Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Test: OnePlus 2

2016 Flagship Killer?

OnePlus 2 er nok det absolut bedste mobilkøb, man kan gøre lige nu. Hvis man ellers kan få lov!

Skrevet af / 03/09/2015 - 02:09
OnePlus 2
Peter Gotschalk

Sidste år stormede den kinesiske mobilproducent OnePlus ind i manges bevidsthed med den billige smartphone OnePlus One, der kun kunne købes online, og som – sin billige pris til trods – slog en masse af de etablerede producenter på specs, ydelse og brugeroplevelse.

Desværre nåede vi på Lyd & Billede aldrig at få fingre i et testeksemplar, men nu har vi fået mulighed for at tage revanche, da vi har været så heldige at modtage en invitation til at købe et eksemplar af succesens efterfølger, OnePlus 2.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Ja, du læste rigtigt. En invitation. Interessen for den kinesiske smartphone er nemlig så stor, at OnePlus kun sælger deres mobiltelefoner til brugere, der er i besiddelse af en elektronisk invitation udstedt af firmaet. Og i skrivende stund venter 4,6 millioner mennesker i kø på at modtage en invitation, som man dog kan være heldig at modtage hurtigere end de andre, hvis man f.eks. deltager i konkurrencer på OnePlus’ hjemmeside, synes godt om firmaet på Facebook eller tilmelder sig som bruger på firmaets diskussionsforum.

OnePlus solgte rundt regnet 1,5 millioner eksemplarer af One-modellen sidste år, så det er ikke utænkeligt, at det kinesiske firma med OnePlus 2 kan konvertere en stor bid af de mange ventende kunder til betalende ditto. Det er rimelig godt gået af en producent, som ingen havde hørt om for blot få år siden, men som vi skal se straks, er det ikke helt ude i hampen, at OnePlus kalder deres nye smartphone 2016’s flagskibsdræber.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Udseende og konstruktion
OnePlus 2 minder en del om Nexus 5, som LG producerede for Google for et par år siden. Rammen er næsten helt rektangulær, men mobilen har dog en svag krumning øverst og nederst, ligesom bagsiden krummer svagt. Selv om metalrammen af magnesium og aluminium er skåret meget skarpt, er telefonen alligevel behagelig at holde i hånden, da man ved at fræse metalrammen på begge sider har skabt små afrundinger, så kanten ikke skærer direkte ind i hånden.

Bagsiden er fremstillet af plastic, der dog fremstår som en slags ru sandsten, men coveret kan tages af og dermed udskiftes med andre covers fremstillet af f.eks. bambus, abrikostræ, kevlar osv. Under coveret er der plads til to SIM-kort, men batteriet kan ikke tages ud, ligesom der heller ikke er gjort plads til at udvide lagerpladsen via microSD-kort.

OnePlus 2 er et af de første produkter med USB-C, vi har testet. Foto: OnePlus
OnePlus 2 er et af de første produkter med USB-C, vi har testet. Foto: OnePlus

På forsiden sidder en kapacitiv hjemmeknap, der også virker som fingeraftrykslæser, og til højre og til venstre for den sidder yderligere to kapacitive knapper. På mobilens højre side finder vi tænd/sluk-knappen samt volumenknapper, mens vi på venstre side finder en lille skydeknap, som lynhurtigt kan skifte imellem tre tilstande: Forstyr ikke (alle meddelelser blokeres), kun prioriterede afbrydelser og alle meddelelser. Smart.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

I bunden sidder telefonens højttalere samt USB-C stikket til at oplade og forbinde mobilen med omverdenen. OnePlus 2 er blot det andet produkt med den nyeste USB-standard, vi har testet (det var første var Apples nye MacBook), men det bliver næppe det sidste.

Alt i alt har mobilen tyngde (vægten er 175 gram) og udstråler kvalitet. Man er ikke i tvivl om, at man har at gøre med et flagskibsprodukt.

Skærm
5,5 tommer sender næsten OnePlus 2 op i phablet-kategorien, men alligevel virker skærmen ikke for stor, og det generer heller ikke, at opløsningen “kun” er Full HD (1920 x 1080 pixel), selv om andre producenter i premiumklassen allerede har bevæget sig op i QHD og endnu højere opløsninger.

OP_s02_c014

En af grundene er nok, at OnePlus 2-skærmen er ret så lysstærk (600 nit), og med sin meget naturlige farvegengivelse, sin helt mørke sværte og sit komplette fravær af artefakter er den fantastisk til video. Og pixeltætheden (401 ppi) er tilstrækkelig høj til, at tekst, ikoner og billeder fremstår knivskarpt.

Kamera
Ligesom LG G4 bruger OnePlus 2-kameraet laserfokus, hvilket giver hurtig og meget præcis fokusering. Det har 13 megapixel (1,3 µm pixelstørrelse) og en f/2.0 blænde at gøre godt med, og OnePlus hævder selv, at kameraet præsterer bedre end langt de fleste konkurrenter i dårligt lys, mens linsen med seks elementer skal forhindre fortegning.

iPhone_nolight_pic
Billede taget med iPhone 6. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Selv om OnePlus lover, at deres nye mobil kan tage gode billeder i dæmpet belysning, klarer iPhone 6 sig med billedet ovenfor en hel del bedre. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
Selv om OnePlus lover, at deres nye mobil kan tage gode billeder i dæmpet belysning, klarer iPhone 6 sig med billedet ovenfor en hel del bedre. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

I praksis oplever vi dog, at billeder taget i dagslys har en tendens til at blive overeksponeret, mens f.eks. iPhone 6 tager langt bedre billeder end OnePlus 2 i dæmpet belysning. Kameraet på OnePlus 2 er absolut godt nok til de fleste, men der findes konkurrenter på markedet, som gør det bedre. Ikke mindst LG G4 og Samsung Galaxy S6.

OnePlus 2 har laserfokus og tager knivskarpe billeder, men de bliver ofte overbelyst. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede
OnePlus 2 har laserfokus og tager knivskarpe billeder, men de bliver ofte overbelyst. Foto: Peter Gotschalk, Lyd & Billede

Lyd
De indbyggede højttalere er der ikke meget ved, men tilslutter du et sæt gode hovedtelefoner … Umpf! OnePlus 2 leverer intet mindre end fantastisk lyd, der på én gang er klar og sprød som sværene på mormors flæskesteg og samtidig byder på en bund så dyb og kontant som Slayers dobbelte stortrommer.

Selv om det vel er de færreste, der i dag bruger deres mobil til rent faktisk at samtale med andre mennesker (fnis), så bør lydkvaliteten ved opkald have et par ord med på vejen. Og her er der heller ikke noget at udsætte på OnePlus 2. Mobilen har to mikrofoner med støjreducerende teknologi, så din samtalepartner kan høre dig klart og tydeligt, og en hæderlig højttaler sørger for god samtalekvalitet i din ende.

Man kan få en række ekstra bagcovers til OnePlus 2 fremstillet af bl.a. bambus, abrikostræ og ægte kevlar. Foto: OnePlus
Man kan få en række ekstra bagcovers til OnePlus 2 fremstillet af bl.a. bambus, abrikostræ og ægte kevlar. Foto: OnePlus

I brug
Den aktuelle Android-version 5.1 suppleret med OnePlus’ egen brugerflade ved navn Oxygen OS 2 sørger for en ganske behagelig brugeroplevelse. Der er ingen spor af bloatware nogetsteds. Snarere tværtimod. Oxygen OS mangler f.eks. en dedikeret e-mail app, og man finder heller ingen dedikeret kalender-app. I stedet regner OnePlus med, at man anvender Googles apps, og at man bruger f.eks. Gmail-app’en til at hente sine e-mails – også fra egne POP3- eller IMAP-konti.

Til vores store frustration understøttede testeksemplaret ikke Microsoft Exchange, men OnePlus lover, at det vil blive fikset i en kommende software-opdatering. NFC har OnePlus 2 heller ikke, men helt ærligt … Vi har ikke savnet det.

Oxygen OS har dog et par tricks oppe i ærmet. Altså ud over fingeraftrykslæseren, der desværre ikke virker så godt, som vi kunne have ønsket os. F.eks. kan man bruge forskellige gestures direkte på skærmen for at åbne for kamera-app’en (tegn et O med fingeren på den slukkede skærm), tænde for LED-blitzen (tegn et V) osv.

Det er også en god tanke, at man kan tilpasse de kapacitive knapper på fronten efter eget ønske. Ud over den almindelige betjening af knapperne kan man indstille handlinger ved såkaldte lange tryk og dobbelttryk, så hver knap kan få op til tre funktioner.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Ydelse
Under hjelmen sidder Qualcomms ottekernede Snapdragon 810 processor, som egentlig har været lidt af et problembarn for chipproducenten. Men de kendte udfordringer med overdrevet varmeudvikling mærkede vi ikke noget til under testen, og mobilens ydelse er stort set uovertruffen.

Med en Geekbench 3 score på henholdsvis 1.002 point (single-core) og 4.246 point (multi-core) overgås OnePlus 2 p.t. kun af Samsung Galaxy S6; ellers er den kinesiske mobil, den hurtigste vi har testet. Nogensinde. Et resultat, der ikke rykkes en tøddel ved, når vi bruger benchmark-programmet AnTuTu, der leverer en score på 61.118. Her er det også kun Samsung, der kan være med.

Det skal dog lige understreges, at vi har testet den “dyre” version af OnePlus 2 med 4 gigabyte ram og 64 gigabyte lager. Den lidt billigere model, som koster 500 kroner mindre, har kun 16 gigabyte lager og 3 gigabyte ram, og kan af den grund muligvis ikke levere helt samme ydelse.

Batteriet i de to modeller er dog det samme og er af typen litiumpolymer. Ydelsen er på 3300 mAh, og vores benchmark-test viste, at det holder i tre timer og 11 minutter under konstant aktivitet med tændt skærm. Det er helt acceptabelt, og vi oplevede heller ikke i praktisk nogen problemer med batteritiden.

Foto: OnePlus
Foto: OnePlus

Konklusion
Er OnePlus 2 ligefrem en flagskibsdræber – vel at mærke i forhold til næste års flagskibsmodeller? Tja, det er tæt på. Den er i hvert fald fuldt på højde med dette års absolutte topmodeller, men koster kun det halve. Jovist, skærmopløsningen er ikke helt så høj som på Samsung Galaxy S6 og LG G4, men også HTC One M9, Sony Xperia Z3+ og iPhone 6 Plus kommer med Full HD-opløsning uden at dumpe af den grund.

På stort set alle andre punkter – kamera, lyd, ydelse, funktioner, design og byggekvalitet – er OnePlus 2 mindst lige så god eller sågar bedre end de aktuelle flagskibsmobiler på markedet. Så der er absolut intet til hinder for, at man går online og køber den imponerende Kina-mobil. Det skulle da lige være ventelisten.

Home mener

Fremragende, meget lysstærk skærm og den bedste lyd i hovedtelefoner, vi har hørt fra en mobil meget længe. Med Dual-SIM kan man bruge mobilen med to numre på én gang. Ydelsen er i top, og det er kvaliteten også, mens prisen til gengæld er et greb i lommen. Invitationssystemet gør det svært faktisk at få lov til at købe telefonen. Kameraet kunne være bedre, især i dæmpet belysning. Lagerpladsen kan ikke udvides, og fingeraftrykslæseren kunne fungere bedre.

Der er lukket for kommentarer.

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top