annonse
annonse
Oktober 2017
Apple iPhone 8 Plus
Oktober 2017
Apple iPhone 8 Plus
Test af: Apple iPhone 8 Plus

Den bedste kameratelefon

iPhone 8 Plus er ikke alene den hurtigste smartphone, men også den, der tager de bedste billeder.

Lyd & Billede mener

Fantastisk ydelse. Fremragende kameraopløsning. Trådløs opladning.
Dyrt med meget hukommelse. Designet begynder at virke bedaget.
annonse

Hvis iPhone 8 er den mere fleksible hverdagstelefon, så er iPhone 8 Plus den mere kompetente storebror med større skærm, dobbelt kamera, mere hukommelse og større batteri.

iPhone 7 Plus sammenlignet med iPhone 8 Plus. (Foto: Lyd & Billede)

 

Udseende og konstruktion

Det kedelige ved iPhone 8 er, at den ser næsten præcis ligesådan ud som iPhone 7. Den burde faktisk have heddet iPhone 7s. Forskellen er, at bagsiden er af glas for at muliggøre trådløs opladning. Det har gjort, at man har kunnet lege lidt med farverne, hvilket er mest tydeligt på den næsten cremefarvede guldmodel.

Det er dog lidt bekymrende, da glas jo ikke er lige så solidt som metal. På nettet kan man da også allerede finde faldtests, som antyder, at man bør have et cover på telefonen.

Glasbagside og interessant guldfarve. (Foto: Lyd & Billede)

 

Skærm

Ud over at være større end skærmen på den almindelige iPhone 8 er skærmen på 8 Plus også mere højopløst. Det gør, at punkttætheden faktisk er større, så detaljeskarpheden er noget bedre. Og takket være det brede farvespektrum understøttes HDR nu, når man ser film.

Nyt er også, at man har tilføjet True Tone – automatisk hvidbalance – ligesom på iPad Pro. Det betyder, at en sensor aflæser det omgivende lys og justerer farvetemperaturen, så billederne altid ser naturlige ud.

Augmented Reality kommer vi til at se meget til fremover. (Foto: Lyd & Billede)

 

Kamera

Hvis man kun ser på tallene, kunne man tro, at der er de samme kameraer som på iPhone 7. Men Apple har arbejdet på kvaliteten i stedet. 8 Plus har en ny, hurtigere billedsensor, mindre lyslækage mellem sensorpunkterne samt nye filtre, der skal give bedre farvegengivelse. Og billedprocesseringen varetages af de nye processorer. Resultatet er flere billeder i sekundet, når man filmer, bedre kompensation for rysten på hænderne og hurtigere autofokus.

Dobbelt 12 megapixel kamera. (Foto: Apple)

 

På den foregående model fik vi den eksperimentelle portrætindstilling, der lægger kunstig baggrundssløring på. På iPhone 8 Plus er funktionen blevet meget bedre. Men vi får også en ny eksperimentel funktion, nemlig kunstig lyssætning. Her kan man lægge studielys, konturbelysning eller scenebelysning på i farver eller monokrom, hvor baggrunden bliver effektfuldt sort. Det sjove er, at man kan ændre belysningen, efter at billedet er taget.

Det er tydeligt, at processoren analyserer motivet bedre og justerer alle parametre derefter. Både i modlys og i situationer med stor lysvariation, hvor HDR kommer til sin ret, får man betydelig bedre resultater. Farverne er mere mættede, men ikke overdrevne. Og i svagt lys er der mindre støj, men flere detaljer samt mere naturlige farver.

Telelinsen gør desuden, at den kan tage billeder, som ingen anden mobil, vi har testet, kan. Og at billedkvaliteten er lidt bedre end på lillebror.

Lyd

Et hovedtelefonstik må vi stadig undvære, men med boomet af trådløse hovedtelefoner er det ikke nogen katastrofe.

Den trådløse lydkvalitet er der ikke så meget at sige om; det afhænger af hovedtelefonerne. Derimod har man glædeligt nok lånt teknologi fra iPad Pro til de indbyggede højttalere. Volumen kan gå betydelig højere, uden at de skramler, og man får endda en vis stereoeffekt. Og med lidt god vilje kan man sige, at der nu er reel basgengivelse.

Endelig trådløs opladning! (Foto: Apple)

 

I brug

Det, der er ændret ved brugen i forhold til iPhone 7, skyldes primært iOS 11, som man også kan downloade til sin gamle model. Derimod har telefonen fået hurtigopladning, selv om det kræver en kraftigere oplader end den, der medfølger. Og glasbagsiden gør som nævnt, at man kan bruge en trådløs Qi-oplader, f.eks. fra IKEA. Hurtigt går det ikke ligefrem. Men Apple siger, at en kommende software-opdatering vil øge lade-effekten med 50 procent.

Ydelse

Dér, hvor iPhone 8 imponerer mest, er på processorkraft. Den nye A11 Bionic er et sandt monster! I vores syntetiske Geekbench-test er den omkring dobbelt så hurtig som de hurtigste Android-mobiler – 4.262 (single-core) og 10.441 (multi-core) mod 1.987 (single-core) og 6.692 (multi-core). Og i browser-testen er den to-tre gange så hurtig.

Batterikapaciteten er dog ikke i top, selv om Plus-modellen holder betydelig længere end lillebror.

Konklusion

Allerede den mindre iPhone 8 er en imponerende opgradering i forhold til iPhone 7, selv om den kommer til at stå i skyggen af den mere innovative iPhone X. Den spiller i en helt egen liga, hvad ydelse angår, har fået bedre højttalere og kan enten oplades hurtigt eller trådløst.

Med Plus-modellen får man – ud over en større skærm – bedre batterilevetid og et endnu bedre og mere alsidigt kamera. Og det tager faktisk de bedste mobilbilleder, vi har set til dato!

Fakta & Rating:
 • Pris: 7.100,-

  Operativsystem: iOS 11
  Skærm: 5,5" LCD, 1920 x 1080, 441 ppi
  Processor: 2,5 GHz Apple A11 Bionic hexa-core
  Hukommelse: 3 GB ram / 64-256 GB lager
  Kameraer: 12 MP f/1.8 + 12 MP f/2.8 / 7 MP f/2.2
  Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, NFC
  Mål og vægt: 158 x 78 x 7,5 mm / 202 g
  Batteri: 2691 mAh, 21 timers samtale
  Web: apple.dk

  Læs også:

  Årets anbefalede gadgets

  I løbet af året har vi testet næsten hundrede elektroniske gadgets. Her er vores favoritgadgets fra 2011.

  Fuldtræffer fra Samsung

  Galaxy S II er mobilen som rammer plet på alle punkter. Tynd, hurtig og lækker.

  Nokia N8

  Selv om Nokia N8 er en smartphone, så har den også nogle egenskaber, der gør den egnet som lommekamera.

  En mindre kopi

  Tabletterne er kommet på skrump, og flere producenter sender i dag mindre modeller på gaden. En af dem er Samsung, der nu har lanceret en mindre version af deres populære Galaxy Tab 10.1.

  Sommerens smarteste mobiler

  Alle vil have smartphones. Her finder du de bedste af de otte nyeste smartphones.

  Blandt de bedste

  Sony Ericssons Xperia Arc er blandt de allerbedste smartphones på markedet lige nu.

  Meget for pengene (bedste køb)

  Sony Ericsson Neo giver meget af ydelsen fra Arc til en noget billigere pris.

  Mobilen til spil

  Har du tidligere set fjernbetjeningen til Sonys Playstation eller en PSP, føler du dig umiddelbart hjemme.

  Ikke helt i mål

  Nokia E7 har en del helt basale problemer. Den hænger og er langsom. Så hjælper det ikke meget, at resten er rimelig godt.

  Stor datakraft

  LG Optimus 2X viser, at smartphones i stadig højere grad må regnes som små computere.

  Ikke begejstret

  HTC tager ingen chancer med efterfølgeren til storsælgeren Desire. Det burde de have gjort.

  Ikke så utrolig

  HTC kommer med et modigt design, men mislykkes med at leve op til det utrolige navn.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse