annonce
annonce

Samsung Galaxy Tab 8.9

En mindre kopi

Tabletterne er kommet på skrump, og flere producenter sender i dag mindre modeller på gaden. En af dem er Samsung, der nu har lanceret en mindre version af deres populære Galaxy Tab 10.1.

Lang batteri-levetid Flot skærm Rejsevenlig
Dyr Android stadig bøvlet

Det er dog ikke første gang, Samsung afviger fra de klassiske 10 tommer. Deres første tablet, Galaxy Tab, var kun på 7 tommer. Deres nyeste skud på stammen lægger sig med sine 8,9 tommer dermed fint mellem de to. Design og udformning er velkendt, da det er en tro kopi af den større Galaxy Tab 10.1, som vi havde i hænderne tidligere på året.

Stadig nydelig
Hvad udseende og funktioner angår, adskiller Tab 8.9 sig ikke ret meget fra storebror. Forskellene ligger i detaljerne, f.eks. højtalerne, der er flyttet ned i bunden af enheden. Derudover er konstruktion og materialer de samme, om end der er en forskel i størrelsen på 12 procent. Enheden føles solid og velbygget uden helt af have samme lækkerhed, som vi finder hos den største konkurrent, Apples iPad 2.

Skønt skærmen er mindre, er opløsningen stadig på 1280 x 800 pixel. Billedet står derfor skarpt og flot, og man bemærker slet ikke, at skærmen er en anelse mindre. Kamera på front og bag er de samme, ligesom processor og ram-mængde stadig er på henholdsvis 1 gigahertz og 1 gigabyte. Du får med andre ord fuldstændig samme oplevelse som med den større model. Du vælger selv, om du vil have 16 eller 32 gigabyte lagerplads, og kan udvide med op til 32 gigabyte via microSD-kort.

Android 3.1
Styresystemet er naturligvis også det samme – med de fordele og begrænsninger, det nu medfører. Vi snakker stadig Android 3,1 og som vi tidligere har sagt og skrevet, er Google kommet langt, men mangler lidt finpudsning. Det hele er stadig en anelse rodet og kræver tilvænning. Det er f.eks. irriterende, at en tablet bliver behandlet som en forvokset mobiltelefon og konsekvent loader mobilsider i stedet for fulde hjemmesider. Som en positiv detalje har Samsung dog denne gang fået smidt deres Allshare-funktion ind fra start. Det var ikke med fra start, da vi testede 10.1.

”Same same but different”
Fordi Samsung Galaxy Tab 8.9 afviger så lidt fra storebroren, kan det være svært at beslutte, om man skal vælge den ene eller den anden. Den ekstra tomme gør ikke den store forskel i daglig brug, og kun hvis man rejser meget, er der en lille fordel at hente. Hvis man udelukkende køber tabletten til hjemmebrug, er der ingen fidus i at vælge den mindre model, som i øvrigt koster nogenlunde det samme, trods en mindre skærm.

Det er dog ikke første gang, Samsung afviger fra de klassiske 10 tommer. Deres første tablet, Galaxy Tab, var kun på 7 tommer. Deres nyeste skud på stammen lægger sig med sine 8,9 tommer dermed fint mellem de to. Design og udformning er velkendt, da det er en tro kopi af den større Galaxy Tab 10.1, som vi havde i hænderne tidligere på året. Stadig nydelig Hvad udseende og funktioner angår, adskiller Tab 8.9 sig ikke ret meget fra storebror. Forskellene ligger i detaljerne, f.eks. højtalerne, der er flyttet ned i bunden af enheden. Derudover er konstruktion og materialer de samme, om end der er en forskel i størrelsen på 12 procent. Enheden føles solid og velbygget uden helt af have samme lækkerhed, som vi finder hos den største konkurrent, Apples iPad 2. Skønt skærmen er mindre, er opløsningen stadig på 1280 x 800 pixel. Billedet står derfor skarpt og flot, og man bemærker slet ikke, at skærmen er en anelse mindre. Kamera på front og bag er de samme, ligesom processor og ram-mængde stadig er på henholdsvis 1 gigahertz og 1 gigabyte. Du får med andre ord fuldstændig samme oplevelse som med den større model. Du vælger selv, om du vil have 16 eller 32 gigabyte lagerplads, og kan udvide med op til 32 gigabyte via microSD-kort. Android 3.1 Styresystemet er naturligvis også det samme – med de fordele og begrænsninger, det nu medfører. Vi snakker stadig Android 3,1 og som vi tidligere har sagt og skrevet, er Google kommet langt, men mangler lidt finpudsning. Det hele er stadig en anelse rodet og kræver tilvænning. Det er f.eks. irriterende, at en tablet bliver behandlet som en forvokset mobiltelefon og konsekvent loader mobilsider i stedet for fulde hjemmesider. Som en positiv detalje har Samsung dog denne gang fået smidt deres Allshare-funktion ind fra start. Det var ikke med fra start, da vi testede 10.1. ”Same same but different” Fordi Samsung Galaxy Tab 8.9 afviger så lidt fra storebroren, kan det være svært at beslutte, om man skal vælge den ene eller den anden. Den ekstra tomme gør ikke den store forskel i daglig brug, og kun hvis man rejser meget, er der en lille fordel at hente. Hvis man udelukkende køber tabletten til hjemmebrug, er der ingen fidus i at vælge den mindre model, som i øvrigt koster nogenlunde det samme, trods en mindre skærm.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Samsung Galaxy Tab 8.9
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 16/32 GB, 1 GHz dual-core, 1024 MB ram
  • 1280 x 800 pixel skærm
  • Webcam, 2 megapixel
  • Android 3.1
  • 3G, Wi-Fi
  • USB, headset-udgang, microSD-kortport
  • Mål: 231 x 8,6 x 158 mm
  • Vægt: 465 g
Pris: 4000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk. [Heateor-SC]

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-