annonse
annonse
annonse

Jensen Soundcheck Stadium

Januar 2017Jensen Soundcheck Stadium

Kanonlyd for småpenge

Det her kan meget vel være de bedste hovedtelefoner, du aldrig har hørt om.

Stor og fyldig klang med potent bas og uden unoder nogen steder.
Mangler lidt raffinement og luftighed i diskanten.

De kommer fra den norske router-producent Jensen, koster under tusind kroner og lyder uforskammet godt til prisen.

Ifølge producenten har Soundcheck gennemgået mange eksterne lyttetests, før man fandt en lydsignatur, som man følte sig komfortabel med. Det er der sådan set ikke noget opsigtsvækkende i – de fleste lytter til prototyper, før de lancerer produktet. Men Jensen har ramt bedre end de fleste.

I hvert fald hvis man tager prisklassen i betragtning. For jeg kan ikke komme på nogen hovedtelefoner til under 1.000 kroner, der spiller hvad det skal være så godt som Jensen Soundcheck.

Fjerner man logoet fra de lukkede ørekopper, er det umuligt at gætte, hvilket mærke det er. Designet er så minimalistisk og farveløst, at ingen vil tro, det er Beats eller Sennheiser, der har lavet hovedtelefonerne. De fås i to versioner: Stadium, som er de største og sidder rundt om øret, og Street, der er lidt mindre og sidder på øret.

Begge modeller fås i hvid, her den mindre Street-model.

Indvendig er de ens, selv om ørekopperne er mere kompakte på Street. Begge fås i sort eller hvid, og de koster det samme. Man vælger simpelthen størrelse og farve efter smag, men det er kun de store Stadium, der kommer med spiralledning og fuldt 6,3 mm jack-stik.

Afbalancerede og fyldige

Ørepuderne er aftagelige, hovedtelefonerne kan foldes sammen, så de fylder mindre, og de fungerer med alt fra mobilen til stereoanlægget. Den største udgave er den mest behagelige at have på over tid. Den dæmper også lyd udefra bedre, og selv om Jensen hævder, at Stadium og Street lyder ens, er Stadium bedst afbalanceret.

Bassen er fyldig og relativt præcist, hverken træg eller påtrængende. I de mindre Street er bassen også præcis, men ikke helt så fyldig. Lydbilledet er ikke tyndt, snarere varmt og klangrigt. Begge er lige så velegnede til hiphop som til klassisk, sært nok. For det er usædvanligt, at billige hovedtelefoner er så allround. Vokaler er veldefinerede, og mellemtonen er åben nok til, at man får detaljerne med.

Den store Stadium-modellen, leveres også med kabel for hjemmebruk, med den større 6,3mm-pluggen.

Soundcheck er ikke lige så raffinerede som f.eks. Audio-Technica ATH-M50, men forskellen er ikke så stor som prisforskellen. De får stemningen frem i Lambchops nyeste album, Flotus, lige så godt som i Alicia Keys’ “Here” eller Tove Los album Lady Wood.

Jensen Soundcheck lyder usædvanlig godt i betragtning af, at de koster under 1.000 kroner. Du kommer til at betale omkring 500 kroner mere for lige så god eller bedre lyd fra tilsvarende hovedtelefoner. I den forstand er de opsigtsvækkende gode – de kommer trods alt fra en router-producent, ikke et etableret hovedtelefonmærke. De er hver en krone værd, for jeg tvivler på, at du kan finde bedre lyd til prisen.

Bedste pris på Jensen Soundcheck Stadium
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Jensen Soundcheck Stadium
  • Type: Lukkede
  • Følsomhed: 112 dB, 16 ohm
  • Andet: Etui, aftageligt kabel med kontrol/mikrofon
  • Pris: 699 kroner
  • Web: jensenofscandinavia.com
Pris: 990,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-