annonce
annonce

test: iPad 9.7″ 2018 (6. generation)

Mai 2018
iPad 9.7" 2018
Mai 2018
iPad 9.7" 2018

En let opgradering

Apple tilføjer pencil-support til deres almindelige iPad.

Den bedste iPad til prisen. Pencil-support er ikke længere forbeholdt Pro-udgaven.
Højttalerne spiller ikke særlig godt, og der er ingen Smart Connector til tastatur-cover.

Apples iPads er både vældig populære og ganske dyre. Det er derfor en stor nyhed, at den nye iPad er blevet den billigste til dato – alt efter hvilken konfiguration man vælger.

På overfladen ligner den sig selv. Både skærm, kameraer og fingeraftrykslæser er da også genbrug fra 2017. Du får stadig en 9,7 tommer stor LCD-skærm af IPS-typen, samme mængde ram og samme batteri. Indvendig har Apple dog været så flinke at opgradere processoren, så den nu er noget hurtigere, uden dog at komme i nærheden af samme ydelse, som vi ser i Pro-udgaven.

Pennen fra Pro

Skønt opgraderingerne er få, er en af de mest markante understøttelsen af Apple Pencil, så du nu kan tegne og skrive direkte på skærmen, som det også er muligt på den dyrere Pro. Det virker ganske hæderligt, omend der er tydelig forskel at spore imellem de to. Den nye iPad er ikke helt så hurtig til at registrere tryk og har da heller ikke en lige så god og hurtig skærm.

Når valget står mellem pen eller ikke, foretrækker vi dog stadig Apples løsning frem for Huaweis, som slet ikke kan bruge pennen på den “billige” udgave.

Middelmådige højttalere

Fordi højttalerne betyder så meget på Huaweis tablet, er det naturligt at se, om Apple kan følge trop. Bruger vi iPad Pro som eksempel, kan de sagtens måle sig. Desværre er det ikke tilfældet med den normale iPad, som vi tester her, der kun er udstyret med to højttalere mod Huaweis fire. Det kan man godt høre, og de to spiller heller ikke lige så højt og godt som Huaweis.

Heldigvis har Apple stadig ikke skrottet minijack-udgangen, så du kan altid bare sætte et par hovedtelefoner til.

Konklusion

Apple iPad 9.7″ 2018 er i sin klasse den indtil videre bedste iPad. Den fås naturligvis i flere konfigurationer, og hvis du kan nøjes med den helt skrabede model med 32 gigabyte og Wi-Fi, kan du få den for 2.800 kroner. Har du allerede 2017-udgaven, er der dog ikke meget nyt under solen ud over tilføjelsen af understøttelse af Apples digitale blyant. Har du skævet til den dyre Pro, er den nye iPad til gengæld et åbenlyst valg til en rimelig pris.

Apples iPads er både vældig populære og ganske dyre. Det er derfor en stor nyhed, at den nye iPad er blevet den billigste til dato – alt efter hvilken konfiguration man vælger. På overfladen ligner den sig selv. Både skærm, kameraer og fingeraftrykslæser er da også genbrug fra 2017. Du får stadig en 9,7 tommer stor LCD-skærm af IPS-typen, samme mængde ram og samme batteri. Indvendig har Apple dog været så flinke at opgradere processoren, så den nu er noget hurtigere, uden dog at komme i nærheden af samme ydelse, som vi ser i Pro-udgaven. Pennen fra Pro Skønt opgraderingerne er få, er en af de mest markante understøttelsen af Apple Pencil, så du nu kan tegne og skrive direkte på skærmen, som det også er muligt på den dyrere Pro. Det virker ganske hæderligt, omend der er tydelig forskel at spore imellem de to. Den nye iPad er ikke helt så hurtig til at registrere tryk og har da heller ikke en lige så god og hurtig skærm. Når valget står mellem pen eller ikke, foretrækker vi dog stadig Apples løsning frem for Huaweis, som slet ikke kan bruge pennen på den “billige” udgave. Middelmådige højttalere Fordi højttalerne betyder så meget på Huaweis tablet, er det naturligt at se, om Apple kan følge trop. Bruger vi iPad Pro som eksempel, kan de sagtens måle sig. Desværre er det ikke tilfældet med den normale iPad, som vi tester her, der kun er udstyret med to højttalere mod Huaweis fire. Det kan man godt høre, og de to spiller heller ikke lige så højt og godt som Huaweis. Heldigvis har Apple stadig ikke skrottet minijack-udgangen, så du kan altid bare sætte et par hovedtelefoner til. Konklusion Apple iPad 9.7" 2018 er i sin klasse den indtil videre bedste iPad. Den fås naturligvis i flere konfigurationer, og hvis du kan nøjes med den helt skrabede model med 32 gigabyte og Wi-Fi, kan du få den for 2.800 kroner. Har du allerede 2017-udgaven, er der dog ikke meget nyt under solen ud over tilføjelsen af understøttelse af Apples digitale blyant. Har du skævet til den dyre Pro, er den nye iPad til gengæld et åbenlyst valg til en rimelig pris.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på iPad 9.7″ 2018 (6. generation)
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

9,7" LCD-skærm (4:3), 2048 x 1536, Apple Pencil support

Apple A10 Fusion-processor, 2 GB ram, 32 GB lager, iOS 11

8 MP kamera på bagsiden, 1,2 MP kamera på forsiden

Touch ID home-button, Bluetooth, GPS, Gyroskop, Wi-Fi, 4G

2 stereohøjttalere, 3,5 mm minijack

8610 mAh batteri

Mål og vægt: 240 x 169,5 x 7,5 mm / 478 g

Web: apple.com

Pris: 3.899,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-