annonse
annonse

Olympus Stylus XZ-2

Knivskarpt og fleksibelt

Den optiske ydelse fra Olympus-kameraet er de andre i testen overlegen, og det giver XZ-2 en kæmpe fordel.

Lyd & Billede mener

Høj optisk ydelse Hurtigt og fleksibelt Vipbar trykfølsom skærm
Billedstøj over ISO 1600

Ved siden af Fujifilm X10 og Sony RX100 var forgængeren XZ-1 et af de allerbedste prof-kompakte. Efterfølgeren XZ-2 er endnu bedre, men er ikke helt uden ulemper. Olympus har heldigvis beholdt det skarpe 28-112 mm objektiv med rigtig god lysstyrke på f/1.8-2.5. Så har de sat en ny 12 megapixel (CMOS) billedsensor og billedprocessor ind. Multifunktionshjulet omkring objektivet kan programmes til foretrukne modi, og et håndtag foran giver fotografen mulighed for hurtigt skift mellem f.eks. blændejustering og zoom.

Desværre er den ellers fine vipbare og trykfølsomme skærm bygget så meget i dybden, at XZ-2 ikke er lige så lommevenligt som forgængeren.

Billedkvalitet
Men billedkvaliteten er mærkbart bedre. Billedstøj var akilleshælen for forgængeren; her er den bedre kontrolleret og fuldt brugbar til ISO 1600, men heller ikke mere. Fra ISO 3200 er kornstøjen så udpræget, at detaljer viskes ud, og farvegengivelsen bliver mattere. ISO 6400 og 12.800 er nærmest ubrugelig til større udskrifter, men holder man selv kontrol over ISO-værdierne, kan man glæde sig over et enestående skarpt objektiv.

  • Type: 12 MP kompaktkamera med 1080 HD-video
  • Optik: 28-112 mm f/1.8-2.5, 4x zoom
  • Skærm: 7,6 cm vipbar trykfølsom skærm, 920 billedpunkter
  • Højdepunkter: Aftageligt håndgreb, trådløs blitzstyring, stik til elektronisk søger, multifunktionshjul rundt om objektivet

 

 

 

Pris: 4450,-