annonse
annonse

Test af: HTC U11

Et flot comeback

HTC er på rette kurs, selv om designet burde være mere gennemtænkt.

Lyd & Billede mener

HTC U11 er et flot comeback for HTC. Skærmen er flot, kameraet i top, og batterilevetiden godkendt.
Designet er lidt kedeligt, og bagsiden problematisk. Den er alt for glat og glad for fingeraftryk.
annonse

HTC har længe haft behov for et comeback på mobilscenen, men har ikke helt formået at introducere den telefon, der kunne udgøre en reel trussel for de regerende konger. Samsung og Apple sidder tungt på tronen, men bør måske alligevel begynde at skæve lidt til Taiwan. For med HTC U11 kommer der endelig et seriøst bud på en telefon i topklassen, som rammer den kombination af form, funktioner og pris, der skal til for at udgøre en topmobil anno 2017. Fremtiden ser igen lys ud for HTC.

Glat som en ål

På overfladen ligner U11 en klassisk metervare, dog med nogle få undtagelser. Den metalliske bagside er bogstavelig talt spejlblank og suger fedtede fingeraftryk til sig. At den samtidig er hamrende glat, er ligeledes et problem. Vores testeksemplar skøjtede rundt på sofabordet og havnede i flere omgange på gulvet.

Til at afhjælpe begge problemer findes i salgsæsken et gennemsigtigt cover. Det pynter ikke synderligt og tilføjer ekstra vægt og fylde. Vi havde derfor foretrukket, at HTC havde valgt et andet materiale til bagsiden.

En STOR telefon

Hvad dimensionerne angår, er U11 nogenlunde lige så stor og tyk som Samsungs Galaxy S8+ og Apples iPhone 7 Plus. Alligevel føles den og ser også en anelse mere buttet ud. Det skyldes primært de afrundede hjørner og er en rent æstetisk ting. Udtrykket er knap så elegant som på de to andre, og U11 ser faktisk lidt forældet ud.

Ligesom Apple har HTC valgt at skrotte minijack-porten i bunden. Det er der nok mange, som vil ærgre sig over, og vi havde også foretrukket, at de havde ladet den blive. I stedet skal vi igen rende rundt med en dongle, hvis vi vil benytte ikke-trådløse hovedtelefoner.

Flot LCD-skærm

Du får en meget stor og ganske flot skærm i HTC U11. 5,5 tommer er den på, og i modsætning til Samsung, som satser benhårdt på AMOLED, har HTC valgt LCD. Det skal man heldigvis ikke lade sig skræmme for meget af, og ved direkte sammenligning klarer HTC’s skærm sig da også ganske glimrende.

Displayet er af Quad HD Super LCD-typen og fremstår både skarpt og farverigt. Betragtningsvinklen er fin, selv om den ikke helt kan måle sig med Samsungs, og særlig udendørs i direkte sollys var vi imponeret.

Forventet indmad

Hvad den indre mekanik angår, formår HTC ligeledes at levere varen. Telefonen er udstyret med en lynhurtig Qualcomm Snapdragon 835-processor og 4 gigabyte ram. Vores benchmark-tests viser her, at den er lige i hælene på Samsung Galaxy S8+ og Sonys Xperia XZ Premium. Særligt i forhold til Samsung er det interessant, da telefonen samtidig er godt 1.000 kroner billigere.

Den indbyggede lagerplads er på 64 gigabyte, hvilket burde være nok til de flestes behov. Har man alligevel brug for mere, kan den udvides med op til 2 terabyte via microSD.

Lidt innovation er der heldigvis også blevet plads til, og HTC U11 kommer derfor med HTC’s egen nye Edge Sense-teknologi. I al sin enkelhed går det ud på, at du kan klemme rundt om kabinettet og derved aktivere apps og funktioner i telefonen. Standardfunktionen lader dig starte kameraet og tage billeder, men du kan selv justere dette i softwaren. Der er lidt gimmick over det, men vi var alligevel overrasket over, hvor godt det fungerer.

Glimrende lyd

Et andet punkt, der fungerer bedre end forventet, er lydkvaliteten. Ligesom på forgængeren HTC 10 et lyden et fokusområde i U11, som derfor er udstyret med samme woofer og tweeter-kombination. Selv om de færreste nok vil bruge telefonen alene, lyder de indbyggede højttalere faktisk overraskende godt.

Fakta & Rating:
 • Android 7.1.1
  5,5” LCD, 2560 x 1440, 534 ppi
  2,45/1,9 GHz Snapdragon 835
  4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
  12 MP f/1.7 + 16 MP f/2.0
  3000 mAh – 25 timers samtale, 336 timers standby
  Web: htc.com

  Benchmarks
  Geekbench 4: 1914 (single-core), 6482 (multi-core)
  Basemark X 1.1: 44.602
  3D Mark Sling Shot: 3.580
  AnTuTu (v6.2.7): 174.888
  Basemark OS II: 3.025 (5.608, 2.090, 5.848, 1.221)
  PCMark Work 2.0: 6.847
  Basemark Web: 221,14

  Pris: 5800

  Læs også:

  Topkvalitet til bund-pris

  Asus tilbyder det meste, man gerne vil have, til en meget attraktiv pris.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  De bedste kamera-mobiler til ferien

  Kamerateknologien bevæger sig fremad med stormskridt, og de nye telefoner tager bedre billeder end nogensinde.

  X-tremt imponerende iPhone

  Apple er tilbage på tronen med den første iPhone i årevis, der virker
  revolutionerende.

  Nokia er tilbage i kampen

  Sirocco er snublende tæt på at være
  en vinder, men bliver overhalet på
  målstregen.

  En slanket sportsvogn

  Med slankere og blødere linjer plus
  fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

  Den nye kamerakonge

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  Glimrende til prisen

  Huawei bider fra sig og beviser, at Android-tablets stadig er interessante.

  En let opgradering

  Apple tilføjer pencil-support til deres almindelige iPad.

  Huawei vs. Apple – hvilken tablet skal du købe?

  Som de vanemennesker vi er, er det svært at skifte platform.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  Kamerakongen!

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.