annonse
annonse
annonse

Fem medieafspillere

Kampen om dagligstuen

Apple mod Google, Microsoft og Sony – hvem laver den bedste medieafspiller?

Da vi for nogle år siden testede medieafspillere, var der et stort udbud af mere eller mindre kendte mærker på markedet. De forsøgte alle at løse problemet med, hvordan man ser sine film og billeder på tv’et på en nem måde. Nogle af dem var rigtig gode, men storsælgere blev de aldrig.

Siden da har vi fået smart-tv’er, som ofte har den funktion indbygget. Det er ganske vist ikke altid lige simpelt, men godt nok til, at interesseren for medieafspillere er faldet yderligere.

Nu er vi også begyndt at konsumere underholdning på vores smartphones og tablets i et omfang, der var svært at forudsige. Tjenester som Netflix, Viaplay, HBO Nordic og C More tilbyder et stort udvalg af tv-serier og film til en rimelig penge. Og de har alle apps til vores mobile enheder, hvilket er praktisk, når man f.eks. ligger i sengen.

Men det gjorde også det gamle problem aktuelt igen: Hvordan får man det nemt og bekvemt op på den store skærm i stuen?

 

Stream til dit tv

En metode, der har fandtes i mange år, er at bruge en Apple TV-boks. Den kunne ganske vist ikke spille så meget selv, men den havde AirPlay. Dermed kunne man bare sige til app’en på ens iPhone eller iPad, at den skulle afspille filmen på Apple TV i stedet for på sin egen skærm. Problemet var bare, at det krævede, at man havde Apple-enheder.

Men så kom Google med deres Chromecast. En lille, billig pind, som man stak i tv’et, og så kunne man pludselig gøre det samme fra Android-enheder. Fantastisk!

At sende ting til sit tv er dog ikke helt så bekvemt som at ligge på sofaen med en fjernbetjening. Derfor varede det ikke længe, før Google udviklede deres simple stick til en egentlig medieafspiller, Nexus Player, som havde en rigtig fjernbetjening og apps på skærmen til at gøre alt muligt.

For nylig drønede Apple så ind på arenaen igen med en opdateret Apple TV, som minsandten kunne gøre alt, hvad en iPad kan, men i stort format på tv-skærmen. Og den gjorde det rigtig godt.

 

Hvad skal man købe?

Kort sagt, så afhænger det af, hvad man vil kunne, og hvordan man konsumerer sin underholdning.

Hvis du som regel bruger en tablet til at se ting på og kun lejlighedsvis vil have det op på den store tv-skærm, så er det nemmeste og billigste at “caste” til en Chromecast. Vil du have apps på skærmen og vælge med fjernbetjeningen, så er det Nexus Player eller Apple TV, du skal have. Men hvis du først og fremmest er gamer, og filmkiggeriet er sekundært, så er både Xbox og PlayStation udmærkede til formålet.

 

Sådan testede vi

Medieafspillerne i testen skulle kunne vise billeder, afspille musik og vise film på tv’et, gå på nettet for at streame film og serier samt betjenes fra sofaen. Desuden skulle de være let tilgængelige i Skandinavien, hvilket udelukkede amerikanske produkter som Amazon Fire TV og Roku.

Vi har vurderet, hvor let det er at installere dem og få adgang til lokale mediefiler, samt hvor stort et udvalg af filmtjenester der er tilgængeligt. Derimod er udbuddet af spil ikke vigtigt for denne test og nævnes derfor kun i forbifarten. Endelig har vi vurderet billed- og lydkvaliteten, og hvor tilfredse vi generelt er. I den endelige karakter er prisen også taget i betragtning.

Bedste pris på Fem medieafspillere
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-