Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Lenovo Tab 4 10 Plus skiller sig ud fra mængden, når det gælder design. Den er beregnet til brug i vandret tilstand, så fingeraftrykslæseren sidder på den lange side, og volumenknappen på den venstre korte side. Højttalerne er placeret på den afrundede overside og vender fremad, og hovedtelefonstikket samt ladestik på højre side.

Bagsiden er af glas, hvilket er pænt, men det gør den også følsom over for fingeraftryk. Tablet’en er heller ikke helt vridsikker, men det er ikke slemt.

Lyd og billede

Skærmen er i bredbilledformat, hvilket er godt til film, men kan være problematisk med visse apps. Farvegengivelsen er god, og lysstyrken ligeså, men det er på bekostning af sortniveau og kontrast. Kameraet er acceptabelt for en tablet, men ikke på niveau med moderne smartphones.

De fremadrettede højttalere giver bedre direkte lyd end tablets med nedadvendte højttalere. Understøttelse af Dolby Atmos virker dog overdrevet, da lydkvaliteten kun er gennemsnitlig.

I brug

Heldigvis har Lenovo ikke ændret på brugerfladen, der er ren Android. Man får dog nogle præinstallerede apps, f.eks. Microsoft Office-pakken. Unikt nok kan man have flere brugere, inklusive børneprofiler, der kan begrænses.

Til børnene er der også et stødresistent cover og skærmbeskyttelse. Til de voksne er der et standard-cover samt et med Bluetooth-tastatur. Det er således en tablet, der kan tilpasses til alle familiemedlemmer.

Ydelse

Tab 4 lægger sig et sted midt i deltagerfeltet, hvad ydelsen angår. Den er ikke i nærheden af Asus eller Samsung, men mærkbart hurtigere end Huawei. Til at surfe eller se film fungerer den udmærket. Det er først og fremmest, hvis man prøver at køre de nyeste spil, at det begynder at hakke betænkeligt.

Det generøse batteri gør, at man sagtens kan bruge den en hel dag, selv om den opgivne batterilevetid er optimistisk. Opladeren anvender USB-C.

Konklusion

Lenovo Tab 4 10 Plus ligner ikke de fleste andre tablets med sin skinnende glasbagside og sine afrundede kanter. Den øvre kant har endda fremadrettede højttalere. Lyden er dog ikke så god som forventet, og skærmen er kun lidt over gennemsnittet. Ydelsen er god til at surfe og se film, men ikke tilstrækkelig til de nyeste spil.

Den unikke fordel er dog, at hele familien kan bruge den, idet man kan oprette børneprofiler. Og købe et stødsikkert cover. Og forældrene kan tilkøbe et tastatur-cover og få noget arbejde fra hånden, efter at ungerne er lagt i seng.

Scroll to Top