annonse
annonse

Test af: Sony Xperia Z3

Hurtigst og hårdest

Sonys nye flagskibstelefon er et større skridt fremad, end man umiddelbart skulle tro.

Lyd & Billede mener

Nu er den fuldstændig støv- og vandtæt. Det i forvejen glimrende kamera er blevet endnu bedre. Både billed- og lydkvalitet er i top.
Småt med lagerplads, så man er nærmest nødt til at sætte hukommelseskort i.
annonse

Sony Xperia Z3

Sony Mobiles strategi med at opdatere deres modeller hurtigere end konkurrenterne betyder, at Z3 allerede er kommet, selv om det ikke er længe siden, vi så på Z2. Derimod sprang de et trin over med kompaktmodellen, så det er glædeligt, at vi også har fået en Z3 Compact, som vi tester her.

Udseende og konstruktion
Forfra og bagfra ser den nye model stort set ud ligesom forgængeren. Rammen omkring skærmen er dog blevet lidt mindre, så de ydre mål på Z3 er skrumpet med næsten en millimeter på hver led, og den er blevet 10 gram lettere.

Sony_Xperia_Z3_Group_Angle

På siderne kan vi se, at lugerne har ændret form og størrelse. Det skyldes sikkert, at Sony har gjort telefonen endnu mere hårdfør end før. Hvor der tidligere var tale om, at den var beskyttet mod støv og vand, er den nu reelt støv- og vandtæt. IP65- og IP68-klassificering betyder, at den kan tåle både vandstråler og at nedsænkes i 1,5 meter vand i 30 minutter.
Med andre ord skal man ikke bare være glad for, at den kan tåle en hurtig dukkert, hvis man taber den. Man kan rent faktisk svømme med den.

Sony_Xperia_Z3_Copper_Angle_Buttons

Der er også ændret lidt på designet. Storebror er blevet helt metallisk og har fået mere afrundede kanter. Det hilser vi velkommen, for plastdetaljer og skarpe kanter var en af de få ting, vi ikke kunne lide ved tidligere Z-modeller. Nu ligger den rigtig godt i hånden. Ud over sort og hvid fås Z3 også i sober grøn eller kobber.

Skærm
Z3 har bevaret den samme fremragende skærm som Z2. Opløsning og skærmstørrelse er sammenlignelig med konkurrenternes topmodeller, og det giver en fremragende pixeltæthed. Desuden opleves selv lille tekst som skarp og letlæselig.

Sonys skærmteknologier Triluminos Display og Live Colour LED lyder måske som gimmicks, men giver faktisk en virkelig fremragende billedkvalitet. Lysstyrken er rigtig god og gør skærmen letlæselig selv i sollys. Desuden har den god kontrast og glimrende betragtningsvinkel. Billedprocessering gør det også muligt at få den farvegengivelse, man vil have, hvad enten det er livlig til film eller mere korrekt, når man skal tjekke fotos.

Kamera
I modsætning til mange konkurrenter har begge modeller en dedikeret udløserknap til kameraet. Dermed kan man starte kameraet hurtigere, og man undgår de rystelser, der kan blive resultatet af at skulle trykke på skærmen. I den nye model har Sony også indsat et objektiv med større vidvinkel, så man kan få flere venner med på billedet, når man står tæt på.

sony-xperia-z3-camera

Så længe man holder sig til automatik, er kamerabrugerfladen meget enkel og indlysende. I manuel tilstand kan man let ændre hvidbalance og eksponeringskompensation, mens man dumt nok skal ind i menuerne for øvrige indstillinger. Her er Nokia lykkedes bedre. Ligesom på Nokia kan man også nemt tilføje foto-apps, så de føles som nye funktioner og filtre i kameraet snarere end separate apps.

Sushi fanget i god belysning.

Sushi fanget i god belysning.

Som tidligere har optikken rigtig god lysstyrke, hvilket i kombination med den usædvanlig store kamerasensor betyder, at man kan få brugbare billeder selv i svagt lys.

Og her i dårlig belysning uden blitz.

Og her i dårlig belysning uden blitz.

Fakta & Rating:
  • Operativsystem: Android 4.4.4
  • Skærm: 5,2" IPS 1080 x 1920 (424 ppi)
  • Processor: 2,5 GHz Snapdragon 801 quad-core
  • Hukommelse: 3 GB ram / 16 GB lager + microSD op til 128 GB
  • Kamera: 20,7 MP 22 mm + 2,2 MP
  • Trådløs: 4G LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.0
  • Mål og vægt: 146 x 72 x 7,4 mm / 153 g
  • Batteri: 3100 mAh – 16 timers taletid, 920 timers standby
  Pris: 5000

  Læs også:

  Topkvalitet til bund-pris

  Asus tilbyder det meste, man gerne vil have, til en meget attraktiv pris.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  De bedste kamera-mobiler til ferien

  Kamerateknologien bevæger sig fremad med stormskridt, og de nye telefoner tager bedre billeder end nogensinde.

  X-tremt imponerende iPhone

  Apple er tilbage på tronen med den første iPhone i årevis, der virker
  revolutionerende.

  Nokia er tilbage i kampen

  Sirocco er snublende tæt på at være
  en vinder, men bliver overhalet på
  målstregen.

  En slanket sportsvogn

  Med slankere og blødere linjer plus
  fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

  Den nye kamerakonge

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  Glimrende til prisen

  Huawei bider fra sig og beviser, at Android-tablets stadig er interessante.

  En let opgradering

  Apple tilføjer pencil-support til deres almindelige iPad.

  Huawei vs. Apple – hvilken tablet skal du købe?

  Som de vanemennesker vi er, er det svært at skifte platform.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  Kamerakongen!

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.