Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Galaxy A3

Hvorfor, Samsung? Hvorfor?

Samsung Galaxy A3 er en budgetmobil til mellemklassepris.

Skrevet af / 24/08/2015 - 06:00
Samsung Galaxy A3
Peter Gotschalk

Efter at være blevet beskyldt for at sidde fast i et plasticagtigt og billigt udseende formsprog lancerede Samsung i 2014 topmodellen Galaxy Alpha, som gjorde op med tidligere tiders designprincipper. Galaxy Alpha kom med metalramme og emmede af kvalitet og robusthed.

I begyndelsen af indeværende år lancerede Samsung så de to Galaxy S6-modeller, der én gang for alle satte det sydkoreanske firma på design- og luksuslandkortet med et helt nyt look, som kombinerede glas og metal, og næsten samtidig præsenteredes Galaxy A3 og A5, der er budgetmodeller baseret på Galaxy Alphas design.

Vi har fået Samsung Galaxy A3 til test, som er den billigste af de to nye modeller. Spørgsmålet er bare, om den er billig nok!

 

Leverer ikke varen i forhold til prisen

Det har tydeligvis været Samsungs tanke, at Galaxy A3 skulle formidle samme kvalitetsfølelse som topmodellen Galaxy Alpha, og det gør den også et stykke hen ad vejen med sin metalramme og sit robuste, men alligevel meget slanke ydre.

Der er også brugt Super AMOLED-teknologi til skærmen ligesom på de dyrere modeller, men her holder lighederne også op. Galaxy A3 må nemlig nøjes med qHD-opløsning (960 x 540 pixel), og selv om en skærmstørrelse på 4,5 tommer betyder, at det i praksis ikke er helt så slemt, som det lyder, så er det alligevel en opløsning, som vi normalt kun møder hos langt billigere modeller – såsom Sony Xperia E4G, der koster det halve af Galaxy A3.

I det hele taget minder Galaxy A3 en hel del om den langt billigere Sony-telefon, når vi sammenligner specifikationerne. Faktisk kommer Xperia E4G med en hurtigere processor end Samsung-telefonen, og hvad ydelsen angår, klarer Galaxy A3 sig da også markant dårligere end Sonys langt billigere mobil med en Geekbench-score på henholdsvis 468 (single-core) og 1.420 point (multi-core) og et AnTuTu-resultat på 20.112. Sonys tilsvarende tal er 727 (single-core), 2.131 (multi-core) og 32.341 (AnTuTu).

De to mobiler kører begge Android 4.4.4 og kommer med 4G/LTE. Galaxy A3 har 16 gigabyte indbygget lager mod 8 gigabyte på Xperia E4G, og den har også det bedste kamera af de to (8 megapixel mod 5), men ingen af disse små fordele kan retfærdiggøre, at Galaxy A3 skal koste det dobbelte af den japanske konkurrent.

 

De små plusser

Galaxy A3 klarer sig dog rimeligt på en række punkter. Kameraet tager gode billeder, og frontkameraet er på hele 5 megapixel og har en særlig funktion, der kan tage panorama-selfies med plads til hele vennegruppen. Også lydkvaliteten er godkendt, mens batteriet holder i godt fem timer under vores stresstest i Geekbench 3 (med en score på 2.043).

Samsung_galaxy_a3_cam_photo
Kameraet er på 8 megapixel og tager fine billeder.

Som nævnt er skærmen rimelig god – trods den lave opløsning – og Galaxy A3 er en rimelig mellemklassemobil, som ville have været endnu bedre, hvis den havde kostet 500-700 kroner mindre, end den gør. Vi har allerede været omkring Sony Xperia E4G, der er næsten lige så god som Galaxy A3, men koster det halve, og vi bør også nævne Huawei Honor 6, som koster 500 kroner mere end Galaxy A3, men til gengæld byder på ottekernet processor, en skærm med Full HD-opløsning, 3 gigabyte ram og et 13 megapixel kamera.

 

Konklusion

Kort sagt sætter Samsung Galaxy A3 sig mellem to stole. Den er for så vidt udmærket med et pænt, slankt design med metalramme, men den er ikke ret meget bedre end telefoner til den halve pris, og for bare få hundrede kroner mere kan man få en mobil, der kommer tæt på markedets topmodeller.

Så hvad skal vi egentlig med Samsung Galaxy A3? Vi ved det ikke, og det kommer også til udtryk i vores karaktergivning. Det her er telefonen, som ingen har brug for.

Home mener

Pænt, slankt og robust design med metalramme. 5 megapixel selfie-kamera, der kan tage “panorama-selfies”. Lyden er heller ikke ringe. Alt for lav skærmopløsning og for ringe ydelse til prisen. I det hele taget for dyr. Man kan få langt bedre mobiler til samme pris. Eller en tilsvarende for det halve.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Lyd & Billede
Scroll to Top