Canon Legria HF M52

Lysfølsomt kamera med hukommelse

Med en professionelt udviklet billedsensor tager Canon sejren hjem på billeder.

Plus
Gode billeder Indbygget hukommelse
Minus
Dårlig vidvinkel

Canon Legria HF M52 er et lysfølsomt kamera med 32 GB intern hukommelse, som kan lagre 12 timers video i højeste kvalitet. Kameraet har endda Wi-Fi-muligheder, så man relativt nem kan uploade sine film til sociale medier eller vise filmene på et tv, som understøtter DLNA.

Det indspillede materiale kan også overføres direkte til en ekstern harddisk uden inddragelse af computer, og kameraet kan tilsluttes direkte til Apples bærbare enheder.

Billederne fanges på en 1/3 tommers CMOS-sensor med over 2 megapixel (effektivt). Optagelsen kan ske i fem forskellige kvalitetsniveauer i AVCHD-formatet. Du kan også optage 25p i MP4-format, tilpasset Mac-verdenen.

Billedsensoren siges at være udviklet til professionelle videokameraer, og pixel- lysindsamlingsområdet er 160 procent større end på almindelige CMOS-sensorer. Samlet set giver det, ifølge reklamen, et bredere dynamisk omfang og bedre præstationer i svagt lys.

Udendørs og i godt lys er billedkvaliteten udmærket og giver ikke anledning til anmærkninger. Når vi sætter os ned i testlokalet, er billederne fortsat ganske okay, måske lidt grove i deres karakter. Ved 5 lux ses farvebjælken stadig, og billedet er faktisk det bedste fra vore fem testkameraer. Vi kan skelne alle farver i farvebjælken.

Al menuhåndtering sker på den berøringsfølsomme skærm, og der er en hel del menuer at holde styr på. Flere af menuerne indebærer, at man scroller i lange lister, hvor man lader fingeren glide hen over skærmen. Der er mange ikoner, som samles på den forholdsvis lille billedskærm (75 mm), og det er ikke indlysende, hvilke man kan trykke på eller ej.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Smarte finesser er fokushjælp, som stiller skarpt på det punkt, man peger på på billedskærmen, samt den optiske anti-shake-funktion, som giver meget stabile billeder. Objektivet har 10x optisk zoom med brændvidden 43,6-436 mm, svarende til 35 mm filmformat. Det betyder, at kameraet har den mindste vidvinkel i denne test.

Kameraet har flere funktioner, såsom story-skaberen, hvor man får en færdig “drejebog” for, hvordan man filmer en rejse eller højtidelighed med kameraet, og meget mere. Kameraet giver ganske enkelt råd og tips til, hvilke scener der skal tages, hvor længe de skal vare, osv. Måske interessant for dem, som er lidt usikre på, hvordan man skal filme. Endvidere kan forskellige dekorationer tilsættes videobilledet.

Med hensyn til tilslutninger er det et velforsynet kamera med både separat mikrofonindgang og hovedtelefonudgang.

Konklusion
Canon Legria HF M52 er et skærmstyret kamera med mange finesser, som klarer sig godt udendørs. Selv indendørs i god belysning bliver billederne gode, og ved 5 lux kan farvebjælken stadig ses. Kameraet har også en indbygget hukommelse på 32 GB. Eneste minus er en dårlig vidvinkel.

Canon Legria HF M52 er et lysfølsomt kamera med 32 GB intern hukommelse, som kan lagre 12 timers video i højeste kvalitet. Kameraet har endda Wi-Fi-muligheder, så man relativt nem kan uploade sine film til sociale medier eller vise filmene på et tv, som understøtter DLNA.Det indspillede materiale kan også overføres direkte til en ekstern harddisk uden inddragelse af computer, og kameraet kan tilsluttes direkte til Apples bærbare enheder.Billederne fanges på en 1/3 tommers CMOS-sensor med over 2 megapixel (effektivt). Optagelsen kan ske i fem forskellige kvalitetsniveauer i AVCHD-formatet. Du kan også optage 25p i MP4-format, tilpasset Mac-verdenen.Billedsensoren siges at være udviklet til professionelle videokameraer, og pixel- lysindsamlingsområdet er 160 procent større end på almindelige CMOS-sensorer. Samlet set giver det, ifølge reklamen, et bredere dynamisk omfang og bedre præstationer i svagt lys.Udendørs og i godt lys er billedkvaliteten udmærket og giver ikke anledning til anmærkninger. Når vi sætter os ned i testlokalet, er billederne fortsat ganske okay, måske lidt grove i deres karakter. Ved 5 lux ses farvebjælken stadig, og billedet er faktisk det bedste fra vore fem testkameraer. Vi kan skelne alle farver i farvebjælken.Al menuhåndtering sker på den berøringsfølsomme skærm, og der er en hel del menuer at holde styr på. Flere af menuerne indebærer, at man scroller i lange lister, hvor man lader fingeren glide hen over skærmen. Der er mange ikoner, som samles på den forholdsvis lille billedskærm (75 mm), og det er ikke indlysende, hvilke man kan trykke på eller ej.Smarte finesser er fokushjælp, som stiller skarpt på det punkt, man peger på på billedskærmen, samt den optiske anti-shake-funktion, som giver meget stabile billeder. Objektivet har 10x optisk zoom med brændvidden 43,6-436 mm, svarende til 35 mm filmformat. Det betyder, at kameraet har den mindste vidvinkel i denne test.Kameraet har flere funktioner, såsom story-skaberen, hvor man får en færdig “drejebog” for, hvordan man filmer en rejse eller højtidelighed med kameraet, og meget mere. Kameraet giver ganske enkelt råd og tips til, hvilke scener der skal tages, hvor længe de skal vare, osv. Måske interessant for dem, som er lidt usikre på, hvordan man skal filme. Endvidere kan forskellige dekorationer tilsættes videobilledet.Med hensyn til tilslutninger er det et velforsynet kamera med både separat mikrofonindgang og hovedtelefonudgang.Konklusion Canon Legria HF M52 er et skærmstyret kamera med mange finesser, som klarer sig godt udendørs. Selv indendørs i god belysning bliver billederne gode, og ved 5 lux kan farvebjælken stadig ses. Kameraet har også en indbygget hukommelse på 32 GB. Eneste minus er en dårlig vidvinkel.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Canon Legria HF M52
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
Også i denne test:
  • Format: AVCHD/MP4
  • Intern hukommelse: 32 GB
  • Billedsensor: CMOS 1/3"
  • Effektive pixel: 2,07 MP
  • Billedskærm: 75 mm
  • Zoomomfang: 10x
  • Brændvidde (tilsv. 35 mm filmformat): 43,6-436 mm
  • Wi-Fi: Nej
Pris: 6399,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

AirPods får stemmestyring

Apples AirPods får trådløs opladning og Hej Siri.

Philips OLED934: Ny topmodel afsløret

Her er de første billeder af den nye topmodel fra Philips, OLED934!

Apple turbo-trimmer iMac

De nye iMacs bliver dobbelt så hurtige til krævende opgaver.

Stranger Things 3. sæson – den første trailer!

4. juli vender Netflix tilbage til Hawkins og Stranger Things.

Test
Panasonic Lumix S 24-105 mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første full-frame standardzoom lever op til forventningerne.

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Test
Samsung QE65Q900R

8K mod 4K-TV: ­Teknisk knockout

Er Samsungs mindste og billigste 8K-skærm bedre end et almindeligt godt 4K-TV? Vi tester!

Tidal giver studielyd på iPhone

Tidal-brugere kan glæde sig over, at iPhone har fået MQA-understøttelse og dermed kommer tættere på lyden på studieoptagelsen.

Gruppetest
5 trådløse hovedtelefoner med støjreduktion

Dejlig stille på flyet

Støjreducerende hovedtelefoner modvirker træthed og beskytter din hørelse på lange flyrejser.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

anmeldelse
A star is Born

Kemien slår gnister

Cooper og Gaga synger sig ind i filmhistorien med et medrivende remake af “modgang gør stærk”-klassiker.