annonse
annonse
November 2017
LG V30
November 2017
LG V30
Test af: LG V30

Endelig topklasse fra LG

Med V30 er der ikke sparet på noget, og lyden er den bedste, vi har hørt fra en smartphone.

Lyd & Billede mener

Fantastisk lyd. Gode høretelefoner medfølger. Rekordhøj hårdførhed. Ekstra vidvinkelkamera.
Lanceres med ældre Android-version. Skærmen er en skuffelse.
annonse

Efter at LG’s G-serie er blevet mere konservativ, er det i stedet V-serien, der er den mest spændende. Da vi testede V10 sidste år, så vi en modelserie med muligheder, men også mange mangler. Det varede kun indtil årets udgang, før den topspecificerede V20 dukkede op, men af ukendte årsager kom den aldrig til Skandinavien. Siden LG V30 blev præsenteret i sommers, har det været uklart, om den ville komme hertil, men nu har vi den endelig i hånden.

Udseende og konstruktion

I modsætning til LG G6’s lidt konservative udseende må vi sige, at V30 både ser ud og føles som en premiummodel. Det er også en af de mest hårdføre mobiltelefoner, bortset fra de rendyrkede “toughphones”. Den er ikke alene IP68-certificeret vand- og støvtæt, men har også bestået det amerikanske militærs stødtests.

Det forstår man godt, når man mærker den massive metalramme, der får den til at virke tillidsvækkende og fuldstændig vridsikker.

(Foto: LG)

Skærm

Vi har længe undret os over, hvorfor LG ikke havde OLED-skærme på deres mobiler, når de har så meget succes med teknologien på tv-fronten. Men nu slipper vi endelig for LCD-skærme, og på papiret ser alting lovende ud, inklusive understøttelse af HDR.

Men i realiteten må LG se sig slået af både Samsung og iPhone X. Farvegengivelsen er ikke korrekt, uanset hvilken farveindstilling man vælger. Og det er svært at skelne detaljer i mørke filmscener, selv om skærmen burde være perfekt til netop det.

Kamera

Ligesom mange af konkurrenterne har V30 et dobbelt kamera. Men hvor de fleste bruger det ekstra kamera til tele eller kreative effekter, har LG et vidvinkelobjektiv. Det er meget praktisk til gruppebilleder eller til simpelthen at få mere af sceneriet med.

Som sædvanlig er der mange filtre, men de mest interessante er faktisk videofiltrene. Man kan give sine videoer et cinematisk touch, så de ligner drama-, dokumentar- eller endda gyserfilm.

I godt lys tager V30 flotte billeder, selv om farvemætningen kan være noget overdrevet. Derimod er det lidt sværere at få rigtig skarpe billeder med vidvinkelobjektivet. De bliver dog ikke så forvrængede som med LG G6.

Med en rekordblænde på f/1.6 forventer man rigtig gode billeder i svagt lys. Men desværre er de lidt mørke, farverne er kedelige, og støjreduktionen tværer detaljerne ud, ligesom skarphedsfilteret er meget aggressivt i normalt lys.

Lyd

Det, der skiller sig mest ud ved V30, er at LG har gjort så meget ud af lyden. Indeni sidder en rigtig DAC, og der er masser af indstillinger til at finjustere lyden, ligesom der medfølger et par udmærkede høretelefoner fra BeoPlay.

Med bedre hovedtelefoner, f.eks. Sennheiser Momentum, er forskellen slående. Så snart man aktiverer Quad DAC, åbner lyden sig op, og alle detaljer træder pludselig frem. Og hvis man kører trådløst, er der understøttelse af aptX HD, som bl.a. findes på Sony H.ear on 2 Mini Wireless. De understøtter endda det højopløste MQA-format.

Desværre er højttalerne ikke af samme kvalitet.

Den allerede fine lyd kan fintjusteres til hovedtelefonerne. (Foto: LG)

I brug

Skærmen er meget stor, hvilket betyder, at man får strukket fingrene. Det lidt underlige skærmformat indebærer også, at man ofte får sorte kanter omkring billeder og videoer, så man ikke kan udnytte hele skærmarealet.

Fingeraftrykslæseren sidder desværre på bagsiden, men i det mindste sidder den et rart sted, i modsætning til Samsungs. Det er lidt trist, at LG ikke lancerer V30 med det nye Android 8, men forhåbentlig kommer det i en snarlig opdatering.

Ydelse

Da V30 indeholder samme Snapdragon 835-processor som de fleste andre flagskibsmodeller, er det ikke overraskende, at ydelsen er meget lig disses. Den er lidt langsommere end Galaxy S8 og Note 8, men har hurtigere grafik og ligger ellers på samme niveau som Sony Xperia XZ1.

Batteriet er blevet større, og i kombination med den strømsvage OLED-skærm og de strømbesparende funktioner i Snapdragon-processoren giver det en virkelig god batterilevetid.

(Foto: LG)

Konklusion

Efter et par år med sære eksperimenter og triste kompromiser kommer LG endelig med en smartphone, som det er svært at beklage sig over. Den er flot og velbygget og kan tåle mere end de fleste. Skærmen går fra kant til kant og har endelig fået OLED-panel. V30 er også med helt fremme, når det gælder ydelse, og kameraet kan tage vidvinkelbilleder.

Men det er LG V30’s fokus på lydkvalitet, der får os til at overgive os. Hvis du elsker musik på farten, er det klart den, du skal købe.

Hvis du elsker musik på farten, er det klart den, du skal købe.

Fakta & Rating:
 • Pris: 6.700,-

  Operativsystem: Android 7.1.2
  Skærm: 6,0" P-OLED, 2880 x 1440, 538 ppi
  Processor: 1,9/2,45 GHz Snapdragon 835 octa-core
  Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD-kort op til 256 GB)
  Kameraer: 16 MP f/1.6 OIS + 13 MP f/1.9 / 5 MP f/2.2
  Trådløst: Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, NFC
  Mål og vægt: 152 x 75 x 7,4 mm / 158 g
  Batteri: 3300 mAh
  Web: lg.com/dk

  Læs også:

  Årets anbefalede gadgets

  I løbet af året har vi testet næsten hundrede elektroniske gadgets. Her er vores favoritgadgets fra 2011.

  Fuldtræffer fra Samsung

  Galaxy S II er mobilen som rammer plet på alle punkter. Tynd, hurtig og lækker.

  Nokia N8

  Selv om Nokia N8 er en smartphone, så har den også nogle egenskaber, der gør den egnet som lommekamera.

  En mindre kopi

  Tabletterne er kommet på skrump, og flere producenter sender i dag mindre modeller på gaden. En af dem er Samsung, der nu har lanceret en mindre version af deres populære Galaxy Tab 10.1.

  Sommerens smarteste mobiler

  Alle vil have smartphones. Her finder du de bedste af de otte nyeste smartphones.

  Blandt de bedste

  Sony Ericssons Xperia Arc er blandt de allerbedste smartphones på markedet lige nu.

  Meget for pengene (bedste køb)

  Sony Ericsson Neo giver meget af ydelsen fra Arc til en noget billigere pris.

  Mobilen til spil

  Har du tidligere set fjernbetjeningen til Sonys Playstation eller en PSP, føler du dig umiddelbart hjemme.

  Ikke helt i mål

  Nokia E7 har en del helt basale problemer. Den hænger og er langsom. Så hjælper det ikke meget, at resten er rimelig godt.

  Stor datakraft

  LG Optimus 2X viser, at smartphones i stadig højere grad må regnes som små computere.

  Ikke begejstret

  HTC tager ingen chancer med efterfølgeren til storsælgeren Desire. Det burde de have gjort.

  Ikke så utrolig

  HTC kommer med et modigt design, men mislykkes med at leve op til det utrolige navn.

  På forsiden nå

  Kygo A6/500

  Da jeg testede hovedtelefonerne Kygo A9/600 for et par måneder siden, blev jeg overrasket over lydkvaliteten. I stedet for at...

  Thor: Ragnarok

  I Marvels mangefacetterede superhelteunivers er det faktisk en af “vores egne”, der er blevet en af de mest populære helte....

  Jabra Elite 65T

  Siden Apple frigav deres AirPods i december 2016, er der sket meget og kommet mange konkurrenter til på markedet for...

  Marseille, 2. sæson

  I 1. sæson blev vi introduceret for det beskidte politiske spil i den multikulturelle by Marseille. Robert Taro (Depardieu) havde...

  Sony VPL-VW760ES

  Når det gælder at servere ægte 4K-opløsning med fantastisk billedkvalitet, er Sony klart den mest aggressive projektorproducent. Med undtagelse af...

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse