annonce
annonce

Test: Samsung Galaxy S9+

Den bedste Galaxy til dato

Lyd & Billede April 2018
Samsung Galaxy S9+
Lyd & Billede April 2018
Samsung Galaxy S9+

Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

Lyd & Billede mener

Den bedste allround Android-smartphone netop nu. Fremragende kamera og lynhurtig indmad.
Ikke det bedste batteri. Ansigtsgenkendelsen er langsom og upræcis.

Samsung er med deres Galaxy-telefoner blevet et populært alternativ til iPhones og et af de foretrukne valg af Android-mobiler herhjemme. Har man haft en Galaxy-telefon i hånden, forstår man godt hvorfor. Telefonerne er solidt bygget, har nogle store, flotte skærme og fremragende kameraer.

Nyeste skud på stammen er Galaxy S9 og S9+, som for nylig blev afsløret ved mobilmessen Mobile World Congres i Barcelona. Vi har haft den største og ikke mindst dyreste af de to modeller til test – Samsung Galaxy S9+. Er det en opgradering værd, eller skal du hellere vente, til den er faldet lidt i pris?

Velkendt design

Tager vi det mest indlysende først, så er der ikke meget nyt under solen, når det kommer til designet. Sammenligner vi direkte med S8+, er de to telefoner da også stort set identiske at se på. Du får derfor stadig en 6,2 tommer stor buet glasskærm med metalramme omkring.

På bagsiden er det anderledes. Samsung har nu, som de fleste af konkurrenterne, smidt en ekstra optik ind, så vi får samme zoommuligheder, som vi har på både Apples og Huaweis telefoner. Som en positiv overraskelse har de desuden anerkendt fejlen ved fingeraftrykslæserens placering på S8 og rykket den ned under de to optikker. TAK! Det er desuden rart at se, at Samsung stadig ikke ser en minijack-port som forældet teknologi, og det er fornuftigt, at de har bevaret microSD-porten, så hukommelsen kan udvides efter behov.

Samme skærm

Den indbyggede skærm er ligeledes identisk med den, vi finder på S8+. Det er stadig en Super AMOLED-skærm med Quad HD+ opløsning. Der gik ellers længe rygter om, at Samsung havde bygget fingeraftrykslæseren ind i samme. Det blev der så ikke noget af i denne omgang. Alligevel er vi godt tilfredse, da det er en aldeles fremragende skærm i det aflange 18,5:9-format. Den er skarp med god kontrast og flotte farver.

Det buede design, som er blevet standard, siden EDGE-modellerne udgik, er dog ikke lige min kop te. Jeg kommer slet og ret for ofte til at trykke på noget ved en fejl. Et cover kan afhjælpe dette “problem”, men nogle vil nok foretrække en helt flad skærm.

Lynende hurtig

Som vores benchmark-tests fint afslører, er der heldigvis også sket lidt indvendigt. Her er det især den nye Exynos 9810-processor, der brillerer og sikrer Galaxy S9+ den højeste score indtil videre i allround-programmet AnTuTu – hele 247.931 point. Det er meget imponerende. Ud over en hurtigere processor er der desuden blevet plads til 2 gigabyte ekstra ram. Samsung kan derfor fint følge med de øvrige topmodeller, når der skal jongleres med flere apps på samme tid.

Det indbyggede batteri er på 3500 mAh. Det lyder umiddelbart fint, men jeg havde en fornemmelse af, at det blev drænet for strøm lidt for hurtigt. Der er naturligvis mulighed for fast charge og induktionsopladning, så det er forholdsvis nemt og smertefrit at få strøm på telefonen igen.

Et af de bedste kameraer

Det nok vigtigste aktiv i en Samsung-telefon er som altid kameraet, og som nævnt i indledningen er der her sket ting og sager. Den primære optik er stadig kun på 12 megapixel, men med en opgraderet sensor fanger den alligevel langt mere lys end tidligere. Det kommer især til udtryk under dårlige lysforhold eller om aftenen, hvor S9+ formår at fange detaljer, som kan være svære at se for det menneskelige øje. Under bedre lysforhold er forskellen i forhold til forrige generation knap så slående. Billederne er skarpe med naturlige farver og masser af detaljer.

6,2” Super AMOLED (18,5:9), 1440 x 2960

Exynos 9810 Octa

Android 8.0 Oreo

Dual 12 MP (f/1.5-2.4 26 mm, 1/2,55”,
Dual Pixel PDAF) + 12 MP (f/2.4 52 mm, 1/3,6”, AF), OIS, Phase Detection
autofokus, 2x optisk zoom, LED-blitz

6 GB ram / 64 GB lager (+ microSD
op til 400 GB)

3500 mAh, USB-C

Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Dual-SIM

Fingeraftrykslæser, irisscanner, NFC,
Bluetooth 5.0, GPS

Mål og vægt: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm / 189 g

Web: Samsung.com

Pris: 7.490,-

Flere tests:

Sony Xperia XZ2

En slanket sportsvogn

Med slankere og blødere linjer plus
fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

Nokia 8 Sirocco

Nokia er tilbage i kampen

Apple iPhone X

X-tremt imponerende iPhone

Årets bedste mobiler

De bedste kamera-mobiler til ferien

Samsung Galaxy S9+

Den bedste Galaxy til dato

Asus Zenfone 5 (ZE620KL)

Topkvalitet til bund-pris

Asus tilbyder det meste, man gerne vil have, til en meget attraktiv pris.

Huawei P20 Pro

Den nye kamerakonge

Huawei MediaPad M5

Glimrende til prisen