annonse
annonse
annonse

Pioneer VSX-1123

Klar lyd

Denne Pioneer-receiver har klar og tydelig lyd ligesom sin storebror, men lavere opløsning og lidt processeringsstøj.

Tydelig lyd AirPlay Brugervenlig
Lyder lidt sterilt Ingen pladespiller-indgang

Kablet netforbindelse giver mulighed for streaming, internetradio og fjernstyring fra smartphone og tablet. Med indbygget AirPlay er det let at streame musik fra iPhone, iPad og iPod touch eller fra en pc eller Mac med iTunes.

Der medfølger en cd med programmet AVNavigator, som gør det meget nemt at tilslutte receiveren. Du følger programmet trin for trin og klikker på det, du har gjort, og så sættes receiveren automatisk op.

Autokalibrering af højttalerne omfatter korrektion af fase og stående lydbølger, og er en proces, der tager et stykke tid. Så væbn dig med tålmodig. Tag noget mad eller en kop kaffe, mens det foregår.

Lydkvalitet
Ligesom sin storebror SC-2023 byder receiveren på et stort lydbillede med god sammenhæng. Klare og tydelige dialoger er blevet et kendetegn for Pioneer, og VSX-1123 er ingen undtagelse. Men receiveren er ikke så opløst, som vi havde håbet. Lyden er lidt steril, og det bliver en smule skarpt i overtoneområdet. Sibilanter – altså s- og sj-lyde – i dialoger kan blive lidt for spidse og overtydelige.

Pioneer_VSX-1123_bakside

Desuden er der noget grums i processeringen, så man kan høre en susen fra højttalerne, når der skrues op for volumen. Den varierer og er ikke konstant, hvilket tyder på, at det sker i det digitale domæne snarere end i det analoge. Det høres kun, når der ikke er høj lyd fra lydkilden, men er stadig noget, man lægger mærke til i løbet af en film.

Det er naturligt, at receivere i denne prisklasse mangler den kraft, som de dyrere modeller har, så det er ikke overraskende, at VSX-1123 flader ud før sin storebror. Alligevel spiller den højt nok til de fleste stuer. Men sørg for at hjælpe til i bassen med en subwoofer.

Ligesom film drager musik også fordel af klare og åbne stemmer, og flygel gengives med godt anslag. Også her kan det dog blive lidt tyndt, med overaccentueret diskant. I stereo anbefaler vi et par gulvhøjttalere, så man kan spille i Pure Direct-tilstand uden at miste basgengivelsen. Så undgår man unødvendig processering, med bedre lyd som resultat.

Kablet netforbindelse giver mulighed for streaming, internetradio og fjernstyring fra smartphone og tablet. Med indbygget AirPlay er det let at streame musik fra iPhone, iPad og iPod touch eller fra en pc eller Mac med iTunes. Der medfølger en cd med programmet AVNavigator, som gør det meget nemt at tilslutte receiveren. Du følger programmet trin for trin og klikker på det, du har gjort, og så sættes receiveren automatisk op. Autokalibrering af højttalerne omfatter korrektion af fase og stående lydbølger, og er en proces, der tager et stykke tid. Så væbn dig med tålmodig. Tag noget mad eller en kop kaffe, mens det foregår. Lydkvalitet Ligesom sin storebror SC-2023 byder receiveren på et stort lydbillede med god sammenhæng. Klare og tydelige dialoger er blevet et kendetegn for Pioneer, og VSX-1123 er ingen undtagelse. Men receiveren er ikke så opløst, som vi havde håbet. Lyden er lidt steril, og det bliver en smule skarpt i overtoneområdet. Sibilanter – altså s- og sj-lyde – i dialoger kan blive lidt for spidse og overtydelige. Pioneer_VSX-1123_bakside Desuden er der noget grums i processeringen, så man kan høre en susen fra højttalerne, når der skrues op for volumen. Den varierer og er ikke konstant, hvilket tyder på, at det sker i det digitale domæne snarere end i det analoge. Det høres kun, når der ikke er høj lyd fra lydkilden, men er stadig noget, man lægger mærke til i løbet af en film. Det er naturligt, at receivere i denne prisklasse mangler den kraft, som de dyrere modeller har, så det er ikke overraskende, at VSX-1123 flader ud før sin storebror. Alligevel spiller den højt nok til de fleste stuer. Men sørg for at hjælpe til i bassen med en subwoofer. Ligesom film drager musik også fordel af klare og åbne stemmer, og flygel gengives med godt anslag. Også her kan det dog blive lidt tyndt, med overaccentueret diskant. I stereo anbefaler vi et par gulvhøjttalere, så man kan spille i Pure Direct-tilstand uden at miste basgengivelsen. Så undgår man unødvendig processering, med bedre lyd som resultat.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Pioneer VSX-1123
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 8 x HDMI ind (MHL foran), 2 x HDMI ud
  • 3D og 4K opskalering
  • 7 x 105 W (8 ohm)
  • MCACC højttalerkalibrering
  • Netværk (Ethernet)
  • AirPlay og DLNA
  • Fjernbetjenings-app til iOS og Android
Pris: 5499,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-