annonse
annonse

Casio Exilim EX-ZR1000

Hurtigere end sin egen skygge

Man kan have meget sjov med Casio-kameraet, som både giver billedkvalitet og festlige funktioner for pengene.

Lyd & Billede mener

God billedkvalitet ved lav ISO 470 billeders batteritid Meget for pengene
Kraftig billedstøj ved høj ISO Lav skudtakt Ujævn farvegengivelse

Testens billigste kamera klarer sig godt sammenlignet med de dyrere kameraer. På trods af at billedkvaliteten ikke når op på siden af de bedste, har Casio ZR1000 nogle fortrin, som gør det til et prisværdigt kamera. Den vipbare skærm tænder apparatet, så snart man vipper den op. Skærmen kan vippes helt frem, så man kan se sig selv, før man tager selvportrættet. Men det er slow motion-egenskaberne, der er kameraets glansnummer. Hvis du kan klare dig med lav VGA-opløsning, kan du skyde serier op til 120 billeder i sekundet (fps). Eller svimlende 1.000 fps, men da med ekstremt lav opløsning. Alligevel, 120 fps holder i den grad også. Med et FlashAir eller et Eye-Fi hukommelseskort kan man også overføre billeder trådløst fra kameraet.

Billedkvalitet
Det lille Casio-kamera leverer god opløsning og relativt skarpe billeder i godt lys. I svagt lys øges ISO-værdierne – hvis man ikke styrer det selv – og så falder opløsningen proportionalt med øgningen i billedstøj. Som dukker op allerede ved ISO 200, og fra ISO 800 er det vældig grumset med markant tab af detaljer og skarphed. Farvegengivelsen er noget ujævn med lidt for meget rødt og magenta, men den optiske ydelse og opløsning opvejer rent teknisk for manglerne.

I brug
Casio-kameraet er hurtigt til at fokusere og rammer meget ofte plet. Den hvide version er lidt glat i hænderne, men knapperne er store nok, og det ligger trygt i hænderne. Skudtakten på fuld opløsning er lave 3 fps, og man kan kun vælge imellem to blændeværdier under blændeautomatik. Man kan tage billeder i råformat + jpeg, dersom man aktiverer RAW i Best Shot-menuen. Multifunktionsringen omkring objektivet kan praktisk nok programmeres med et par knaptryk og bruges til zoom, manuel fokus, eksponeringskompensation, ISO eller hvidbalancevalg.

  • Type: 16,1 MP kompaktkamera med 1080 HD-video
  • Optik: 24-300 mm f/3.0-5.9, 12,5x zoom
  • Skærm: 7,6 cm LCD-vippeskærm, 460K billedpunkter
  • Højdepunkter: 240/480/1000 fps slow motion

 

 

 

Pris: 2399,-