annonse
annonse
Test af: Logitech Harmony Touch

Harmony i hjemmet

Fem forskellige fjernbetjeninger og ingen, der ligger, hvor de skal, når du behøver dem allermest? Bare rolig, med Harmony Touch får du mere harmoni i hjemmet.

Lyd & Billede mener

Enkel Ergonomisk
Ikke låsbar skærm Høj pris
annonse

Få ting er så stressende som at lede efter fjernbetjeninger; de har det ligesom med at gå op i røg. Enormt irriterende. Jeg har set smarte løsninger, hvor man har lavet en lille opbevaringspose med små rum, som man hænger over armlænet på sofaen eller yndlingsstolen. Jeg har dog ikke gidet sy eller lede efter en anden løsning – indtil nu. Logitech Harmony Touch landede i mine hænder, og jeg indså, at det var på tide. På tide at se, om en universel fjernbetjening var så kompliceret at programmere, som mange sagde, og så bekvem, som andre påstod.

Touch er efterfølgeren til Harmony One og er opgraderet med stor touchscreen og knapper, som lyser i mørke. Du kan indkode – og dermed styre – op til 15 enheder, hvilket rækker ganske langt for de fleste.

Oversiden er skinnende blank og temmelig glat, men knapperne har ikke samme glatte overflade, og undersiden er betydeligt mere grebsvenlig og har en form, som gør, at fjernbetjeningen ligger godt i hånden.

Enkelt og nemt
Trods min store mangel på interesse for brugsanvisninger – først og fremmest fordi de ofte er så dårligt oversat – indser jeg, at en gennemgang af den medfølgende brugsanvisning måske kan være klogt, da jeg er fuldstændig nybegynder på dette område.

Det viser sig at være legende let at programmere Harmony Touch – det, der tog længst tid, var at flytte og løfte alle de apparater, jeg ville tilslutte, for at finde modelnumrene frem. Herefter var det bare at hente computeren frem, følge anvisningerne på www.myharmony.com og tilslutte fjernbetjeningen via USB-stikket med den medfølgende ledning. Hurtigt og nemt havde jeg tv, Blu-ray, forstærkere og internetradio pakket i samme enhed. Nemmere bliver det næppe.

Det her er en brugervenlig fjernbetjening – og den eneste, du behøver, vil jeg vove at påstå. Under min testperiode var der intet, jeg manglede, i form af indstillingsmuligheder til tv’et eller andet, som jeg bruger mere eller mindre dagligt. En rigtig god ting er, at du kan lægge dine foretrukne kanaler under favoritter, op til 50 kanaler. Her kan du så efterfølgende se kanalerne på skærmen og vælge, hvilken kanal du vil kigge på, ved at scrolle gennem listen. Praktisk og brugervenligt!

Men træerne vokser ikke ind i himlen, og til dig, som kan lide at sidde med fjernbetjeningen i hånden, når du ser tv, vil jeg løfte en advarende finger. Du kan nemlig ikke låse skærmen, som er strategisk placeret lige der, hvor tommelfingeren ligger mest bekvemt, hvilket gør, at der pludselig kan ske ting og sager, hvis du ikke holder tommelfingeren i ro. Prisen er i den lidt høje ende, men når du har udskiftet dine fire til syv fjernbetjeninger ud med én, vil den være hver en øre værd.

Ordensmennesker placerer fjernbetjeningen i den medfølgende bordoplader, når den ikke er i brug. Rodehoveder kan fortsat forlægge deres fjernbetjening, men så har de i hvert fald kun én, de skal lede efter.

Fakta & Rating:
 • Pris: 1.399,-
  • Multifjernbetjening
  • Farveskærm, LCD
  • 2,4" trykfølsom skærm (230 x 240 pixel)
  • Genopladeligt batteri
  • Pc/Mac-understøttelse

  Læs også:

  Dit digitale bibliotek

  Hvordan skal man lagre sine digitale mediefiler for let at kunne afspille dem på computer, tablet og i hjemmebiografen? Netværksharddisken er svaret.

  Fleksibel og enkel

  Linkstation gør hvad den skal, men skiller sig ikke ud, hverken positivt eller negativt.

  Billig, men støjende

  En billig netværksdisk som håndterer det mest nødvendige, men som har nogle mangler.

  Hurtig og let tilgængelig

  Let installation og nem log-in fra nettet og smartphone til en god pris.

  Avanceret, men begrænset

  Et hav af funktioner, men moderat ydelse og mærkelige begrænsninger trækker indtrykket ned.

  Hurtig og spækket med funktioner (specielt anbefalet)

  Når man har installeret ReadyNAS er den både brugervenlig og rig på finesser.

  Pæn og hurtig (bedst i test)

  Trods alle funktionerne er den let at bruge og har udmærket ydelse.

  Hurtig og billig (bedste køb)

  Som en billig løsning til sikkerhedskopiering og medielagring er My Book aldeles udmærket.

  Battle: Wii vs. Move vs. Kinect

  Det tog sin tid, men Microsoft og Sony er endelig kommet ud af starthullerne, og har meldt deres ankomst i arenaen. Kampen om den bevægelsesfølsomme styreform kan endelig begynde, og det er på tide at finde ud af, om Sony, Microsoft eller Nintendo har trukket det længste strå i kampen om gamernes gunst.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse