annonse
annonse

Dali Lektor 1

Kompakthøjttaler – budget

Blandt de små og billige højttalere, vi har testet i år, er det Dali Lektor 2, som kombinerer flest positive egenskaber.

Lektor er den mellemste af 3 kompaktmodeller i Dalis seneste budgetserie. Lektor-modellerne har en lidt enklere udførelse end Ikon-serien med sine dobbelte diskantelementer, men grundfilosofien om hurtig respons og god effektivitet er den samme. Kabinettet er firkantet og enkelt, men har flere smarte detaljer. Frontmonterede basporte og integreret vægbeslag gør, at disse højttalere egner sig godt til at hænge på væggen eller sætte i reolen.

Dali er kendt for at levere lyd, som ligger tæt på det skandinaviske lydideal. Sammenlignet med de hi-fi korrekte og snusfornuftige Ikon og Mentor-modeller har Lektor-serien fået en lidt mere pop-orientere lydafstemning, og det viser at være rigtig tænkt i denne prisklasse.

Lektor 2 lyder vældig varmt og behagelig, med en generøs mellemtone, som giver godt med liv til sangstemmerne. Det føles, som vi kommer lidt tættere på musikken, og vi hører let detaljer, som går de andre højttalere i prisklassen hus forbi. Lydbilledet breder sig godt i både dybde og bredde, mens sangerne står plantet midt mellem højttalerne. Dali må siges at have truffet usædvanlig godt med klangbalancen, som giver stemmegengivelsen fra favoritartisterne et nærmest fysisk nærvær. Dali-højttalerne har ikke udpræget fyldig bas, men kan til gengæld placeres tæt ind til væggen, uden at bassen bliver dominerende. Den sprøde diskantgengivelse gør også sit til, at lydoplevelsen bliver engagerende og livagtig. Guldmedaljen er således velfortjent.