annonce
annonce

Samsung Galaxy S8+

Nr. 6 JuniSamsung Galaxy S8+

Samsungs store genkomst

Efter svigtende tillid viser sydkoreanerne med Galaxy S8, hvor skabet skal stå.

Meget lækkert udseende. Fantastisk skærm og fremragende kamera. Lynhurtig.
Klodset placering af fingeraftrykslæser. Den digitale assistent imponerer ikke.

Samsung kan nok prale af årets mest ventede smartphone. Det kan de også have brug for efter fadæsen med den tilbagekaldte Note 7.

I modsætning til forgængeren fås den ikke i en flad version; både S8 og den større S8+ har lækkert buet glas. De minimale kanter er også noget, man lægger mærke til, og de giver indtryk af, at forsiden er én stor skærm. Samsung har heller ikke sparet på tætningen, idet den stadig er støv- og vandtæt efter IP68.

Skærmens lysstyrke er øget betragteligt, hvilket gør den lettere at læse i dagslys, og den er certificeret efter Mobile HDR Premium-standarden. Den er derfor fremragende at se film på, hvilket forstærkes af 18,5:9 billedformatet til film i widescreen-format.

Forgængerens kamera var det bedste på markedet. Det har fået en forsigtig opgradering, som betyder, at det holder sig i topklassen, men efter konkurrenternes opgraderinger er forskellen ikke længere så åbenbar.

Knapperne er erstattet af virtuelle skærmknapper. Men hjemknappen føles faktisk fysisk takket være taktil feedback, og det fungerer bedre end forventet. Derimod har Samsung måttet flytte fingeraftrykslæseren til bagsiden, og placeringen er klodset, da man ofte kommer til at sætte fingeren på kameralinsen i stedet.

Vi er heller ikke specielt imponeret af Samsungs assistent Bixby. Den mangler en række funktioner og fungerer kun på engelsk.

Mere imponerende er ydelsen. Her i Europa har S8 fået Samsungs egen Exynos-processor i stedet for Snapdragon, men det er ikke nogen ulempe, for den er lynhurtig. I de fleste af vores benchmark-programmer satte den ny rekord, og især grafikken er langt hurtigere end konkurrenterne.

Af forståelige grunde har Samsung været forsigtige med batterikapaciteten, men S8 holder mindst lige så længe som S7.

Konklusion

Med Galaxy S8+ har Samsung opfyldt forventningerne og givet os en smartphone, der virkelig begejstrer. Med en forside, der næsten er helt dækket af skærmen, og de svungne linjer er det svært ikke at blive forført. Desuden er det den hurtigste mobil lige nu. Kameraet er ikke så revolutionerende som på S7, men holder den stadig på tronen.

Prisen er dog høj, så man kan overveje den almindelige S8, hvis man kan nøjes med en mindre skærm.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Operativsystem: Android 7.0
Skærm: 6,2” S-AMOLED, 2960 x 1440, 529 ppi
Processor: 2,3/1,7 GHz Exynos 8895 octa-core
Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 256 GB)
Kameraer: 12 MP f/1.7 OIS + 8 MP f/1.7
Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, NFC
Mål og vægt: 160 x 73 x 8,1 mm / 173 g
Batteri: 3500 mAh (ikke udskifteligt)
Pris: 7.000 kroner
Web: samsung.dk

Pris: 7000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-