Samsung Galaxy Tab 8.9

En mindre kopi

Tabletterne er kommet på skrump, og flere producenter sender i dag mindre modeller på gaden. En af dem er Samsung, der nu har lanceret en mindre version af deres populære Galaxy Tab 10.1.

Plus
Lang batteri-levetid Flot skærm Rejsevenlig
Minus
Dyr Android stadig bøvlet

Det er dog ikke første gang, Samsung afviger fra de klassiske 10 tommer. Deres første tablet, Galaxy Tab, var kun på 7 tommer. Deres nyeste skud på stammen lægger sig med sine 8,9 tommer dermed fint mellem de to. Design og udformning er velkendt, da det er en tro kopi af den større Galaxy Tab 10.1, som vi havde i hænderne tidligere på året.

Stadig nydelig
Hvad udseende og funktioner angår, adskiller Tab 8.9 sig ikke ret meget fra storebror. Forskellene ligger i detaljerne, f.eks. højtalerne, der er flyttet ned i bunden af enheden. Derudover er konstruktion og materialer de samme, om end der er en forskel i størrelsen på 12 procent. Enheden føles solid og velbygget uden helt af have samme lækkerhed, som vi finder hos den største konkurrent, Apples iPad 2.

Skønt skærmen er mindre, er opløsningen stadig på 1280 x 800 pixel. Billedet står derfor skarpt og flot, og man bemærker slet ikke, at skærmen er en anelse mindre. Kamera på front og bag er de samme, ligesom processor og ram-mængde stadig er på henholdsvis 1 gigahertz og 1 gigabyte. Du får med andre ord fuldstændig samme oplevelse som med den større model. Du vælger selv, om du vil have 16 eller 32 gigabyte lagerplads, og kan udvide med op til 32 gigabyte via microSD-kort.

Android 3.1
Styresystemet er naturligvis også det samme – med de fordele og begrænsninger, det nu medfører. Vi snakker stadig Android 3,1 og som vi tidligere har sagt og skrevet, er Google kommet langt, men mangler lidt finpudsning. Det hele er stadig en anelse rodet og kræver tilvænning. Det er f.eks. irriterende, at en tablet bliver behandlet som en forvokset mobiltelefon og konsekvent loader mobilsider i stedet for fulde hjemmesider. Som en positiv detalje har Samsung dog denne gang fået smidt deres Allshare-funktion ind fra start. Det var ikke med fra start, da vi testede 10.1.

”Same same but different”
Fordi Samsung Galaxy Tab 8.9 afviger så lidt fra storebroren, kan det være svært at beslutte, om man skal vælge den ene eller den anden. Den ekstra tomme gør ikke den store forskel i daglig brug, og kun hvis man rejser meget, er der en lille fordel at hente. Hvis man udelukkende køber tabletten til hjemmebrug, er der ingen fidus i at vælge den mindre model, som i øvrigt koster nogenlunde det samme, trods en mindre skærm.

Annonce: Artiklen fortsætter nedenfor

Det er dog ikke første gang, Samsung afviger fra de klassiske 10 tommer. Deres første tablet, Galaxy Tab, var kun på 7 tommer. Deres nyeste skud på stammen lægger sig med sine 8,9 tommer dermed fint mellem de to. Design og udformning er velkendt, da det er en tro kopi af den større Galaxy Tab 10.1, som vi havde i hænderne tidligere på året.Stadig nydelig Hvad udseende og funktioner angår, adskiller Tab 8.9 sig ikke ret meget fra storebror. Forskellene ligger i detaljerne, f.eks. højtalerne, der er flyttet ned i bunden af enheden. Derudover er konstruktion og materialer de samme, om end der er en forskel i størrelsen på 12 procent. Enheden føles solid og velbygget uden helt af have samme lækkerhed, som vi finder hos den største konkurrent, Apples iPad 2.Skønt skærmen er mindre, er opløsningen stadig på 1280 x 800 pixel. Billedet står derfor skarpt og flot, og man bemærker slet ikke, at skærmen er en anelse mindre. Kamera på front og bag er de samme, ligesom processor og ram-mængde stadig er på henholdsvis 1 gigahertz og 1 gigabyte. Du får med andre ord fuldstændig samme oplevelse som med den større model. Du vælger selv, om du vil have 16 eller 32 gigabyte lagerplads, og kan udvide med op til 32 gigabyte via microSD-kort.Android 3.1 Styresystemet er naturligvis også det samme – med de fordele og begrænsninger, det nu medfører. Vi snakker stadig Android 3,1 og som vi tidligere har sagt og skrevet, er Google kommet langt, men mangler lidt finpudsning. Det hele er stadig en anelse rodet og kræver tilvænning. Det er f.eks. irriterende, at en tablet bliver behandlet som en forvokset mobiltelefon og konsekvent loader mobilsider i stedet for fulde hjemmesider. Som en positiv detalje har Samsung dog denne gang fået smidt deres Allshare-funktion ind fra start. Det var ikke med fra start, da vi testede 10.1.”Same same but different” Fordi Samsung Galaxy Tab 8.9 afviger så lidt fra storebroren, kan det være svært at beslutte, om man skal vælge den ene eller den anden. Den ekstra tomme gør ikke den store forskel i daglig brug, og kun hvis man rejser meget, er der en lille fordel at hente. Hvis man udelukkende køber tabletten til hjemmebrug, er der ingen fidus i at vælge den mindre model, som i øvrigt koster nogenlunde det samme, trods en mindre skærm.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Samsung Galaxy Tab 8.9
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 16/32 GB, 1 GHz dual-core, 1024 MB ram
  • 1280 x 800 pixel skærm
  • Webcam, 2 megapixel
  • Android 3.1
  • 3G, Wi-Fi
  • USB, headset-udgang, microSD-kortport
  • Mål: 231 x 8,6 x 158 mm
  • Vægt: 465 g
Pris: 4000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Duel
Gaming laptops

Ny sherif i byen

De første maskiner med Nvidias hidtil hurtigste PC-grafikprocessor er ankommet. Hvem kommer først over målstregen?

Det er nu du skal købe iPad

Hvis du går med planer om at købe en ny tablet, så er tiden inde.

Lysstærkt portrætobjektiv til Sony Alpha

Stille, hurtigt og med nydelig bokeh er blandt egenskaberne på 85 mm f/1.4 fra Samyang.

Test
Canon EOS RP

Røverkøb fra Canon

Canon EOS RP er ikke uden kompromiser, men er aggressivt prissat og meget tilfredsstillende at bruge.

Alt om Samsungs 2019 QLED-TV’er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i billedkvalitet, og denne gang gælder det ikke kun for topmodellerne.

Messebilleder fra Sound Society 2019

Fuldt hus, da Hotel Royal for anden gang var rammen om den aarhusianske high-end-messe.

Test
Line Magnetic Audio LM-805iA

Glødende klangmester

Fordomme står for fald med en af de bedste rørforstærkere, vi har testet.

Vores yndlingskamera er blevet bedre

Leica Q2 er måske det perfekte rejsekamera.

Sonos One får ny indmad

Brugeroplevelsen med Sonos One Gen 2 er den samme som før. Så hvad er egentlig nyt og anderledes?

Test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den alligevel ikke nogen letvægter!

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater beslutter sig for at røve en sydamerikansk narkobaron. Det går helt ikke helt efter planen.

Test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­højttaler

QR5 leverer rytmerne uden tøven, giver musikken luft – og slår næsten benene væk under deres egne topmodeller.

Test
ikko OH1

Biller i ørerne

Kinesiske ikko debuterer med høje ambitioner til hverdagspris.

Test
RME ADI-2 DAC

Den bedste lyd vi har hørt

Du finder næppe en bedre DAC til prisen end RME ADI-2 DAC.

Test
Stax SR-009s

Det her er ikke lyd – det er magi

Nu ved jeg, hvordan det er at have et helt univers presset ind mellem ørerne.

Test
IKEA TRÅDFRI Gateway

IKEAs port til det smarte hjem

Skal man have mest muligt ud af sine TRÅDFRI Smart Home-produkter, kommer man ikke uden om TRÅDFRI Gateway.

Test
IKEA TRÅDFRI Lysdæmpersæt

Smart pære for nybegyndere

IKEA TRÅDFRI Lysdæmpersæt er nemt at komme i gang med. Men er ikke særlig smart på egen hånd.

Test
Klipsch Cornwall III

Sprælsk 60-årig

De store Klipsch-højttalere spiller overraskende friskt og levende af 60-årige at være.

MWC 2019: Nye PC’er fra Lenovo

MWC er ikke kun en mobilmesse. Lenovo havde pc'er til både sjov og alvor.

Gruppetest
5 gaming-tastaturer

Fingeren på fyr-knappen

Luftfartsmaterialer og toptunet finmekanik er, hvad der skal til, hvis du vil komme sejrende ud af kampen på skærmen. Vi har lagt hånd på fem af de bedste mekaniske tastaturer til spil.