTC One konkurrenterne iPhone 5 og Nokia Lumia 920, som heller ikke lader dig skifte batteriet eller tilføje ekstra lagerplads via microSD-kort. Det er et konsekvent valg, som dog opvejes af, at HTC One både kommer i en version med 32 GB lagerplads og i en version med 64 GB, samt at den spritnye Snapdragon 600-processor lover væsentlig bedre strømstyring og dermed bedre batterilevetid end tilfældet var med S4 Pro-processoren, som sidder i mange af Android-konkurrenterne.

Du kan ikke se, hvor god den er
HTC One kommer som nævnt med en skærm på 4,7”, og vi er glade for, at den ikke er større. Konkurrenterne fra Sony og Samsung er på vej på markedet med flagskibsmodeller, som begge bryster sig af skærme på 5” med fuld HD-opløsning (1080 x 1920 pixels), men den opløsning klarer HTC altså at klemme ned på 4,7”, hvilket for det første giver HTC One den højeste pixeltæthed (ppi) af nogen mobiltelefon, der findes på markedet lige nu. For det andet gør det telefonen noget nemmere at håndtere med én hånd.

HTC-One_Silver_Left-580-100

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Lad os dog slå helt fast, at det er en ren teoretisk diskussion, om en skærm som den på HTC One har en pixeltæthed på 468 ppi, eller om pixeltætheden ”kun” er 440 ppi som på Sony Xperia Z. Det menneskelige øje kan ikke se forskel. Det er altså ikke derfor, at vi mener, at skærmen på HTC One er bedre end hos konkurrenten fra Sony. Det skyldes derimod, at billeder og farver står endnu skarpere på HTC One end på Xperia Z, og så er betragtningsvinklen bedre. Dette er simpelthen den bedste skærm, vi nogensinde har set på en smartphone. Intet mindre.

Hvad er en ultrapixel?
Når nu så mange af specifikationerne på HTC One er i top, så gnider man sig i øjnene og tror ikke rigtig på det, når man ser, at kameraet ”kun” er på 4 MP. Men den er god nok, og HTC har sågar gjort det med vilje. I stedet for bare at gøre ligesom konkurrenterne og opgradere kameraet med endnu flere megapixels for hver ny model, har HTC i stedet valgt et kamera med væsentlig færre megapixels, som så til gengæld – kombineret med en fysisk større billedsensor – er blevet større og dermed kan opfange mere lys. Ifølge HTC opfanger kameraet hele 300% mere lys end konkurrenternes mobilkameraer, men om det nu også er tilfældet har vi svært ved at be- eller afkræfte.

Her har vi skudt en lille figur fra Ralf Königs tegneserier med HTC One en sen nattetime på altanen. Og man kan da nogenlunde se, hvad der er på billedet.
Her har vi skudt en lille figur fra Ralf Königs tegneserier med HTC One en sen nattetime på altanen. Og man kan da nogenlunde se, hvad der er på billedet. (Klik for at forstørre billedet)
Det går knap så godt med Sony Xperia Z.
Det går knap så godt med Sony Xperia Z, som leverer et mindre skarpt billede med slørede farver. (Klik for at forstørre billedet)

Til gengæld har vi efterprøvet, om HTC One klarer en billedkvalitet, der kan matche konkurrenternes, og vi må sige, at den også her leverer varen. Især billeder skudt om aftenen uden ret meget belysning bliver bedre end hos Sony Xperia Z, som vi sammenlignede med.

HTC's Ultrapixel kamera kommer helt tæt på den lækre, vietnamesiske ret.
HTC’s Ultrapixel kamera kommer helt tæt på den lækre, vietnamesiske ret. (Klik for at forstørre billedet)
Samme tallerken, anden telefon. Sony Xperia Z leverer ikke samme skarphed som HTC One
Samme tallerken, anden telefon. Sony Xperia Z leverer ikke samme skarphed som HTC One. (Klik for at forstørre billedet)

Det samme gælder makrobilleder taget med HTC One – for eksempel nærbilleder af mad, som jo er en klassiker på Facebook – der også bare fremstår så klart og sprødt, at man får lyst til at række ind i billedet og mæske sig i godterne.

Klik for at forstørre billedet! Kigger du godt efter, kan du se, at forstørrelsen af billedet taget med HTC One er mere pixeleret, men der er flere detaljer i selve motivet - herunder struktur og farve på murværket.
Klik for at forstørre billedet! Kigger du godt efter, kan du se, at forstørrelsen af billedet taget med HTC One er mere pixeleret, men der er flere detaljer i selve motivet – herunder struktur og farve på murværket.

Det er, når man skal zoome tæt ind på motivet, at man kan se, at billederne fra HTC One mangler noget på pixelfronten, men hvad billederne mangler på gyngerne, opvejer de på karrusellerne ved at rumme mere kontrast, mere farvemætning og flere detaljer i selve motivet.

Kameraet skal også have ros for en lynhurtig ”lukkehastighed”, mens vi til gengæld ikke falder på halen over ”HTC Zoe”, som er en ny kamera-funktion, der lader brugeren tage billeder, der i virkeligheden er små film med lyd. Ok, det er meget fedt, at HTC One selv klipper ”Zoe-billeder” sammen til små film, man kan se i sit galleri, men hvad kreative kamera-funktioner angår, har vi stadig til gode at støde på en smartphone, der klarer sig bedre end Nokia Lumia 920!

Blink, Boom, Sense
Til gengæld har vi til gode at støde på en smartphone, der lyder bedre end HTC One. At HTC satser på lyd er ikke nogen nyhed – Beats Audio og alt det der – men HTC One er blevet udstyret med ”BoomSound”, hvilket er lig med eksterne fronthøjttalere i stereo drevet af en dedikeret forstærker. Den lyder altså ikke bare godt med hovedtelefoner. Her er for en gangs skyld en smartphone, som lyder godt og spiller imponerende højt uden!

Men ellers er der ikke så mange dikkedarer ved HTC One, at det gør noget. Telefonen er udstyret med IR-sender (som sidder i powerknappen), så den kan styre dit tv (Sense-tv), men den funktion har vi ikke kunnet teste, da den ikke er blevet optimeret til det danske marked endnu.

Så er der den nye startskærm, som HTC kalder BlinkFeed. Det minder mest om en blanding af de dynamiske fliser i Windows Phone 8 og den populære Flipboard-app ved at diverse indhold, du selv vælger, for eksempel fra sociale netværk, nyhedsmedier og lignende dukker op i et ”feed” bestående af kasser (blinks) i forskellige størrelser. Til sammen danner de en slags rulle med dynamisk indhold, der altså udgør din startskærm, og som du kan bladre frem og tilbage i.

blink-feed-blog-header

BlinkFeed er i og for sig en fed nok feature, men det er irriterende, at HTC vil tvinge os til det bruge den ved at gøre den til startskærm som standard (hvilket man dog kan lave om). Og så mangler der også danske indholdsudbydere, der understøtter BlinkFeed, så af nyhedsmedier må man indtil videre nøjes med de internationale af slagsen, som HTC har lavet aftaler med.

BlinkFeed er en del af Sense 5.0 – HTC’s egen brugergrænsesnit, som ligger oven på Android-operativsystemet. HTC One er den første telefon med version 5 af Sense, og den største forandring i forhold til tidligere versioner af Sense (og i øvrigt Android i standardversionen) er, at HTC One kun har to knapper til navigation – nemlig Hjem og Tilbage. Den tredje knap, som normalt har dobbeltrollen som menuknap og visning af seneste apps, er blevet droppet. Det vil måske forvirre nogle, garvede Android-brugere, men vi synes godt om den nye brugergrænseflade, som på mange måder – ikke mindst på grund af førnævnte fravalg – er blevet mere simpel og overskuelig.

navigation

Hurtigste telefon nogensinde
Og så går det hurtigt! Ligemeget hvad vi kaster os ud i, så tager det ingen tid. Om det alene skyldes Snapdragon 600-processoren, eller om diverse software-forbedringer spøger i kulissen er svært for os at afgøre, men kendsgerningen er, at HTC One giver os en lydefri brugeroplevelse helt fri for små lags og lignende irritationsmomenter. Eksempelvis starter telefonen nu på mindre end 5 sekunder fra at være helt slukket, hvilket er det hurtigste, vi hidtil har oplevet med en smartphone. Lækkert.

Vores syntetiske test-værktøjer mere end bekræfter den subjektive brugeroplevelse. Den rene ydelse målt med testværktøjet Geekbench giver en score på 2641 point, hvilket er det bedste resultat for en smartphone, vi har testet. Nogensinde! Til sammenligning scorede Sony Xperia Z 2135 point og LG Optimus G 2251 point. Kigger vi på browserydelsen, som vi måler med Browsermark 2.0, så opnår HTC One et resultat på 2310, hvilket i vores tidligere tests kun er blevet overgået af iPhone 5 med 2446 og Samsung Galaxy S III 4G med 2408. Heller ikke dårligt.

Så skal vi heller ikke glemme, at HTC One kommer med 4G/LTE, som i den europæiske version understøttes på frekvensbåndene 800, 1800 og 2600 MHz. Det vil sige, at HTC One kan anvendes på stort set samtlige skandinaviske operatørers netværk, hvilket jo er meget praktisk. Vi har selvfølgelig målt LTE-hastigheden (med Speedtest.net fra Ookla), og her klarer HTC One sig også pænt med en gennemsnitlig download-hastighed efter ti målinger på 62,72 mbps og en upload-hastighed på imponerende 20,19 mbps.

Vi har ikke kunnet lave en tilfredsstillende, syntetisk test af batterikapaciteten, men noget tyder på, at Qualcomm har ret i, at Snapdragon 600-processoren slår forgængerne, når det gælder strømstyring, for selvom vi red HTC One hårdt og udsatte den for masser af filmkigning, lange samtaler og LTE-surf, så fik vi den aldrig til at løbe tør for strøm. Selv ikke på lange dage.

Konklusion
HTC One går lige i hjertekulen og er så lækkert og præcist fremstillet (af ét stykke aluminium), at den hører hjemme på en udstilling af industrielt design!

Skærmen på 4,7” kommer med fuld HD-opløsning og har den største pixeltæthed (468 ppi), vi har set på nogen smartphone. ”Ultrapixel”-kameraet tager lækre, skarpe og kontrastfyldte billeder, og på lydsiden lyder HTC One bedre end konkurrenterne. Ikke mindst de eksterne stereohøjttalere!

Den nye Sense 5.0-brugerflade byder på et par fede finesser, men den glidende brugeroplevelse skyldes i højere grad, at HTC One, hvad rå ydelse angår, er et rent monster! Faktisk er det den hurtigste telefon, vi nogensinde har testet, hvilket ikke bliver dårligere af den lange batteritid og LTE-understøttelse.

Så både med hjernen og med hjertet tøver vi ikke med at kåre HTC One som den nye Android-konge.

HTC One kan noget, som ikke ret mange smartphones kan. Glem et øjeblik alt om specifikationer, styresystem, apps og funktioner. For først skal det handle om følelser. Uanset, hvad vi forbrugere bilder os selv ind, så køber vi i meget høj grad produkter – også teknik - med hjertet. Og selvom der findes omtrent lige så mange Android-baserede smartphones på markedet, som der er sandkorn i Sahara, så er der absolut langt mellem snapsene, når det gælder produkter, der går lige i hjertekulen. Men det gør HTC One. Også i den grad. Her er en smartphone, som ikke bare er et produkt, men et stykke industrielt design. Den er sexet og lækker i en grad, at vi i hvert fald ikke kan holde fingrene fra den, men bare må blive ved med at røre ved den med et fjoget udtryk i ansigtet.[caption id="attachment_34751" align="alignnone" width="460"]HTC One er så lækker at røre ved, at man næsten ikke kan give slip på den. HTC One er så lækker at røre ved, at man næsten ikke kan give slip på den.[/caption]Derfor hører det med til historien, at selvom vi absolut gør vores bedste for at vurdere HTC One helt objektivt ud fra alle de gængse parametre, så er det ikke uden at være positivt forudindfattede. Og det er netop dét, HTC One kan. Det var kærlighed ved første blik. Vi kan lide den med hjernen, men vi elsker den med hjertet.Mere end 200 minutter Og det er ikke helt tilfældigt, for der må virkelig være investeret store mængder af blod, sved og tårer i udviklingen af denne smartphone. HTC One er fremstillet af ét stykke eloxeret aluminium, som efter vores informationer bearbejdes og skæres til af en CNC-maskine i en over 200 minutter lang proces. Per telefon vel at mærke. Unibody-kabinettet forstærkes af polykarbonat langs kanterne, og fronten prydes af en skærm af Gorilla Glass 2, der helt uden kanter eller synlige samlinger går ud i ét med aluminiumskabinettet. Bagsiden er let buet – det såkaldte pudedesign – så telefonen er lidt tykkere på midten end i kanterne, og det gør både, at den ligger perfekt i hånden, og at den opleves tyndere, end den faktisk er. Og fordi HTC One er designet med så meget præcision, er der også blevet plads til en skærm på 4,7”, selvom telefonen ikke virker meget større end en iPhone 5, der som bekendt må nøjes med en skærm på 4”.[caption id="attachment_34749" align="alignnone" width="460"]Telefonens "pudedesign" gør, at den føles tyndere end sine faktiske 9,3 mm. Telefonens "pudedesign" gør, at den føles tyndere end sine faktiske 9,3 mm.[/caption]Omvendt er det også på grund af det meget stringente design, at brugeren ikke kan få adgang til telefonens indmad på nogen måde. På det punkt ligner HTC One konkurrenterne iPhone 5 og Nokia Lumia 920, som heller ikke lader dig skifte batteriet eller tilføje ekstra lagerplads via microSD-kort. Det er et konsekvent valg, som dog opvejes af, at HTC One både kommer i en version med 32 GB lagerplads og i en version med 64 GB, samt at den spritnye Snapdragon 600-processor lover væsentlig bedre strømstyring og dermed bedre batterilevetid end tilfældet var med S4 Pro-processoren, som sidder i mange af Android-konkurrenterne.Du kan ikke se, hvor god den er HTC One kommer som nævnt med en skærm på 4,7”, og vi er glade for, at den ikke er større. Konkurrenterne fra Sony og Samsung er på vej på markedet med flagskibsmodeller, som begge bryster sig af skærme på 5” med fuld HD-opløsning (1080 x 1920 pixels), men den opløsning klarer HTC altså at klemme ned på 4,7”, hvilket for det første giver HTC One den højeste pixeltæthed (ppi) af nogen mobiltelefon, der findes på markedet lige nu. For det andet gør det telefonen noget nemmere at håndtere med én hånd.HTC-One_Silver_Left-580-100Lad os dog slå helt fast, at det er en ren teoretisk diskussion, om en skærm som den på HTC One har en pixeltæthed på 468 ppi, eller om pixeltætheden ”kun” er 440 ppi som på Sony Xperia Z. Det menneskelige øje kan ikke se forskel. Det er altså ikke derfor, at vi mener, at skærmen på HTC One er bedre end hos konkurrenten fra Sony. Det skyldes derimod, at billeder og farver står endnu skarpere på HTC One end på Xperia Z, og så er betragtningsvinklen bedre. Dette er simpelthen den bedste skærm, vi nogensinde har set på en smartphone. Intet mindre.Hvad er en ultrapixel? Når nu så mange af specifikationerne på HTC One er i top, så gnider man sig i øjnene og tror ikke rigtig på det, når man ser, at kameraet ”kun” er på 4 MP. Men den er god nok, og HTC har sågar gjort det med vilje. I stedet for bare at gøre ligesom konkurrenterne og opgradere kameraet med endnu flere megapixels for hver ny model, har HTC i stedet valgt et kamera med væsentlig færre megapixels, som så til gengæld – kombineret med en fysisk større billedsensor – er blevet større og dermed kan opfange mere lys. Ifølge HTC opfanger kameraet hele 300% mere lys end konkurrenternes mobilkameraer, men om det nu også er tilfældet har vi svært ved at be- eller afkræfte.[caption id="attachment_34879" align="alignnone" width="460"]Her har vi skudt en lille figur fra Ralf Königs tegneserier med HTC One en sen nattetime på altanen. Og man kan da nogenlunde se, hvad der er på billedet. Her har vi skudt en lille figur fra Ralf Königs tegneserier med HTC One en sen nattetime på altanen. Og man kan da nogenlunde se, hvad der er på billedet. (Klik for at forstørre billedet)[/caption][caption id="attachment_34880" align="alignnone" width="460"]Det går knap så godt med Sony Xperia Z. Det går knap så godt med Sony Xperia Z, som leverer et mindre skarpt billede med slørede farver. (Klik for at forstørre billedet)[/caption]Til gengæld har vi efterprøvet, om HTC One klarer en billedkvalitet, der kan matche konkurrenternes, og vi må sige, at den også her leverer varen. Især billeder skudt om aftenen uden ret meget belysning bliver bedre end hos Sony Xperia Z, som vi sammenlignede med.[caption id="attachment_34877" align="alignnone" width="460"]HTC's Ultrapixel kamera kommer helt tæt på den lækre, vietnamesiske ret. HTC's Ultrapixel kamera kommer helt tæt på den lækre, vietnamesiske ret. (Klik for at forstørre billedet)[/caption][caption id="attachment_34878" align="alignnone" width="460"]Samme tallerken, anden telefon. Sony Xperia Z leverer ikke samme skarphed som HTC One Samme tallerken, anden telefon. Sony Xperia Z leverer ikke samme skarphed som HTC One. (Klik for at forstørre billedet)[/caption]Det samme gælder makrobilleder taget med HTC One – for eksempel nærbilleder af mad, som jo er en klassiker på Facebook – der også bare fremstår så klart og sprødt, at man får lyst til at række ind i billedet og mæske sig i godterne.[caption id="attachment_34881" align="alignnone" width="460"]Klik for at forstørre billedet! Kigger du godt efter, kan du se, at forstørrelsen af billedet taget med HTC One er mere pixeleret, men der er flere detaljer i selve motivet - herunder struktur og farve på murværket. Klik for at forstørre billedet! Kigger du godt efter, kan du se, at forstørrelsen af billedet taget med HTC One er mere pixeleret, men der er flere detaljer i selve motivet - herunder struktur og farve på murværket.[/caption]Det er, når man skal zoome tæt ind på motivet, at man kan se, at billederne fra HTC One mangler noget på pixelfronten, men hvad billederne mangler på gyngerne, opvejer de på karrusellerne ved at rumme mere kontrast, mere farvemætning og flere detaljer i selve motivet.Kameraet skal også have ros for en lynhurtig ”lukkehastighed”, mens vi til gengæld ikke falder på halen over ”HTC Zoe”, som er en ny kamera-funktion, der lader brugeren tage billeder, der i virkeligheden er små film med lyd. Ok, det er meget fedt, at HTC One selv klipper ”Zoe-billeder” sammen til små film, man kan se i sit galleri, men hvad kreative kamera-funktioner angår, har vi stadig til gode at støde på en smartphone, der klarer sig bedre end Nokia Lumia 920!Blink, Boom, Sense Til gengæld har vi til gode at støde på en smartphone, der lyder bedre end HTC One. At HTC satser på lyd er ikke nogen nyhed – Beats Audio og alt det der – men HTC One er blevet udstyret med ”BoomSound”, hvilket er lig med eksterne fronthøjttalere i stereo drevet af en dedikeret forstærker. Den lyder altså ikke bare godt med hovedtelefoner. Her er for en gangs skyld en smartphone, som lyder godt og spiller imponerende højt uden!Men ellers er der ikke så mange dikkedarer ved HTC One, at det gør noget. Telefonen er udstyret med IR-sender (som sidder i powerknappen), så den kan styre dit tv (Sense-tv), men den funktion har vi ikke kunnet teste, da den ikke er blevet optimeret til det danske marked endnu.Så er der den nye startskærm, som HTC kalder BlinkFeed. Det minder mest om en blanding af de dynamiske fliser i Windows Phone 8 og den populære Flipboard-app ved at diverse indhold, du selv vælger, for eksempel fra sociale netværk, nyhedsmedier og lignende dukker op i et ”feed” bestående af kasser (blinks) i forskellige størrelser. Til sammen danner de en slags rulle med dynamisk indhold, der altså udgør din startskærm, og som du kan bladre frem og tilbage i.blink-feed-blog-headerBlinkFeed er i og for sig en fed nok feature, men det er irriterende, at HTC vil tvinge os til det bruge den ved at gøre den til startskærm som standard (hvilket man dog kan lave om). Og så mangler der også danske indholdsudbydere, der understøtter BlinkFeed, så af nyhedsmedier må man indtil videre nøjes med de internationale af slagsen, som HTC har lavet aftaler med.BlinkFeed er en del af Sense 5.0 - HTC's egen brugergrænsesnit, som ligger oven på Android-operativsystemet. HTC One er den første telefon med version 5 af Sense, og den største forandring i forhold til tidligere versioner af Sense (og i øvrigt Android i standardversionen) er, at HTC One kun har to knapper til navigation – nemlig Hjem og Tilbage. Den tredje knap, som normalt har dobbeltrollen som menuknap og visning af seneste apps, er blevet droppet. Det vil måske forvirre nogle, garvede Android-brugere, men vi synes godt om den nye brugergrænseflade, som på mange måder – ikke mindst på grund af førnævnte fravalg - er blevet mere simpel og overskuelig.navigationHurtigste telefon nogensinde Og så går det hurtigt! Ligemeget hvad vi kaster os ud i, så tager det ingen tid. Om det alene skyldes Snapdragon 600-processoren, eller om diverse software-forbedringer spøger i kulissen er svært for os at afgøre, men kendsgerningen er, at HTC One giver os en lydefri brugeroplevelse helt fri for små lags og lignende irritationsmomenter. Eksempelvis starter telefonen nu på mindre end 5 sekunder fra at være helt slukket, hvilket er det hurtigste, vi hidtil har oplevet med en smartphone. Lækkert.Vores syntetiske test-værktøjer mere end bekræfter den subjektive brugeroplevelse. Den rene ydelse målt med testværktøjet Geekbench giver en score på 2641 point, hvilket er det bedste resultat for en smartphone, vi har testet. Nogensinde! Til sammenligning scorede Sony Xperia Z 2135 point og LG Optimus G 2251 point. Kigger vi på browserydelsen, som vi måler med Browsermark 2.0, så opnår HTC One et resultat på 2310, hvilket i vores tidligere tests kun er blevet overgået af iPhone 5 med 2446 og Samsung Galaxy S III 4G med 2408. Heller ikke dårligt.Så skal vi heller ikke glemme, at HTC One kommer med 4G/LTE, som i den europæiske version understøttes på frekvensbåndene 800, 1800 og 2600 MHz. Det vil sige, at HTC One kan anvendes på stort set samtlige skandinaviske operatørers netværk, hvilket jo er meget praktisk. Vi har selvfølgelig målt LTE-hastigheden (med Speedtest.net fra Ookla), og her klarer HTC One sig også pænt med en gennemsnitlig download-hastighed efter ti målinger på 62,72 mbps og en upload-hastighed på imponerende 20,19 mbps.Vi har ikke kunnet lave en tilfredsstillende, syntetisk test af batterikapaciteten, men noget tyder på, at Qualcomm har ret i, at Snapdragon 600-processoren slår forgængerne, når det gælder strømstyring, for selvom vi red HTC One hårdt og udsatte den for masser af filmkigning, lange samtaler og LTE-surf, så fik vi den aldrig til at løbe tør for strøm. Selv ikke på lange dage.Konklusion HTC One går lige i hjertekulen og er så lækkert og præcist fremstillet (af ét stykke aluminium), at den hører hjemme på en udstilling af industrielt design!Skærmen på 4,7” kommer med fuld HD-opløsning og har den største pixeltæthed (468 ppi), vi har set på nogen smartphone. ”Ultrapixel”-kameraet tager lækre, skarpe og kontrastfyldte billeder, og på lydsiden lyder HTC One bedre end konkurrenterne. Ikke mindst de eksterne stereohøjttalere!Den nye Sense 5.0-brugerflade byder på et par fede finesser, men den glidende brugeroplevelse skyldes i højere grad, at HTC One, hvad rå ydelse angår, er et rent monster! Faktisk er det den hurtigste telefon, vi nogensinde har testet, hvilket ikke bliver dårligere af den lange batteritid og LTE-understøttelse.Så både med hjernen og med hjertet tøver vi ikke med at kåre HTC One som den nye Android-konge.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på HTC One
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: Android 4.1 Jelly Bean
  • Skærm: 4,7" 1080 x 1920 Super LCD, 468 ppi
  • Processor: 1,7 GHz Snapdragon 600 quad-core
  • Hukommelse: 2 GB ram / 32 GB
  • Kamera: 4 MP (Ultrapixel) + 2,1 MP
  • Trådløst: 4G LTE, NFC, BT 4.0, 802.11 a/ac/b/g/n
  • Størrelse: 137,4 x 68,2 x 9,3 mm
  • Vægt: 143 g
  • Batteri: 2300 mAh
Pris: 5199,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Køb ikke nyt TV før du har læst dette Har du planer om at købe nyt TV i år? Her er alt, hvad du har brug for at vide!
Den sejeste musik-server Federe bliver det ikke, men gæt, hvad Aurender A30 koster …
Lovende lyd fra B&W Vi har hørt Formation-højttalerne.
OnePlus 7 Pro får 5G og lynhurtig skærm Ny flagskibsmodel lanceres 14. maj. Og hvis du er hurtig kan du deltage i lanceringen i London.
Formation: Trådløse high-end-højttalere fra B&W Bowers & Wilkins overrasker med en komplet ny serie trådløse højttalere – taler vi om en ny Sonos-killer?
Duel
Smart-ure Huawei vs. Samsung
Smart-ur-duel: Kina vs. Korea

Både Huawei og Samsung er klar med nye smart-ure med fokus på fitness og træning. ­Vinder-uret er også det smarteste.

Gruppetest
5 party-højttalere
Maksimal bas til maksimal fest

Her er de mest højlydte trådløse højttalere, der sætter fart på hjemmefestens dansegulv.

Samsung Galaxy Fold udskudt på ubestemt tid Du skulle kunne have bestilt den fra på fredag, men nu har Samsung droppet lanceringen i sidste øjeblik.
Bedste kameramobil får en lillebror Huawei P30 Lite kommer med tre kameraer til under 3.000 kroner.
Nu tjener Power penge For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

annonse
Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×