annonse
annonse

Test af: Huawei Ascend P7

Den kinesiske kanin

Denne smartphone havde vi ikke set komme.

Lyd & Billede mener

Meget slankt og elegant, men alligevel robust design, en glimrende skærm og det bedste frontkamera, vi har set på nogen telefon, gør Huawei Ascend P7 til et værdigt medlem af klubben af high-end smartphones.
Ydelsen kunne være bedre, og det er en skam, telefonen kun understøtter microSD op til 32 gigabyte. Og hvorfor sidder højttaleren til ringetonen på telefonens bagside, så man ikke kan høre den ringe, hvis den ligger på et bord?
annonse

Huawei Ascend P7

Allerede med forgængeren, Ascend P6, viste Huawei, at de godt kan finde ud af det med design og materialer, men sidste års topmodel led under andre skavanker, herunder et halvdårligt kamera og endnu værre lyd, og solgte efter Huaweis egne oplysninger da heller ikke mere end 4 millioner eksemplarer på verdensplan. Til sammenligning sælger Apple cirka 40 millioner iPhones hvert kvartal. Bare for at sætte tingene lidt i perspektiv.

Målet for Ascend P7 er et globalt salg på 10 millioner enheder, og selvom det heller ikke ligefrem er nok til at bide skeer med de store konkurrenter, så er det dog stadig mere end en fordobling af forgængerens salg, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at Huawei mener det alvorligt med Ascend P7, som er det produkt, der én gang for alle skal slå fast over for forbrugerne, at Huawei kan være med i toppen.

Elegant design emmer af kvalitet
Starter vi med indtrykket, man får, når man ser Huawei Ascend P7 og holder den i hænderne for første gang, kunne ordet “high-end” lige så godt stå skrevet med flammeskrift i luften over telefonen, så lækker er den. Både forside og bagside er fremstillet af det robuste Corning Gorilla Glass 3, mens den blot 6,5 mm slanke telefon er indrammet af aluminium med undtagelse af den afrundede plastic-kant i bunden. Kombinationen af metal og hårdfør glas er set før, men den meget slanke formfaktor samt et meget diskret og alligevel praktisk design af tænd-og-sluk- samt volumenknap på telefonens højre side gør Ascend P7 helt unik. Og den ligner bestemt ikke en telefon, der kun koster cirka 3.000 kroner, hvilket jo ellers er tilfældet. Det er værd at understrege, at Huawei også har styr på detaljerne. Vi finder ingen spor af sjusk med fremstillingen af telefonen, og efter at have brugt den i et stykke tid kan vi blot konstatere, at kvalitetsoplevelsen af Ascend P7 ikke bare er et første indtryk. Den ligger godt i hånden og er behagelig at bruge, og den høje kvalitet er noget, man hurtigt kommer til at tage for givet.

 

Lyd & Billede
Hvor ville det derfor være en skam, hvis Ascend P7 haltede på en masse andre punkter, men det gør den heldigvis ikke. Den 5” store IPS-skærm med 1920 x 1080p Full HD-opløsning er både lysstærk og skarp samtidig med, at den leverer klare, naturlige farver og en god kontrast. Man kan manuelt justere på farvetemperaturen efter smag og behag, men på intet tidspunkt bliver skærmbilledet for dynamisk eller unaturligt.

Lyden er ikke helt så god, som vi kunne have ønsket os. Ofte bliver lydbilledet en smule mudret, og især højtopløst lyd har Ascend P7 lidt svært ved, hvilket vi finder ud af, da vi lytter til et par numre i HiFi-kvalitet via streaming-tjenesten WiMP. Men lyden er alligevel klasser bedre end på forgængeren Ascend P6, så alt i alt er også lydsiden på Ascend P7 et skridt i den rigtige retning. Og der findes jo også andre high-end smartphones på markedet, hvor lyden tydeligtvis heller ikke har været højeste prioritet. Bare spørg Samsung!

Gruppeselfie
Vi var ikke helt tilfredse med forgængerens kamera. Ascend P6 producerede billeder, der blev uskarpe i kanten, og den software, der skulle gøre kameraet godt til at tage billeder i mørke omgivelser, resulterede i stedet i overeksponerede og farveløse billeder. Den kritik har Huawei åbenbart ikke ville ladet sidde på sig, for vi skal da lige love for, at der med Ascend P7 er kommet andre boller på suppen. Hovedkameraet er på 13 MP og tager ganske hæderlige billeder. Det mest bemærkelsesværdige er dog en funktion, som lader brugeren tage et billede fra standby-tilstand på blot 1,2 sekunder blot ved at trykke to gange på volumenknappen. Ok, det er ikke sikkert, at disse lynfotos bliver superskarpe, men Huawei får da redefineret begrebet snapshot!

Samme motiv, Sacré-Cæur i Paris, skudt med iPhone 5S (til venstre) og Huawei Ascend P7 (til højre).

Samme motiv, Sacré-Cæur i Paris, skudt med iPhone 5S (til højre) og Huawei Ascend P7 (til venstre).

Men det er ikke hovedkameraet, som er skyld i, at vi ikke kan få armene ned. Alle og enhver ved jo efterhånden, at det, man fotograferer oftest med sin mobiltelefon, er sig selv! Og Huawei har udstyret Ascend P7 med et frontkamera på hele 8 MP, hvilken er den højeste opløsning på noget frontkamera, vi har set indtil nu. Med dét kamera bliver dine selfies selvsagt glimrende, men Ascend P7 har et lille trick oppe i ærmet, og det er de såkaldte gruppe-selfies, eller groufies som Huawei kalder dem. I realiteten er der tale om at man tager et panorame-billede som selfie, og dermed kan man enten få rigtig meget af baggrunden med på ét billede, eller også kan der blive plads til to-tre andre mennesker på billedet, altså en hel gruppe. Frontkameraet byder også på en forskønnelsesfunktion, der kan glatte rynker og fjerne uren hud på din selfie, men pas på med at skrue for højt op for filteren, ellers kommer du til at ligne en “alien”.

Fakta & Rating:
  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat + Huawei Emotion UI 2.3
  • Skærm: 5" 1080 x 1920 IPS LCD, 445 ppi
  • Processor: 1,8 GHz Hisilicon Kirin 910T quad-core
  • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB lager + microSD (op til 32 GB)
  • Kamera: 13 MP + 8 MP (f/2.4)
  • Trådløst: 4G LTE, Bluetooth 4.0, 802.11 b/g/n, NFC, GPS
  • Mål: 139,8 x 68,8 x 6,5 mm
  • Vægt: 124 g
  • Batteri: 2500 mAh
  Producent:
  Huawei
  Pris:
  2.999,-
  Importør:
  Huawei

  Læs også:

  Huawei P20 Pro

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  En slanket sportsvogn

  Med slankere og blødere linjer plus fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

  Meget for pengene

  Sonys bedste mellemklassemobil hidtil og en af de allerbedste på markedet.

  En solid basse

  Samsungs tablet kan tåle at blive tabt på gulvet og smurt ind i mudder.

  Genkomst for mellemklassen

  Samsungs mere prisgunstige model virker luksuriøs og gør det meste godt, men koster også derefter.

  De bedste Android- tablets for pengene

  Kan man få en tablet, der er lige så god som den nye lavpris-iPad, og til de samme penge?

  Slank og hurtig

  Samsung viser, at deres ældre modeller stadig kan være med i kampen og være et godt køb.

  Fleksibel og familievenlig

  Med tilbehør til både børn og voksne kan hele familien have glæde af Tab 4 10 Plus.

  Prisgunstig medie-tablet

  Hvis ydelsen ikke er det vigtigste, er Huaweis tablet et godt valg til filmkiggeri.

  Slank og lækker

  ZenPad gør det meste rigtigt, men nogle smuttere trækker ned i den samlede bedømmelse.

  Bærbar hjemmebio

  Godt billede og ditto lyd giver forudsætninger for en tablet til film, men betjeningen er bøvlet.

  iPad til lavpris

  Med denne bedre prissatte budgetmodel findes der ikke noget bedre køb i prisklassen.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.