annonse
annonse
Test af: Logitech BRIO

På forkant med BRIO

Logitech er først ude med et 4K-webkamera, men har vi brug for det?

Lyd & Billede mener

BRIO har et meget bredt synsfelt og nogle meget præcise farver. Vi elsker at kunne låse Windows op med ansigtet.
Der mangler software, som understøtter den højere opløsning, og prisen er alt for høj.
annonse

Tilbage i 90’erne havde Logitech helt styr på det med webkameraer, og alle med respekt for sig selv havde et QuickCam stående på skrivebordet. Siden er behovet for de små kameraet støt og roligt faldet, i takt med at prisen på bærbare, der har den slags indbygget, er blevet mere spiselig.

Kvaliteten af de indbyggede kameraer er dog sjældent voldsomt god, og der kan derfor stadig være lidt fornuft i et dedikeret kamera. Med udbredelsen af 4K-skærme kommer nu også behovet for 4K-kameraer. Logitech er nogle af de første på markedet med sådan et. Navnet er BRIO.

Klodset clips

Af noget så kedeligt som et webkamera at være ligner BRIO stort set alle andre modeller på markedet. Man kan dog tydeligt mærke, at der er tale om et kvalitetsprodukt, når man nærstuderer huset, som er ganske solidt bygget.

Helt så positive er vi ikke omkring foden, der ikke har det bedste greb grundet en lidt fesen konstruktion. Heldigvis kan den tages af og erstattes af en trefod. Også USB-C-kablet på bagsiden kan tages af og erstattes af et længere, hvis man ønsker det.

Sensorerne på fronten gør, at BRIO kan fungere som et Windows Hello-kamera og låse en Windows 10-pc op alene med ansigtet. Det kan vi godt lide. Er man den paranoide type, kan man med fordel benytte den lille plasticklap, som Logitech har smidt i pakken, til at dække linsen, når kameraet ikke er i brug.

Mangelfuld software

Desværre støder man hurtigt på et problem, når man først får sat strøm til BRIO. Den medfølgende software er mildt sagt mangelfuld, for ikke at sige decideret ringe.

Af en eller anden årsag har Logitech hverken inkluderet muligheden for at kunne optage billeder eller video, men lader os blot justere på lys, farver og kontrast samt bredden på billedet. Vil man optage eller streame, skal der bruges anden software. Det er der heldigvis meget af, men meget lidt understøtter indtil videre 4K, og vi må derfor endnu nøjes med op til 1080p i de fleste programmer.

 Flot billedkvalitet

Heldigvis er både lyd og billedkvalitet på optagelser fra BRIO utrolig god, selv om vi er begrænset til Full HD. Kameraet har et meget bredt synsfelt på 90 grader og fanger derfor utrolig mange detaljer. Hvidbalancen justeres godt via den automatiske indstilling, og HDR-funktionen giver en meget naturlig og præcis farvegengivelse.

Som de fleste andre 4K-kameraer er vi begrænset til 30 fps i den fulde opløsning. Det er her vigtig, at man ikke bevæger sig alt for meget, da der ellers optræder lidt ghosting. Vi savnede derfor ikke 4K og foretrak i stedet den højere frame-rate i 1080p.

Konklusion

Logitech BRIO sælges som det første 4K-webkamera på markedet. Desværre er markedet endnu ikke helt klar til 4K i et webkamera, og du vil derfor sjældent få det fulde udbytte af kameraets højere opløsning. Hertil er prisen lige lovlig høj. Udbuddet af kameraer, der kan optage i 1080p, er stor, og du skal derfor gøre op med dig selv, om fremtidssikringen er vigtigere end prisen. 4K eller ej, BRIO er stadig et utrolig godt webkamera.

 

Fakta & Rating:
 • USB-C Stereomikrofoner Stativmontering Passiv infrarød sensor High Dynamic Range (HDR) 4K Ultra HD-motor RightLight 3-teknik Infrared Facial Recognition 4096 x 2160 @ 30 fps 1920 x 1080 @ 60 fps 1280 x 720 @ 90 fps Mål og vægt: 10,2 x 2,7 x 2,7 cm / 63 g Pris: 1.539 kroner Web: logitech.com

  Læs også:

  Årets anbefalede kameraer

  Man behøver ikke at være professionel fotograf med ubegrænset budget for at få fine billeder.

  Tynd topklasse

  Vil man have et lille kamera uden unødvendige finesser, som tager gode billeder, er det Ixus det gælder.

  Til eventyr og vand

  Panasonic fortsætter med at dominere blandt de vandtætte kameraer og byder i år på endnu flere finesser til en lavere pris. Det er bare at takke og tage imod.

  Et skridt foran

  Som alternativ til et spejlreflekskamera er der få kompakte, som kommer så nært som dette.

  Passer til de fleste

  Dette er måske det mest anvendelige kompakte systemkamera, der passer til de fleste.

  Allround-vinderen

  Med faldende priser kan man lave stadig bedre kamerakøb. Dette er et af de bedste eksempler på det.

  Gennemført og elegant

  Forgængeren var længe blandt vores favoritter. Efterfølgeren NX200 er et endnu bedre kamera. Godt egnet til ivrige amatørfotografer.

  Dit digitale bibliotek

  Hvordan skal man lagre sine digitale mediefiler for let at kunne afspille dem på computer, tablet og i hjemmebiografen? Netværksharddisken er svaret.

  Fleksibel og enkel

  Linkstation gør hvad den skal, men skiller sig ikke ud, hverken positivt eller negativt.

  Billig, men støjende

  En billig netværksdisk som håndterer det mest nødvendige, men som har nogle mangler.

  Hurtig og let tilgængelig

  Let installation og nem log-in fra nettet og smartphone til en god pris.

  Avanceret, men begrænset

  Et hav af funktioner, men moderat ydelse og mærkelige begrænsninger trækker indtrykket ned.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse