annonse
annonse
annonse

Apple iPhone 6 Plus

Endelig en Apple-phablet

Tilstrækkelig lille til at tage med sig og tilstrækkelig stor til at være mere nyttig.

Skærmen er fremragende og har endelig fået en ordentlig størrelse. Som sædvanlig kan man mærke, at der er tale om en topmodel. Den er hurtig som bare pokker og har bedre batteritid og bedre kamera.
NFC virker kun med Apple Pay. Designet er ikke så stilrent som forventet.

Så fik vi endelig en iPhone med en rigtig stor skærm og et blødere design, der afviger fra de gamle modeller. Alle os, der har syntes, at det var for bøvlet med en iPhone på farten, men ikke ville tage iPad frem, har fået et alternativ. En enhed, der er lille nok til at være i lommen, men stor nok til at kunne erstatte en tablet i en nødsituation.
Spørgsmålet er dog, om det er nok bare at forstørre telefonen uden at tilføje funktioner som på Galaxy Note 4.

iPhone6-34FR-SpGry_iPhone6plus-34FL-SpGry_Homescreen-WEB-460x704

Udseende og konstruktion
Som sædvanlig har Apples designere gjort et fremragende stykke arbejde. Telefonen føles godt i hånden takket være materialevalget og de afrundede kanter. Men det forstyrrer, at kameralinsen stikker ud, hvilket får telefonen til at ligge ustabilt på fladt underlag. Et andet problem med bagsiden er mere æstetisk. Da antennerne nu er anbragt bagpå, har det været nødvendigt at indsætte to plasticstriber, og det ser simpelthen ikke godt ud.

iphone6-gallery1-2014-460x353

Den enorme skærm indebærer, at telefonen er blevet meget større end før, men den er faktisk næsten lige så tynd som iPhone 6. Vi havde dog foretrukket, at den var lidt tykkere. Det havde løst problemet med linsen, givet plads til et endnu større batteri og gjort den mere modstandsdygtig over for bøjning. Selv om risikoen for sidstnævnte er stærkt overdrevet. Alt dette kan selvfølgelig løses med et cover, men det er ærgerligt, at man nærmest er nødt til at bruge sådan et.

Skærm
Jo længere tid der er gået, jo mindre og jo mere forældet har skærmen på iPhone 5S virket. Derfor er det en sand fornøjelse endelig at få en iPhone i phablet-størrelse. Opløsningen er også øget, så der ikke længere kun er tale om Retina-skarphed, men om såkaldt Retina HD. Apps beregnet til det nye skærmformat ser godt ud, og også ældre apps skaleres flot. At den tilbyder almindelig Full HD-opløsning, er glædeligt og betyder f.eks., at film ikke behøver at omskaleres.

display_innovation_large-460x564

Kvaliteten af skærmen kan man bestemt ikke klage over. Det allerede lysstærke IPS-panel er blevet endnu bedre, så skærmen er lettere at læse i sollys. Også kontrast og farvegengivelse er fremragende. Selv om Apple på nogle punkter må se sig slået af Samsung og Sony, har iPhone 6 Plus absolut en af de bedste mobilskærme på markedet.

Kamera
Apple har altid prioriteret nem håndtering frem for mange funktioner. Men selv om det stadig langt hen ad vejen er et peg-og-skyd kamera, så er der flere muligheder end nogensinde før. Der er f.eks. en særlig time-lapse indstilling samt forbedret panorama og slowmotion-video, som kan tage hele 240 billeder i sekundet. Man kan også justere eksponeringen med en simpel fingerbevægelse. Redigeringsautomatikken har fået flere muligheder, men er stadig beundringsværdigt simpel.

camera_left_large-460x371

Den store nyhed ved kameraet er, at det bruger fasedetektion til at finde fokus, hvilket Apple kalder Focus Pixels. Og det går virkelig hurtigt af en mobiltelefon at være og fungerer også ved video-optagelse.

Takket være optisk billedstabilisering får man fuldt brugbare billeder i svag belysning med mindre støj og flere detaljer end før. I dagslys får man som hidtil skarpe og levende billeder med gode farver. iPhone har dermed fortsat det kamera, der giver de mest vellykkede billeder.

iPhone-6-Plus-sushi-bright-web-460x458

Madbilleder er populære uanset om belysningen er god eller dårlig.
Madbilleder er populære uanset om belysningen er god eller dårlig.

Lyd
Musikafspilleren har desværre ikke fået nogen åbenlys forbedring, men med så mange gode musik-apps på markedet betyder det ikke så meget. Højttalerlyden er blandt de bedre, selv om det stadig kun er i mono. Med hovedtelefoner får man god og kraftig lyd.

Opkøbet af Beats Audio ser indtil videre ikke ud til at have sat sig nogen spor. Vi ser dog frem til at høre musik gennem et par hovedtelefoner med Lightning-stik for at se, hvor stor forskel det gør.

I brug
Den øgede skærmstørrelse giver plads til flere ikoner på skærmen, og man kan se mere af websiderne på én gang. Desuden kan nogle apps i liggende tilstand giver ekstra indhold, ligesom på iPad. Det er faktisk en så dramatisk forskel, at man nu kan lade sin iPad ligge i mange tilfælde, hvor den tidligere var nødvendig. At kunne dobbeltklikke på hjemknappen for at flytte ikoner inden for tommelfingerrækkevidde er praktisk, hvis man er tvunget til at bruge én hånd.

smart_right_large-460x663

Men det, der først og fremmest gør den nye iPhone god i brug, er det nye iOS 8. At kunne svare direkte på beskeder, diktere svar på dansk og bruge sit eget tastatur er meget praktisk. Med flere kilder er søgning blevet meget mere nyttigt. Vi synes også godt om helse-app’en, som udnytter barometermåling af højdeforskelle. Og for dem, der kører Mac OS, er integrationen mellem computer og mobil eksemplarisk. Vi savner heller ikke pen eller split-screen mere, end vi gør på iPad, hvilket vil sige overhovedet ikke.

sensors_large-460x350

Desværre er mange af forbedringerne ikke brugbare for os her i Skandinavien. Ordforslag under skrivning virker kun på engelsk, og stemmestyringsprogrammet Siri forstår stadig ikke vores mærkelige sprog. Det trådløse betalingssystem Apple Pay er en spændende teknologi, som virkede forbilledligt simpel ved demonstrationerne. Men vi stiller os tvivlende over for, om Apple vil få held til at overbevise banker og butikker om, at de skal introducere det i Skandinavien inden for en overskuelig årrække.

Ydelse
Den nye 64 bit A8-processor skulle være mere energieffektiv end forgængeren, men der er bestemt ikke noget i vejen med ydelsen af den grund. I Geekbench satte iPhone 6 Plus ny rekord med 1.615 point (single-core) og 2.911 (multi-core). 3D-grafik er blevet næsten 20 procent hurtigere. Desuden har vi fået dobbelt så hurtig overførsel takket være understøttese af den nyeste Wi-Fi standard.  iPhone-6-Plus-3D-bench-460x817

Selv om det er svært at lave en præcis måling og sammenligning af batterilevetiden, oplevede vi efter få dage en markant forskel i forhold til iPhone 5S. Sidstnævnte skal lades op dagligt, mens de nye 6-modeller ikke har nogen problemer med at klare sig i to dage. Ergo er der hold i Apples påstand om en mere strømbesparende arkitektur. Og havde de bare tænkt batteribesparelsen ind i iOS 8, så havde den sikkert kunnet køre endnu længere.

Konklusion
Tidligere har dem, der havde brug for en stor smartphone til deres arbejde, måttet vælge Apple fra. Den nye iPhone 6 Plus har ikke kun fået en stor skærm med forbløffende klarhed, men er også blevet mere nyttig med flere anvendelsesmuligheder. Skærmkvaliteten er blandt ​​de bedste på markedet, og kameraet er lynhurtigt og pålideligt. Med iOS 8 er telefonen om muligt blevet endnu mere fleksibel og er faktisk et brugbart alternativ til iPad i lommeformat.

Så fik vi endelig en iPhone med en rigtig stor skærm og et blødere design, der afviger fra de gamle modeller. Alle os, der har syntes, at det var for bøvlet med en iPhone på farten, men ikke ville tage iPad frem, har fået et alternativ. En enhed, der er lille nok til at være i lommen, men stor nok til at kunne erstatte en tablet i en nødsituation. Spørgsmålet er dog, om det er nok bare at forstørre telefonen uden at tilføje funktioner som på Galaxy Note 4. iPhone6-34FR-SpGry_iPhone6plus-34FL-SpGry_Homescreen-WEB-460x704 Udseende og konstruktion Som sædvanlig har Apples designere gjort et fremragende stykke arbejde. Telefonen føles godt i hånden takket være materialevalget og de afrundede kanter. Men det forstyrrer, at kameralinsen stikker ud, hvilket får telefonen til at ligge ustabilt på fladt underlag. Et andet problem med bagsiden er mere æstetisk. Da antennerne nu er anbragt bagpå, har det været nødvendigt at indsætte to plasticstriber, og det ser simpelthen ikke godt ud. iphone6-gallery1-2014-460x353 Den enorme skærm indebærer, at telefonen er blevet meget større end før, men den er faktisk næsten lige så tynd som iPhone 6. Vi havde dog foretrukket, at den var lidt tykkere. Det havde løst problemet med linsen, givet plads til et endnu større batteri og gjort den mere modstandsdygtig over for bøjning. Selv om risikoen for sidstnævnte er stærkt overdrevet. Alt dette kan selvfølgelig løses med et cover, men det er ærgerligt, at man nærmest er nødt til at bruge sådan et. Skærm Jo længere tid der er gået, jo mindre og jo mere forældet har skærmen på iPhone 5S virket. Derfor er det en sand fornøjelse endelig at få en iPhone i phablet-størrelse. Opløsningen er også øget, så der ikke længere kun er tale om Retina-skarphed, men om såkaldt Retina HD. Apps beregnet til det nye skærmformat ser godt ud, og også ældre apps skaleres flot. At den tilbyder almindelig Full HD-opløsning, er glædeligt og betyder f.eks., at film ikke behøver at omskaleres. display_innovation_large-460x564 Kvaliteten af skærmen kan man bestemt ikke klage over. Det allerede lysstærke IPS-panel er blevet endnu bedre, så skærmen er lettere at læse i sollys. Også kontrast og farvegengivelse er fremragende. Selv om Apple på nogle punkter må se sig slået af Samsung og Sony, har iPhone 6 Plus absolut en af de bedste mobilskærme på markedet. Kamera Apple har altid prioriteret nem håndtering frem for mange funktioner. Men selv om det stadig langt hen ad vejen er et peg-og-skyd kamera, så er der flere muligheder end nogensinde før. Der er f.eks. en særlig time-lapse indstilling samt forbedret panorama og slowmotion-video, som kan tage hele 240 billeder i sekundet. Man kan også justere eksponeringen med en simpel fingerbevægelse. Redigeringsautomatikken har fået flere muligheder, men er stadig beundringsværdigt simpel. camera_left_large-460x371 Den store nyhed ved kameraet er, at det bruger fasedetektion til at finde fokus, hvilket Apple kalder Focus Pixels. Og det går virkelig hurtigt af en mobiltelefon at være og fungerer også ved video-optagelse. Takket være optisk billedstabilisering får man fuldt brugbare billeder i svag belysning med mindre støj og flere detaljer end før. I dagslys får man som hidtil skarpe og levende billeder med gode farver. iPhone har dermed fortsat det kamera, der giver de mest vellykkede billeder. iPhone-6-Plus-sushi-bright-web-460x458 [caption id="attachment_47670" align="alignnone" width="460"]Madbilleder er populære uanset om belysningen er god eller dårlig. Madbilleder er populære uanset om belysningen er god eller dårlig.[/caption] Lyd Musikafspilleren har desværre ikke fået nogen åbenlys forbedring, men med så mange gode musik-apps på markedet betyder det ikke så meget. Højttalerlyden er blandt de bedre, selv om det stadig kun er i mono. Med hovedtelefoner får man god og kraftig lyd. Opkøbet af Beats Audio ser indtil videre ikke ud til at have sat sig nogen spor. Vi ser dog frem til at høre musik gennem et par hovedtelefoner med Lightning-stik for at se, hvor stor forskel det gør. I brug Den øgede skærmstørrelse giver plads til flere ikoner på skærmen, og man kan se mere af websiderne på én gang. Desuden kan nogle apps i liggende tilstand giver ekstra indhold, ligesom på iPad. Det er faktisk en så dramatisk forskel, at man nu kan lade sin iPad ligge i mange tilfælde, hvor den tidligere var nødvendig. At kunne dobbeltklikke på hjemknappen for at flytte ikoner inden for tommelfingerrækkevidde er praktisk, hvis man er tvunget til at bruge én hånd. smart_right_large-460x663 Men det, der først og fremmest gør den nye iPhone god i brug, er det nye iOS 8. At kunne svare direkte på beskeder, diktere svar på dansk og bruge sit eget tastatur er meget praktisk. Med flere kilder er søgning blevet meget mere nyttigt. Vi synes også godt om helse-app’en, som udnytter barometermåling af højdeforskelle. Og for dem, der kører Mac OS, er integrationen mellem computer og mobil eksemplarisk. Vi savner heller ikke pen eller split-screen mere, end vi gør på iPad, hvilket vil sige overhovedet ikke. sensors_large-460x350 Desværre er mange af forbedringerne ikke brugbare for os her i Skandinavien. Ordforslag under skrivning virker kun på engelsk, og stemmestyringsprogrammet Siri forstår stadig ikke vores mærkelige sprog. Det trådløse betalingssystem Apple Pay er en spændende teknologi, som virkede forbilledligt simpel ved demonstrationerne. Men vi stiller os tvivlende over for, om Apple vil få held til at overbevise banker og butikker om, at de skal introducere det i Skandinavien inden for en overskuelig årrække. Ydelse Den nye 64 bit A8-processor skulle være mere energieffektiv end forgængeren, men der er bestemt ikke noget i vejen med ydelsen af den grund. I Geekbench satte iPhone 6 Plus ny rekord med 1.615 point (single-core) og 2.911 (multi-core). 3D-grafik er blevet næsten 20 procent hurtigere. Desuden har vi fået dobbelt så hurtig overførsel takket være understøttese af den nyeste Wi-Fi standard. iPhone-6-Plus-3D-bench-460x817 Selv om det er svært at lave en præcis måling og sammenligning af batterilevetiden, oplevede vi efter få dage en markant forskel i forhold til iPhone 5S. Sidstnævnte skal lades op dagligt, mens de nye 6-modeller ikke har nogen problemer med at klare sig i to dage. Ergo er der hold i Apples påstand om en mere strømbesparende arkitektur. Og havde de bare tænkt batteribesparelsen ind i iOS 8, så havde den sikkert kunnet køre endnu længere. Konklusion Tidligere har dem, der havde brug for en stor smartphone til deres arbejde, måttet vælge Apple fra. Den nye iPhone 6 Plus har ikke kun fået en stor skærm med forbløffende klarhed, men er også blevet mere nyttig med flere anvendelsesmuligheder. Skærmkvaliteten er blandt ​​de bedste på markedet, og kameraet er lynhurtigt og pålideligt. Med iOS 8 er telefonen om muligt blevet endnu mere fleksibel og er faktisk et brugbart alternativ til iPad i lommeformat.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede f&aringr du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Apple iPhone 6 Plus
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: iOS 8
  • Skærm: 5,5" IPS, 1080 x 1920 (401 ppi)
  • Processor: 1,4 GHz Apple A8 dual-core
  • Hukommelse: 1 GB ram / 16-128 GB lager
  • Kamera: 8 MP f/2.2 + 1,2 MP
  • Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 4.0
  • Mål og vægt: 158 x 78 x 7,1 mm / 172 g
  • Batteri: 2915 mAh – 24 timers taletid, 384 timers standby
Pris: 6000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.