annonse
annonse
annonse

test: 3 spilkonsoller

Konsolkrigen er over os!

Er du mest til Sony, Nintendo eller Microsoft? Måske er valget allerede truffet for dig.

2017 har været et fantastisk år for gamerne. Hele to nye spilkonsoller kom på markedet, og tæller vi PS4 Pro med, som principielt udkom i november 2016, har der været udskiftning over hele linjen. Men har der nu også det?

Nej, for i princippet er to af maskinerne ikke decideret nye, men i stedet opgraderede udgaver af allerede eksisterende konsoller sendt på markedet for at udfylde ventetiden og hullet, indtil de rigtige nye maskiner frigives. Lad os kalde det kunstigt åndedræt.

Her taler vi naturligvis om den næste PlayStation og Xbox. Hvornår de kommer, er uvist, men meget tyder på, at det vil blive inden for en overskuelig årrække.

Tiden, hvor konsoller havde en levetid på op mod ti år eller mere, er for længst forbi, og selv om producenterne stadig er bundet af et løfte om at understøtte spil udgivet til de gamle maskiner, presser nye teknologiske landvindinger på og øger behovet for kraftigere hardware. Det betyder nye maskiner, som stadig er bundet til den ældre og svagere hardware, da de skal kunne afspille de samme spil.

(Foto: Producent)

Forbindelsen til bagkataloget

Men netop løftet om bagudkompatibilitet bliver et problem, når vi snakker opgraderede udgaver af eksisterende konsoller. Hele ideen med en konsol er, at hardwaren er statisk, og at udviklerne derfor altid ved, præcis hvad de har med at gøre. Det gør det lettere at optimere og forbedre ydelsen på de enkelte spil.

Når konsolmagerne sender en kraftigere maskine på gaden, piller de ved denne grundtanke, deler deres kunder op i et A- og et B-hold samt lægger et stort pres på spiludviklerne, der nu både skal lave spil til den gamle og den nye konsol.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Software-opdateringer

Måden, udviklerne indtil videre har løst dette problem på, er ved at tilbyde højere opløsning samt småforbedringer på bl.a. frameraten. Disse forbedringer aktiveres via software-opdateringer, som oftest fylder ganske mange gigabyte og derfor lægger et stort pres på internetforbindelsen og den interne lagerplads.

Til gengæld bliver det muligt på PlayStation og Xbox at afvikle spil i fuldfed 4K og i få tilfælde sågar med en framerate på 60 billeder i sekundet (fps). Det er ret lækkert og noget, der hidtil har været forbeholdt pc-gamere.

(Foto: Producent)

Nyt udstyr

Dette stiller naturligvis særligt krav til dit tv, hvor Full HD (1080p) ikke længere er nok. I stedet må du ud og investere i et 4K-tv med HDR. Husk også at opgradere din receiver, hvis du bruger en sådan som switch. Det er med andre ord en dyr fornøjelse at være med på moden.

Har du ikke et 4K-tv, kan der dog heldigvis stadig være en vis fornuft i de opgraderede maskiner. Spiludviklerne kan nemlig også vælge at udnytte den ekstra hukommelse og regnekraft til at forbedre oplevelsen i Full HD og eksempelvis give dig en højere framerate og hermed mere stabil oplevelse. Igen kræver det en software-opdatering.

VR og 3D

En anden måde, man kan forlænge spilkonsollernes levetid på, er ved at introducere ting som VR og 3D. Kun Sony hænger stadig ved med deres PSVR-headset, og alle har de stort set droppet 3D igen. Det samme gør sig gældende med styring med kroppen. Microsoft havde deres Kinect-kamera, mens Sony havde PS Move. Ingen af delene har været en større succes og er i dag noget, der mest forbigås i stilhed.

Hvad med Nintendo?

Og så har vi Nintendo, der som sædvanlig stikker lidt ud fra feltet og løber deres helt egen vej. Nintendo Switch kan ikke vise spil i 4K og er generelt slet ikke i nærheden af at være så kraftig som konkurrenterne fra Sony og Microsoft. Men det behøver ikke at betyde noget. Formlen på deres succes er den samme. De har et stort bagkatalog af elskede karakterer, og hardwaren kommer i anden række.

Det betyder dog ikke, at Switch ikke har et par esser oppe i ærmet, og det er fedt at se, at japanerne stadig kan tænke nyt og anderledes, mens Sony og Microsoft tænker i pixels og teraflops.

(Foto: Producent)

test: Nintendo Switch

Desember 2017Nintendo Switch
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Hverken fugl eller fisk

Nintendo Switch er ikke som andre spilkonsoller. Den er helt sin egen!

Nintendo er som altid innovative og anderledestænkende. Switch er et solidt stykke ingeniørkunst med stort potentiale.
Switch har ikke de samme grafiske muskler som Sony og Microsoft. Batterilevetiden er lidt kort, og vi savner trådløs tilslutning af hovedtelefoner.

Nintendo dropper igen pixelræset og satser i stedet på innovation og anderledes styring med deres særlige touch-skærm på 6,2 tommer. Det ligner en tablet, men er en spilkonsol, som både kan bruges hjemme og på farten.

På hver side af skærmen kan de specielle Joy-Con-controllere monteres. De kan også benyttes trådløst, hvor du holder en i hver hånd. Man skal ikke have alt for store hænder, før de forsvinder helt mellem fingrene. Knapperne er uhyggeligt små, og særligt når man holder Joy-Cons vandret, risikerer man ofte at trykke forkert.

(Foto: Producent)

Ingen 4K her

Skærmen har en opløsning på 720p. Billedet står skarpt med gode farver og ditto kontrastniveau. Vil man spille på en større skærm, sætter man maskinen ned i den medfølgende dock, der kobles til fladskærmen. Nu kan Switch spytte et billede ud med en opløsning på 1080p.

En tredje måde at bruge maskinen på er ved at klappe en lille fod ud fra bagsiden af skærmen, så den kan stå på et bord. Det fungerer knap så godt. Foden er simpelthen alt for tynd og skrøbelig.

Stærkt spilkatalog

Hvor Switch ved lanceringen var plaget af mangel på gode spil, er de kommet godt efter det siden. Senest med Mario Odyssey, som overalt høster topkarakterer for sit geniale design og univers. Også tredjepartsudviklerne har set sig lune på Switch, og spil som Doom og Elder Scrolls har fundet vej til den håndholdte.

Det giver sig selv, at disse udgaver ikke er i samme liga som på PS4 eller Xbox One, men når man tænker over, at de afvikles på en håndholdt maskine, er det stadig imponerende. 2018 tegner allerede til at blive et fantastisk år for Switch. Spillene kan enten spilles fra de små kassetter eller downloades til den interne hukommelse. Som kan udvides med microSD-kort.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor
(Foto: Producent)

Konklusion

Nintendo Switch hverken kan, vil eller skal hamle op med Sony og Microsoft. De kører deres helt egen stil og vinder på innovativt design og et stort og velkendt spilkatalog. Dertil er konsollen fornuftigt prissat og hermed langt mere attraktiv for børn og unge end de tungere kombattanter.

Er du til Mario og andre lidt mere nuttede spil, er der ingen vej uden om den japanske hybridmaskine.

Fakta
 • 6,2” multitouch-skærm (720p)
 • Switch docking-station
 • Venstre og højre Joy-Con (grå), to Joy-Con
  håndledsremme, Joy-Con greb
 • HDMI, USB 3.0, 2 x USB 2.0, USB-C til opladning, 3,5 mm minijack Wi-Fi, Bluetooth 4.1 Accelerometer, gyroskop, lyssensor
 • 4 GB ram / 32 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
 • Batteritid: Op til 6 timer
 • Mål og vægt: 10,2 x 23,9 x 1,39 cm / 398 g
 • Web: nintendo.com
Bedste pris på Nintendo Switch
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: Sony PlayStation 4 Pro

Sær mellemlanding fra PlayStation

PS4 Pro ved ikke helt, hvilket ben den skal stå på.

Kraftigere hardware giver et skarpere billede. 4K og HDR ser blændende godt ud, når spillene er optimeret til det.
Vi savner en UHD Blu-ray-afspiller. Harddisken på 1 terabyte er for lille. Uoverskueligt, hvilke spil der understøtter maskinen, og hvad man får ud af dem.

Det primære salgsargument for PS4 Pro er muligheden for at afvikle spil i 4K samt understøttelsen af HDR. Det er dog ikke alle spil, der kan køre i ægte 4K, som stadig er utrolig ressourcekrævende. Nyere spil renderes i stedet i en lavere opløsning, hvorefter de opskaleres til 4K.

Den er blevet større

Maskinen ligner sin forgænger med den undtagelse, at den er blevet lidt større og tungere. Der er dertil kommet en ekstra USB-port, så du bedre kan tilslutte PSVR.

For at få fuldt udbytte af maskinen kræves der ligesom hos Microsoft et 4K-tv. Alligevel er det ikke helt tydeligt, hvad du får. Sony har nemlig ikke givet udviklerne specifikke instrukser til, hvordan den ekstra regnekraft skal udnyttes. Nye spil skal dog påhæftes “PS4 Pro Enhanced”. Hvad det så betyder, fortolkes lidt forskelligt.

(Foto: Producent)

Flere FPS, skarpere lys og flottere skygger

Et spil som Uncharted 4, der er eksklusivt til PS4, kører stadig kun med 30 fps, selv om opløsningen er blevet højere. Det er lidt synd. Andre spil kører bedre, men det er svært at se forskel på Pro og en almindelig PS4. Når spil benytter HDR, er der dog tydelig forskel. Lyseffekter fra f.eks. lamper og solopgange skinner som aldrig før.

Forskellene skal dog ses i detaljerne, hvilket kan gøre det svært at retfærdiggøre et køb, hvis man har en almindelig PS4 i forvejen. Dette især fordi Pro er noget dyrere, større og tungere, og larmer lige så meget som en Slim-udgave. Spillene ser ufattelig godt ud i 4K, men det gjorde de nu også i 1080p.

Har du allerede en PS4 og et Full HD-tv, er der ingen grund til at opgradere. Har du en PS4 og et 4K-tv, er det straks lidt sværere.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor
(Foto: Producent)

Konklusion

PlayStation 4 Pro er en lækker maskine, der giver ekstra liv og regnekraft til Sonys i forvejen populære konsol. Desværre er den ikke helt stærk nok til at kunne klare ægte 4K og 60 fps, hvilket betyder, at der ofte snydes lidt på vægten og i visse spil opskaleres for at opnå den højeste opløsning. Resultatet er en maskine, der på papiret kan mere end sin lillebror, men alligevel har svært ved at kræve sin berettigelse.

Sony fik et forspring på et år i forhold til Microsoft, men har endnu ikke helt overbevist os om, at den er svært nødvendig.

Fakta
 • CPU: x86-64 AMD “Jaguar” octa-core GPU: 4,20 TFLOPS, AMD Radeon-baseret grafikmotor
 • Hukommelse: 8 GB GDDR5-ram / 1 TB lager
 • Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 (LE), 3 x Super-Speed USB (USB 3.1 Gen.1), AUX-port, HDMI-udgang (understøtter 4K/HDR), DIGITAL OUT-port (optisk), Blu-ray-drev
 • Mål og vægt: 29,5 x 5,5 x 32,7 cm / 3,3 kg
 • Web: playstation.com
Bedste pris på Sony PlayStation 4 Pro
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

test: Xbox One X

Desember 2017Xbox One X
Bliv abonnent for at læse videre.
Abonnér på Lyd & Billede

Allerede abonnent
Log ind

Verdens kraftigste spilkonsol

Microsoft tager førertrøjen på og spiller med musklerne.

Xbox One X er en fremragende spilmaskine med et stort potentiale. Spil i ægte 4K med op til 60 fps. Xbox One X controlleren ligger ufattelig godt i hånden.
Der mangler spil, som for alvor viser, hvad maskinen er i stand til. Prisen er meget høj, og den indbyggede harddisk er alt for lille.

Med lanceringen af Xbox One X har Microsoft sendt verdens kraftigste spilkonsol på gaden. Du er med andre ord garanteret den vildeste spilgrafik på en konsol til dato – hvis du altså har et nyere 4K-tv med HDR. Det havde vi ikke, så vi har venligst lånt et af Philips. Dermed ikke sagt, at folk uden 4K-tv ikke kan lege med, blot at det er her, maskinen for alvor kommer til sin ret.

Tredje generation af One

Xbox One X ligner til forveksling den tidligere One S, bortset fra farven. Den har samme ind- og udgange samt UHD Blu-ray-drev. Du får desuden samme kluntede menusystem, som godt nok afvikles bedre.

Den største forskel er inde i kassen. Her er flere ram-klodser og en hurtigere processor. Modsat One S, der kun kunne afvikle spil i 1080p, kan Xbox One X også afvikle spil i 4K, ligesom Sony har kunnet i et lille års tid med deres PS4 Pro. Spil, der understøtter dette, går under betegnelsen “Xbox One X Enhanced”.

(Foto: Producent)

Udviklernes ansvar

De ekstra kræfter i maskinen aktiveres via software-opdateringer. De bliver løbende frigivet og fylder godt op på den interne harddisk på 1 terabyte. Opdateringerne låser primært op for skarpere teksturer, højere opløsninger samt højere framerate. Ikke alle spil kan give det hele på én gang, så i nogle tilfælde må du vælge, om du vil have høj opløsning eller flere billeder pr. sekund. Uanset hvad du vælger, giver det en flottere og mere glidende præsentation end på de gamle maskiner.

Desværre lider Microsoft under samme problem som Sony. Fordi der er tale om en videreudvikling af en gammel maskine, skal alle spil stadig kunne spilles på første og anden generation. Det holder Xbox One X lidt tilbage, selv om den ellers snildt kan løbe fra de to forgængere.

(Foto: Producent)

Konklusion

Det kan egentlig siges ganske kort: Vil du have den kraftigste spilkonsol på markedet netop nu, og har du ikke en Xbox One i forvejen, skal du naturligvis købe en Xbox One X. Dette uagtet om du har et 4K-tv i forvejen eller ej. Maskinen puster tiltrængt liv i dine gamle spil og giver dig en større og mere flydende oplevelse.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Prisen er ganske vist høj, og vi må endnu vente og se, om den bliver pengene værd i det lange løb. Lige nu er der dog ingen tvivl. Xbox One X er et sikkert hit med få forbehold.

Fakta
 • 2,3 GHz AMD octa-core, 12 GB ram
 • Dolby DTS 5.1 Wi-Fi HDMI, S/PDIF, 3 x USB 3.0 1 TB harddisk UHD Blu-ray-drev
 • Mål og vægt: 30 x 6 x 24 cm / 3,8 kg
 • Web: microsoft.com
Bedste pris på Xbox One X
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
2017 har været et fantastisk år for gamerne. Hele to nye spilkonsoller kom på markedet, og tæller vi PS4 Pro med, som principielt udkom i november 2016, har der været udskiftning over hele linjen. Men har der nu også det? Nej, for i princippet er to af maskinerne ikke decideret nye, men i stedet opgraderede udgaver af allerede eksisterende konsoller sendt på markedet for at udfylde ventetiden og hullet, indtil de rigtige nye maskiner frigives. Lad os kalde det kunstigt åndedræt. Her taler vi naturligvis om den næste PlayStation og Xbox. Hvornår de kommer, er uvist, men meget tyder på, at det vil blive inden for en overskuelig årrække. Tiden, hvor konsoller havde en levetid på op mod ti år eller mere, er for længst forbi, og selv om producenterne stadig er bundet af et løfte om at understøtte spil udgivet til de gamle maskiner, presser nye teknologiske landvindinger på og øger behovet for kraftigere hardware. Det betyder nye maskiner, som stadig er bundet til den ældre og svagere hardware, da de skal kunne afspille de samme spil. [caption id="attachment_71387" align="alignnone" width="460"] (Foto: Producent)[/caption]

Forbindelsen til bagkataloget

Men netop løftet om bagudkompatibilitet bliver et problem, når vi snakker opgraderede udgaver af eksisterende konsoller. Hele ideen med en konsol er, at hardwaren er statisk, og at udviklerne derfor altid ved, præcis hvad de har med at gøre. Det gør det lettere at optimere og forbedre ydelsen på de enkelte spil. Når konsolmagerne sender en kraftigere maskine på gaden, piller de ved denne grundtanke, deler deres kunder op i et A- og et B-hold samt lægger et stort pres på spiludviklerne, der nu både skal lave spil til den gamle og den nye konsol.

Software-opdateringer

Måden, udviklerne indtil videre har løst dette problem på, er ved at tilbyde højere opløsning samt småforbedringer på bl.a. frameraten. Disse forbedringer aktiveres via software-opdateringer, som oftest fylder ganske mange gigabyte og derfor lægger et stort pres på internetforbindelsen og den interne lagerplads. Til gengæld bliver det muligt på PlayStation og Xbox at afvikle spil i fuldfed 4K og i få tilfælde sågar med en framerate på 60 billeder i sekundet (fps). Det er ret lækkert og noget, der hidtil har været forbeholdt pc-gamere. [caption id="attachment_71384" align="alignnone" width="460"] (Foto: Producent)[/caption]

Nyt udstyr

Dette stiller naturligvis særligt krav til dit tv, hvor Full HD (1080p) ikke længere er nok. I stedet må du ud og investere i et 4K-tv med HDR. Husk også at opgradere din receiver, hvis du bruger en sådan som switch. Det er med andre ord en dyr fornøjelse at være med på moden. Har du ikke et 4K-tv, kan der dog heldigvis stadig være en vis fornuft i de opgraderede maskiner. Spiludviklerne kan nemlig også vælge at udnytte den ekstra hukommelse og regnekraft til at forbedre oplevelsen i Full HD og eksempelvis give dig en højere framerate og hermed mere stabil oplevelse. Igen kræver det en software-opdatering.

VR og 3D

En anden måde, man kan forlænge spilkonsollernes levetid på, er ved at introducere ting som VR og 3D. Kun Sony hænger stadig ved med deres PSVR-headset, og alle har de stort set droppet 3D igen. Det samme gør sig gældende med styring med kroppen. Microsoft havde deres Kinect-kamera, mens Sony havde PS Move. Ingen af delene har været en større succes og er i dag noget, der mest forbigås i stilhed.

Hvad med Nintendo?

Og så har vi Nintendo, der som sædvanlig stikker lidt ud fra feltet og løber deres helt egen vej. Nintendo Switch kan ikke vise spil i 4K og er generelt slet ikke i nærheden af at være så kraftig som konkurrenterne fra Sony og Microsoft. Men det behøver ikke at betyde noget. Formlen på deres succes er den samme. De har et stort bagkatalog af elskede karakterer, og hardwaren kommer i anden række. Det betyder dog ikke, at Switch ikke har et par esser oppe i ærmet, og det er fedt at se, at japanerne stadig kan tænke nyt og anderledes, mens Sony og Microsoft tænker i pixels og teraflops. [caption id="attachment_71375" align="alignnone" width="460"] (Foto: Producent)[/caption]
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på 3 spilkonsoller
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
 • Sony PlayStation 4 Pro 2.888 kr.
 • Nintendo Switch 2.499 kr.
 • Microsoft Xbox One X 3.999 kr.

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Samsung slår sine folder

Den første foldbare mobil på markedet er en realitet. Sig velkommen til Samsung Galaxy Fold. Og hav den store pengepung parat, hvis du vil købe den.

Test
Nokia 8.1

Er et “Nokia” nok? Tja …

Nokia 8.1 er en god mellemklasse-mobil til prisen. Men har den noget særligt at byde på? Ud over navnet?

Flagskibet Samsung Galaxy S10 er her

Vi har haft Samsungs nye monstermobil i hænderne, og den har alle de funktioner, man kan forestille sig.

High end-weekend i Aarhus

Hotel Royal i Aarhus er i den kommende weekend rammen om en omfattende messe for hi-fi og high-end.

Dyk med droner

Glem flyvende droner, undervandsdroner er sjovere.

Test
Datacolor SpyderX Pro

Sådan får du korrekte farver

Fotografer må kalibrere skærmen, hvis farverne skal gengives korrekt.

Lysstærk Nikon-zoom

Nikon Z er pludselig blevet endnu mere interessant.

Test
SteelSeries Stratus Duo

Gør PC’en til en konsol

SteelSeries’ trådløse controller er perfekt til rend-og-hop-spil på PC’en og mobilen.

Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

annonse
Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.