annonse
annonse
annonse

Test: Marley Liberate XLBT

Mudder i øregangene

Ungdommeligt design i genbrugsmaterialer kan ikke redde et mudret lydbillede.

Er man til tung bas, leverer Marley varen. Batterilevetiden er godkendt.
Den tunge bas går ud over detaljerne, og man ender med et mudret lydbillede.

Hvis du godt kan lide trådløse hovedtelefoner med masser af bas, har House of Marley måske, hvad du leder efter. Der findes ganske vist tusindvis af denne type hovedtelefoner, men Marley prøver alligevel at skille sig lidt ud med et industrielt look, jamaicanske undertoner og ikke mindst bæredygtigt materialevalg.

Bæredygtigt design

Materialerne brugt til at lave Liberate XLBT kommer bl.a. fra genbrugte plasticflasker, hamp og økologisk bomuld. Det er en fin historie, men ikke noget, man lægger mærke til, hvis man ikke vidste det i forvejen. Bøjlen er lavet af rustfrit stål, og ørekopperne forsynet med et syntetisk lædermateriale. De sidder lidt tæt om hovedet, og man kan godt blive lidt varm af at have dem på i længere tid.

Knapperne til at styre dem sidder på højre side. De er nemme nok at betjene, men måtte gerne sidde lidt længere fra hinanden eller være designet, så man kunne føle sig frem, når man har dem på. Når man ikke har dem på, kan de klappes sammen og puttes i den medfølgende pose i samme specielle stof, som er på siden af kopperne.

Fin batterilevetid

Af et par trådløse Bluetooth-hovedtelefoner klarer Liberate XLBT sig ganske godt på batterifronten. Producenten oplyser selv 12 timer, men mit indtryk var, at de holdt noget længere.

USB-indgangen sidder i venstre side. Det havde nok været meget smart, hvis der havde været en form for dæksel, så den kunne beskyttes, når den ikke var i brug.

En osteklokke

Som jeg startede med at sige, giver Liberate XLBT den gas, når det kommer til bassen. Den er meget tung og dyb. Er man til den slags, vil man sikker også synes om Beats, der ligeledes sparker igennem. Desværre har den tunge bas en meget negativ sideeffekt. Den forplumrer fuldstændig lydbilledet og kvæler mellemtone og diskant.

Forskellen mellem disse og f.eks. mine trofaste Beoplay H6 2nd gen, der efter min bedste overbevisning giver et retvisende lydbillede, er som nat og dag. Hvor H6 er luftige, velbalancerede og detaljerede, er Marley tunge og indelukkede. Detaljerne drukner, og toppen skæres af. Der er ingen luft, og man føler, at man er fanget i en osteklokke. AptX og AAC gør ingen forskel.

Konklusion

Marley Liberate XLBT er et par meget bastunge trådløse hovedtelefoner, som sigter efter et helt bestemt publikum. Du skal derfor helst ikke gå så meget op i, om det, du hører, er repræsentativt for optagelsen, men hellere om du får nok oomph i øregangene. Til dette formål klarer Liberty XLBT sig glimrende og kan fint fungere som alterniv til de populære Beats-hovedtelefoner.

Som en advarsel skal dog lyde, at den tunge bas giver et overordnet mudret lydbillede, så audiofile bør holde sig langt væk.

Hvis du godt kan lide trådløse hovedtelefoner med masser af bas, har House of Marley måske, hvad du leder efter. Der findes ganske vist tusindvis af denne type hovedtelefoner, men Marley prøver alligevel at skille sig lidt ud med et industrielt look, jamaicanske undertoner og ikke mindst bæredygtigt materialevalg.

Bæredygtigt design

Materialerne brugt til at lave Liberate XLBT kommer bl.a. fra genbrugte plasticflasker, hamp og økologisk bomuld. Det er en fin historie, men ikke noget, man lægger mærke til, hvis man ikke vidste det i forvejen. Bøjlen er lavet af rustfrit stål, og ørekopperne forsynet med et syntetisk lædermateriale. De sidder lidt tæt om hovedet, og man kan godt blive lidt varm af at have dem på i længere tid.Knapperne til at styre dem sidder på højre side. De er nemme nok at betjene, men måtte gerne sidde lidt længere fra hinanden eller være designet, så man kunne føle sig frem, når man har dem på. Når man ikke har dem på, kan de klappes sammen og puttes i den medfølgende pose i samme specielle stof, som er på siden af kopperne.

Fin batterilevetid

Af et par trådløse Bluetooth-hovedtelefoner klarer Liberate XLBT sig ganske godt på batterifronten. Producenten oplyser selv 12 timer, men mit indtryk var, at de holdt noget længere.USB-indgangen sidder i venstre side. Det havde nok været meget smart, hvis der havde været en form for dæksel, så den kunne beskyttes, når den ikke var i brug.

En osteklokke

Som jeg startede med at sige, giver Liberate XLBT den gas, når det kommer til bassen. Den er meget tung og dyb. Er man til den slags, vil man sikker også synes om Beats, der ligeledes sparker igennem. Desværre har den tunge bas en meget negativ sideeffekt. Den forplumrer fuldstændig lydbilledet og kvæler mellemtone og diskant.Forskellen mellem disse og f.eks. mine trofaste Beoplay H6 2nd gen, der efter min bedste overbevisning giver et retvisende lydbillede, er som nat og dag. Hvor H6 er luftige, velbalancerede og detaljerede, er Marley tunge og indelukkede. Detaljerne drukner, og toppen skæres af. Der er ingen luft, og man føler, at man er fanget i en osteklokke. AptX og AAC gør ingen forskel.

Konklusion

Marley Liberate XLBT er et par meget bastunge trådløse hovedtelefoner, som sigter efter et helt bestemt publikum. Du skal derfor helst ikke gå så meget op i, om det, du hører, er repræsentativt for optagelsen, men hellere om du får nok oomph i øregangene. Til dette formål klarer Liberty XLBT sig glimrende og kan fint fungere som alterniv til de populære Beats-hovedtelefoner.Som en advarsel skal dog lyde, at den tunge bas giver et overordnet mudret lydbillede, så audiofile bør holde sig langt væk.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Marley Liberate XLBT
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Over-ear trådløse hovedtelefoner

Bluetooth

50 mm drivere

3,5 mm kabel med kontrol/mikrofon

Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz

AptX- og AAC-understøttelse

Micro USB

Batteri: Op til 12 timers batterilevetid

Bærepose

Web: thehouseofmarley.com

Pris: 1.235,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Test
Sonos Amp

Dobbelt kraft

Endelig en Sonos-forstærker kraftig nok til at drive ordentlige højttalere med overbevisning. Og selvfølgelig med fuld multirumsfunktion.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Lyd & Billede Toplister
Her finder du de bedste produkter inden for sin kategori, som vi for nylig har testet. I kronologisk rækkefølge

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

annonse
anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.