annonse
annonse
annonse

Test: Samsung Galaxy S9+

Lyd & Billede April 2018
Samsung Galaxy S9+
Lyd & Billede April 2018
Samsung Galaxy S9+

Den bedste Galaxy til dato

Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

Plus
Den bedste allround Android-smartphone netop nu. Fremragende kamera og lynhurtig indmad.
Minus
Ikke det bedste batteri. Ansigtsgenkendelsen er langsom og upræcis.

Samsung er med deres Galaxy-telefoner blevet et populært alternativ til iPhones og et af de foretrukne valg af Android-mobiler herhjemme. Har man haft en Galaxy-telefon i hånden, forstår man godt hvorfor. Telefonerne er solidt bygget, har nogle store, flotte skærme og fremragende kameraer.

Nyeste skud på stammen er Galaxy S9 og S9+, som for nylig blev afsløret ved mobilmessen Mobile World Congres i Barcelona. Vi har haft den største og ikke mindst dyreste af de to modeller til test – Samsung Galaxy S9+. Er det en opgradering værd, eller skal du hellere vente, til den er faldet lidt i pris?

Velkendt design

Tager vi det mest indlysende først, så er der ikke meget nyt under solen, når det kommer til designet. Sammenligner vi direkte med S8+, er de to telefoner da også stort set identiske at se på. Du får derfor stadig en 6,2 tommer stor buet glasskærm med metalramme omkring.

På bagsiden er det anderledes. Samsung har nu, som de fleste af konkurrenterne, smidt en ekstra optik ind, så vi får samme zoommuligheder, som vi har på både Apples og Huaweis telefoner. Som en positiv overraskelse har de desuden anerkendt fejlen ved fingeraftrykslæserens placering på S8 og rykket den ned under de to optikker. TAK! Det er desuden rart at se, at Samsung stadig ikke ser en minijack-port som forældet teknologi, og det er fornuftigt, at de har bevaret microSD-porten, så hukommelsen kan udvides efter behov.

Samme skærm

Den indbyggede skærm er ligeledes identisk med den, vi finder på S8+. Det er stadig en Super AMOLED-skærm med Quad HD+ opløsning. Der gik ellers længe rygter om, at Samsung havde bygget fingeraftrykslæseren ind i samme. Det blev der så ikke noget af i denne omgang. Alligevel er vi godt tilfredse, da det er en aldeles fremragende skærm i det aflange 18,5:9-format. Den er skarp med god kontrast og flotte farver.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Det buede design, som er blevet standard, siden EDGE-modellerne udgik, er dog ikke lige min kop te. Jeg kommer slet og ret for ofte til at trykke på noget ved en fejl. Et cover kan afhjælpe dette “problem”, men nogle vil nok foretrække en helt flad skærm.

Lynende hurtig

Som vores benchmark-tests fint afslører, er der heldigvis også sket lidt indvendigt. Her er det især den nye Exynos 9810-processor, der brillerer og sikrer Galaxy S9+ den højeste score indtil videre i allround-programmet AnTuTu – hele 247.931 point. Det er meget imponerende. Ud over en hurtigere processor er der desuden blevet plads til 2 gigabyte ekstra ram. Samsung kan derfor fint følge med de øvrige topmodeller, når der skal jongleres med flere apps på samme tid.

Det indbyggede batteri er på 3500 mAh. Det lyder umiddelbart fint, men jeg havde en fornemmelse af, at det blev drænet for strøm lidt for hurtigt. Der er naturligvis mulighed for fast charge og induktionsopladning, så det er forholdsvis nemt og smertefrit at få strøm på telefonen igen.

Et af de bedste kameraer

Det nok vigtigste aktiv i en Samsung-telefon er som altid kameraet, og som nævnt i indledningen er der her sket ting og sager. Den primære optik er stadig kun på 12 megapixel, men med en opgraderet sensor fanger den alligevel langt mere lys end tidligere. Det kommer især til udtryk under dårlige lysforhold eller om aftenen, hvor S9+ formår at fange detaljer, som kan være svære at se for det menneskelige øje. Under bedre lysforhold er forskellen i forhold til forrige generation knap så slående. Billederne er skarpe med naturlige farver og masser af detaljer.

Den ekstra optik er ligeledes på 12 megapixel og gør det muligt at zoome ind, som vi kender de fra andre topmodeller med to optikker.

Du kan naturligvis også optage videoklip, som nu kan fanges i 4K med en framerate på 60 billeder pr. sekund (fps). Den optiske billedstabilisering sørger for at give rolige billeder uden for meget rysten. Slow-mo-funktionen er ligeledes blevet opgraderet, så du nu kan optage med hele 960 fps. Det kræver dog øvelse at få de gode optagelser i kassen, da man skal holde telefonen ganske stille, ligesom man her er begrænset til en opløsning på 720p.

På forsiden sidder naturligvis også et kamera, der ofte passende benævnes selfie-kameraet. På S9+ har det dog fået lidt ekstra funktioner. Som noget nyt kan du, ligesom på iPhone X, låse telefonen op ved at kigge ind i dette kamera. Det fungerer, men hold op, hvor er det langsomt.

En anden ny funktion er noget, Samsung kalder AR Emojis. Tag et billede af dig selv og få genereret en digital avatar på telefonen til brug i samtaler, sms-beskeder og lignende. Det er en sjov idé, og det ligner da meget godt, men det er næppe en funktion, man ender med at bruge i det daglige.

Skal du opgradere?

Som man måske kan fornemme, er forskellene mellem Samsung Galaxy S8+ og Galaxy S9+ ikke ret store. Det er derfor naturligt at spørge, om man bør opgradere, hvis man allerede har investeret i sidste års topmodel.

Det korte svar er nej. Jovist er kameraet bedre, faktisk en hel del, men derudover er der meget lidt, der retfærdiggør en opgradering, især når man tager i betragtning, at Samsung har hævet prisen en smule. Vent hellere et stykke tid, til den er faldet i pris, eller vent eventuelt til Galaxy S10, som med garanti lander om et års tid.

Konklusion

Samsung Galaxy S9+ er i al sin enkelhed en fremragende Android-mobil, der rammer rigtigt på de fleste punkter. Den er solid og lækkert bygget, har hurtig indmad, en stor flot skærm og et fremragende kamera.

Prisen er dog også derefter, og det kan derfor især være svært at forsvare et køb, hvis man allerede ejer forrige års topmodel. Gør man ikke det, er det dog svært at komme uden om Galaxy S9+, som kun skuffer lidt på batteriet og ansigtsgenkendelsen.

Samsung er med deres Galaxy-telefoner blevet et populært alternativ til iPhones og et af de foretrukne valg af Android-mobiler herhjemme. Har man haft en Galaxy-telefon i hånden, forstår man godt hvorfor. Telefonerne er solidt bygget, har nogle store, flotte skærme og fremragende kameraer.Nyeste skud på stammen er Galaxy S9 og S9+, som for nylig blev afsløret ved mobilmessen Mobile World Congres i Barcelona. Vi har haft den største og ikke mindst dyreste af de to modeller til test – Samsung Galaxy S9+. Er det en opgradering værd, eller skal du hellere vente, til den er faldet lidt i pris?https://www.youtube.com/watch?v=5_-NKRVn7IQ

Velkendt design

Tager vi det mest indlysende først, så er der ikke meget nyt under solen, når det kommer til designet. Sammenligner vi direkte med S8+, er de to telefoner da også stort set identiske at se på. Du får derfor stadig en 6,2 tommer stor buet glasskærm med metalramme omkring.På bagsiden er det anderledes. Samsung har nu, som de fleste af konkurrenterne, smidt en ekstra optik ind, så vi får samme zoommuligheder, som vi har på både Apples og Huaweis telefoner. Som en positiv overraskelse har de desuden anerkendt fejlen ved fingeraftrykslæserens placering på S8 og rykket den ned under de to optikker. TAK! Det er desuden rart at se, at Samsung stadig ikke ser en minijack-port som forældet teknologi, og det er fornuftigt, at de har bevaret microSD-porten, så hukommelsen kan udvides efter behov.

Samme skærm

Den indbyggede skærm er ligeledes identisk med den, vi finder på S8+. Det er stadig en Super AMOLED-skærm med Quad HD+ opløsning. Der gik ellers længe rygter om, at Samsung havde bygget fingeraftrykslæseren ind i samme. Det blev der så ikke noget af i denne omgang. Alligevel er vi godt tilfredse, da det er en aldeles fremragende skærm i det aflange 18,5:9-format. Den er skarp med god kontrast og flotte farver.Det buede design, som er blevet standard, siden EDGE-modellerne udgik, er dog ikke lige min kop te. Jeg kommer slet og ret for ofte til at trykke på noget ved en fejl. Et cover kan afhjælpe dette “problem”, men nogle vil nok foretrække en helt flad skærm.

Lynende hurtig

Som vores benchmark-tests fint afslører, er der heldigvis også sket lidt indvendigt. Her er det især den nye Exynos 9810-processor, der brillerer og sikrer Galaxy S9+ den højeste score indtil videre i allround-programmet AnTuTu – hele 247.931 point. Det er meget imponerende. Ud over en hurtigere processor er der desuden blevet plads til 2 gigabyte ekstra ram. Samsung kan derfor fint følge med de øvrige topmodeller, når der skal jongleres med flere apps på samme tid.Det indbyggede batteri er på 3500 mAh. Det lyder umiddelbart fint, men jeg havde en fornemmelse af, at det blev drænet for strøm lidt for hurtigt. Der er naturligvis mulighed for fast charge og induktionsopladning, så det er forholdsvis nemt og smertefrit at få strøm på telefonen igen.

Et af de bedste kameraer

Det nok vigtigste aktiv i en Samsung-telefon er som altid kameraet, og som nævnt i indledningen er der her sket ting og sager. Den primære optik er stadig kun på 12 megapixel, men med en opgraderet sensor fanger den alligevel langt mere lys end tidligere. Det kommer især til udtryk under dårlige lysforhold eller om aftenen, hvor S9+ formår at fange detaljer, som kan være svære at se for det menneskelige øje. Under bedre lysforhold er forskellen i forhold til forrige generation knap så slående. Billederne er skarpe med naturlige farver og masser af detaljer.Den ekstra optik er ligeledes på 12 megapixel og gør det muligt at zoome ind, som vi kender de fra andre topmodeller med to optikker.Du kan naturligvis også optage videoklip, som nu kan fanges i 4K med en framerate på 60 billeder pr. sekund (fps). Den optiske billedstabilisering sørger for at give rolige billeder uden for meget rysten. Slow-mo-funktionen er ligeledes blevet opgraderet, så du nu kan optage med hele 960 fps. Det kræver dog øvelse at få de gode optagelser i kassen, da man skal holde telefonen ganske stille, ligesom man her er begrænset til en opløsning på 720p.På forsiden sidder naturligvis også et kamera, der ofte passende benævnes selfie-kameraet. På S9+ har det dog fået lidt ekstra funktioner. Som noget nyt kan du, ligesom på iPhone X, låse telefonen op ved at kigge ind i dette kamera. Det fungerer, men hold op, hvor er det langsomt.En anden ny funktion er noget, Samsung kalder AR Emojis. Tag et billede af dig selv og få genereret en digital avatar på telefonen til brug i samtaler, sms-beskeder og lignende. Det er en sjov idé, og det ligner da meget godt, men det er næppe en funktion, man ender med at bruge i det daglige.

Skal du opgradere?

Som man måske kan fornemme, er forskellene mellem Samsung Galaxy S8+ og Galaxy S9+ ikke ret store. Det er derfor naturligt at spørge, om man bør opgradere, hvis man allerede har investeret i sidste års topmodel.Det korte svar er nej. Jovist er kameraet bedre, faktisk en hel del, men derudover er der meget lidt, der retfærdiggør en opgradering, især når man tager i betragtning, at Samsung har hævet prisen en smule. Vent hellere et stykke tid, til den er faldet i pris, eller vent eventuelt til Galaxy S10, som med garanti lander om et års tid.

Konklusion

Samsung Galaxy S9+ er i al sin enkelhed en fremragende Android-mobil, der rammer rigtigt på de fleste punkter. Den er solid og lækkert bygget, har hurtig indmad, en stor flot skærm og et fremragende kamera.Prisen er dog også derefter, og det kan derfor især være svært at forsvare et køb, hvis man allerede ejer forrige års topmodel. Gør man ikke det, er det dog svært at komme uden om Galaxy S9+, som kun skuffer lidt på batteriet og ansigtsgenkendelsen.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Samsung Galaxy S9+
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

6,2” Super AMOLED (18,5:9), 1440 x 2960

Exynos 9810 Octa

Android 8.0 Oreo

Dual 12 MP (f/1.5-2.4 26 mm, 1/2,55”,
Dual Pixel PDAF) + 12 MP (f/2.4 52 mm, 1/3,6”, AF), OIS, Phase Detection
autofokus, 2x optisk zoom, LED-blitz

6 GB ram / 64 GB lager (+ microSD
op til 400 GB)

3500 mAh, USB-C

Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Dual-SIM

Fingeraftrykslæser, irisscanner, NFC,
Bluetooth 5.0, GPS

Mål og vægt: 158,1 x 73,8 x 8,5 mm / 189 g

Web: Samsung.com

Pris: 7.490,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

annonse
Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Laptopfølelse på iPad Pro Beskyttelse og bagbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modeller.
Test
Huawei P30 Pro
Vildeste mobilkamera nogensinde!

Huawei P30 Pro er den bedste kameramobil på markedet og placerer igen Huawei solidt på kameratronen, hvor de har siddet sikkert siden sidste år.

Test
Argon Audio Forte A4
Over deres klasse

Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

Kamera med printer Canon Zoemini udskriver dine billeder.
B&O og Rimowa rejser på business class Lancerer eksklusiv flightcase til Beoplay H9i.
Tesla bygger fabrik i Norge Skal køre på batterier og vandkraft. Det berømte vandfald Vøringsfossen lægges i rør.
Test
Pinell Supersound 301
Velklingende bordradio

Pinell Supersound lever op
til sit navn med bedre lyd
end konkurrenterne.

Test
Netgear Orbi Voice RBK50V
En meshforståelse

Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.

Klassisk rock på biblioteket Oplev vintage high-end på biblioteket, og lyt til musik som på kult-barerne i Japan.
Gruppetest
Tre high-end hovedtelefoner
Gentagne øregasmer

Vi havde aldrig forestillet os, at lukkede hovedtelefoner kunne lyde så forbandet godt!

Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×