Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Ved første øjekast er det svært at se, at MediaPad M3 Lite 10 er en billig tablet. Med sin glasforside og afrundede metalramme ser den snarere lidt dyr ud. Men bagsidens glatte plastic afslører, at der er sparet på detaljerne. Synd, at man ikke ligesom Samsung har gjort den gribevenlig, for så ville det have virket som en fordel i stedet.

Placeringen af knapper afslører, at den er lavet til brug i vandret tilstand, hvilket indikerer fokus på spil og filmkiggeri.

Lyd og billede

Af et IPS-panel at være er sortniveauet bedre end forventet, og kontrasten er rigtig god. Lysstyrken er dog ikke specielt imponerende, og farvegengivelsen varierer med indstillingen.

Med højttalere i alle fire hjørner er det tydeligt, at Huawei har investeret lidt ekstra i lyden. Den når ikke op på iPad Pro-niveau, men ellers er det de bedste højttalere i testen. Med hovedtelefoner er lyden mere gennemsnitlig, men stadig okay. Kameraerne er derimod over gennemsnit og kan tage gode billeder.

I brug

Hvis man er vant til Androids standardbrugerflade, kan Huaweis Emotion UI virke lidt forvirrende i starten. Men hvis man tager sig tid til at gennemgå indstillingerne, kan man få det meste til at fungere, som man selv vil.

Desværre er Huawei meget opsat på at inkludere en masse af deres egne apps, der i mange tilfælde bare gør det samme som Googles. Det havde været bedre, hvis det var valgfrit ligesom hos Samsung.

Ydelse

Det er først, når man begynder at presse MediaPad M3, at man indser, hvorfor den har fået tilnavnet Lite. Den præsterer klart dårligst af alle tablets i testen, og især grafikken sakker bagud. Ikke så slemt, at man ikke kan se film, men avancerede spil bør undgås.

Det virker umiddelbart lidt bekymrende, at batteriet har så lav kapacitet. Men Huawei har arbejdet hårdt på at holde strømforbruget nede, og ved normal brug rækker det lige så langt som konkurrenternes.

Konklusion

Huaweis Lite-tablet er faktisk bedre, end navnet antyder, især i forhold til prisen. Den er ganske vist ikke noget fartmonster, så man skal ikke prøve at spille de mest krævende spil på den. Men til at tjekke Facebook og surfe på nettet duer den fint. Den er endda rigtig velegnet til at se film, med en ganske udmærket skærm og fire højttalere, der giver god omgivende lyd. Overraskende nok er også kameraerne usædvanlig kapable.

MediaPad M3 Lite 10 er et rigtig godt køb, så længe man er klar over de kompromiser, det indebærer.

Scroll to Top