annonse
annonse
Test af LG-55UB850V på Lyd & Billede
Test af: LG 55UB850V

Suveræn billedkvalitet

Sydkoreanske LG hviler ikke på laurbærrene, men giver virkelig meget for pengene med deres billige 4K-model.

Lyd & Billede mener

55UB850V byder på knivskarp, kontrastrig billedkvalitet kombineret med nem betjening og et væld af smart-funktioner.
Lydkvaliteten er ikke mere end gennemsnitlig, og vi synes godt, LG kunne have valgt noget mere mat glas foran skærmen.
annonse

Med så stort fokus på OLED den sidste tid er det let at glemme, at LG også laver traditionelle LCD-tv’er med LED-teknologi. 55UB850V er et flot tv med en tynd, forkromet ramme. Alle tilslutninger er anbragt på højre side, vinklet til siden, så tv’et kan vægmonteres på elegant vis. Den buede fod ser også stilig ud.

Det, der trækker ned for LG’s vedkommende, er den spejlblanke skærmoverflade, som giver mange refleksioner.

Brugervenlighed og funktioner
55UB850V har mange af de funktioner, vi kender fra dyrere LG-modeller. Det kommer med to fjernbetjeninger, inklusive den brugervenlige pegefjernbetjening Magic Remote, hvordan man navigerer i menuerne ved hjælp af en “musemarkør”.

Modellen har også fået LG’s nye WebOS-operativsystem, der gør betjeningen til en lækker grafisk oplevelse, og hvor forskellige typer indhold som apps og tv-kanaler ligger let tilgængelige direkte på startskærmen. Alt dette gør LG-skærmen til et meget behageligt tv at betjene.

Billedkvalitet
Når det gælder billedkvalitet, har LG også et par esser oppe i ærmet. For det første et mere avanceret LCD-panel af IPS-typen kombineret med såkaldt Micro Dimming lyskontrol. De to ting skal i teorien give et mere kontrastrigt billede med en bredere betragtningsvinkel, hvilket viser sig at stemme godt overens med praksis.

Kontrast og sortniveau er ganske vist ikke på niveau med LG’s egen avancerede OLED-teknologi, men klart en tand bedre end de øvrige testdeltagere. 55UB850V har en evne til at få detaljerne frem i mørke scener, uden at det drukner i helsorte billeder. Der er også mærkbart mere smæld i de lyse scener: Billedet får simpelthen mere dynamik og liv, og det er selvfølgelig gode egenskaber at have, når vi udfordrer LG-skærmen med forskellige typer billedindhold.

55UB850V understøtter Netflix i 4K-kvalitet. Her kan man se de hårdkogte skurke i Breaking Bad ned til hver en pore og hvert et ansigtshår. Ikke nødvendigvis et kønt syn, men uhyggelig virkelighedstro! Og ikke nok med det: LG-skærmen gør også et godt stykke arbejde med at opskalere almindelige SD-optagelser. Den gør det mærkbart bedre end Samsung, når det gælder støjreduktion og skarphed. Bevægelsesudjævningen er også god, selv om det får hård konkurrence fra Panasonic på dette område.

55UB850V kommer med gode farveindstillinger fra fabrikken og en række gode forprogrammerede billedindstillinger.

Lydkvalitet
LG-skærmen byder på en lydoplevelse, som vi rangerer lidt over Samsungs. Det har lidt fyldigere lyd, hvor især stemmegengivelsen er mere tydelig: Walter White fra Breaking Bad har f.eks. markant mere stemmefylde. Når det er sagt, så anbefaler vi helt klart en soundbar for at yde det flotte billede fuld retfærdighed.

 

Konklusion
LG 55UB850V har en række egenskaber, som gør det til en hård konkurrent blandt de billige 4K-tv’er. Brugervenligheden er blandt de bedste i klassen. Billedkvaliteten er virkelig god, hvad enten man ser SD, HD eller Ultra HD (4K), og LG-skærmen understøtter de nyeste videostandarder, inklusive HEVC/H.265, der har betydning for adgangen til ægte 4K-indhold i den nærmeste fremtid.

Hvis du vil have et overkommeligt 4K-tv, er 55UB850V et sikkert valg.

Fakta & Rating:
 • Pris: 11.490,-
  • 55" 4K LED LCD, 3840 x 2160
  • 4 x HDMI, 3 x USB
  • Magic Remote
  • Optisk lydudgang
  • Hovedtelefon-udgang

  Læs også:

  Årets bedste tv

  Store skærm på væggen der, hvilket er det bedste tv i landet her? Uanset hvad du leder efter, er chancen stor for at du finder dit næste tv blandt vore anbefalede skærme.

  Billig og behagelig 3D

  Ude efter en billig og god 3D-skærm? LG har svaret med sin Cinema 3D model.

  Bedst når det gælder

  Samsungs populære 6-serie leverer meget god billedkvalitet i både 2D og 3D.

  Kontrastkongen

  Dette er et meget veludstyret tv med billedkvalitet i referenceklassen. Med moderne filterteknik ombord har Philips klaret at tage kontrast og sortniveau til nye højder.

  Fortsat på toppen

  Panasonic viser muskler med en topmodel i referenceklasse til en meget gunstig pris.

  Billige storskærme

  Hvis budgettet er lidt stramt, men ønsket om en ægte storskærm er stort, kan disse billige plasmaskærme være vejen at gå.

  Enkel koreaner

  LG´s 50-tommer er sparsommeligt udstyret, men billedet er slet ikke dårligt.

  Mere plasma for pengene

  Samsung-plasma´en imponerer med et meget godt pris/ydelse forhold.

  11 3D-fladskærme

  3D i dit tv er det nye sort og efterhånden ikke til at komme uden om, hvis du vil købe en ny fladskærm. Men hvad skal du vælge? Vent med at bestemme dig, til du har læst Danmarks største sammenlignende test af 3D-fladskærme.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse