



Det er ikke alle, der har hverken plads eller lyst til at investere i et fuldfedt stereoanlæg til flere hundrede tusind kroner. Nogle af os kan fint nøjes med noget mindre og kan derfor med fordel overveje et lille sæt aktive højttalere, som inden for den senere tid både er faldet i pris og blevet vældig populære grundet deres kompakte formfaktor.
Konceptet er simpelt. Højttalerproducenterne tager en af deres i forvejen populære modeller og indbygger forstærker samt strømforsyning i den ene side. Herved elimineres behovet for en ekstern forstærker, men også det potentielle kabelrod mindskes betragteligt.
LN01A kommer fra franske Triangle og er en del af deres Elara-serie. Modellen findes derfor allerede i en almindelig passiv udgave, men har, som forskrifterne påbyder, fået indopereret en digital forstærker i det ene kabinet. Hertil har modelnavnet fået et “A” hægtet på enden for at signalere, at de nu kan spille selv.
En fransk schweizerkniv
Fordi LN01A ikke har behov for ekstern forstærker, er også al nødvendig teknologi samt digitale og analoge input bygget direkte ind i den højre højttaler. Disse tilgås via bagsiden, hvorfra der sågar er blevet plads til direkte tilslutning af en pladespiller.
Højttalerne kobles sammen via et almindeligt højttalerkabel, og du kan, hvis du ønsker det, supplere med en ekstern subwoofer, hvis du eksempelvis vil bruge sættet i kombination med en fladskærm. Her kan kabelrodet så også stoppe, såfremt man nøjes med at benytte den indbyggede aptX Bluetooth-funktion, der lader dig streame trådløst fra din telefon, tablet eller computer i cd-kvalitet.
Den indbyggede equalizer lader dig desuden justere diskant og bas ud fra dine personlige præferencer samt rummets akustik. Det eneste, man lige kunne savne, er Chromecast og Apple AirPlay.
Elendig fjernbetjening
Hvad design og byggekvalitet angår, er LN01 ganske konservative og har et simpelt udtryk i sort eller hvid pianolak. Det er hverken ophidsende eller provokerende, men nærmere simpelt og forudsigeligt. Kun i venstre side på den drivende højttaler sidder et element, der skiller sig ud – en lille LED-pære, der lyser henholdsvis rødt, grønt eller blåt for at indikere de forskellige tilstande – slukket, fysiske input og Bluetooth.
Desværre er Triangle sprunget over, hvor gærdet var lavest, da det kom til den medfølgende fjernbetjening. Den er ikke kun billigt lavet, men også så ubeskriveligt lille, at du kommer til at lede efter den mere end én gang. Ærgerligt og unødvendigt.
Aktive højttalere, 2-vejs basrefleks
Effekt: 2 x 50 W
Følsomhed: 89 dB
Frekvensområde: 56 Hz – 22 kHz
Indgange: RCA, AUX, optisk, phono, Bluetooth 4.0 A2DP aptX
Udgange: Subwoofer
Fjernbetjening
Mål og vægt: 291 x 165 x 291 mm / 9,5 kg
Web: hifi-freaks.dk
Sjældent har det været så tydeligt, at prisen afspejler, hvad man får for sine penge.
Pladespilleren fra TEAC lyder, som den ser ud, og er et godt valg både æstetisk og lydmæssigt.
NAD giver konkurrenterne baghjul med en pladespiller, der har det lille ekstra.
Rega viser, hvorfor de regnes for nr. et på markedet, når det gælder lyd for pengene.
Gør noget ud af pladesamlingen med en grammofon, der også er et pænt møbel.
Har man et brændende ønske om at starte en pladesamling, så har man brug for en grammofon. Men hvilken?
Til trods for sin relativt lille størrelse har JBL Boombox stor lyd og seriøs basgengivelse.
Ligesom de mange løfter i TV-Shop er Boombox for god til at være sand.
Monsters boombox er kynisk brutal at se på, men lyder pænere end forventet.
Trods sit festglade ydre spiller XB60 ikke lige så medrivende som konkurrenterne.
En tank udvendig, der viser sig at have uventede musikalske kvaliteter indeni.
Lyden kan man ikke klage over, men den har sine begrænsninger som boombox.