annonse
annonse

Test af: Samsung Galaxy Tab S 10.5

Bedste. Skærm. Nogensinde.

Med Galaxy Tab S har Samsung endelig fået et ægte tablet-flagskib.

Lyd & Billede mener

Uovertruffen skærm med smukke farver og høj opløsning. Ydelsen er også i top, ligesom designet er let, slankt og robust. Masser af god funktionalitet og gratis indhold.
Lydkvaliteten er egentlig fin, men lydstyrken kunne være bedre.
annonse

Samsung Galaxy Tab S

Samsung Galaxy Tab S blev lanceret lige før sommerferien i Madison Square Garden i New York til et arrangement, hvor Lyd & Billede selvfølgelig var til stede.

Tablet-computeren er Samsungs første med den Super AMOLED-skærm, som firmaet længe har brugt i sin populære serie af Galaxy S-smartphones. Præcis som Galaxy S5 er Samsungs aktuelle smartphone-flagskib, er der ingen tvivl om, at Galaxy Tab S er tænkt som firmaets flagskibsprodukt på tablet-markedet, og de direkte konkurrenter ude i butikkerne er produkter som Apples iPad Air og Sony Xperia Z2 Tablet.

Verdens bedste tablet-skærm
På i hvert fald ét punkt slår Samsung Galaxy Tab S begge disse tablets, og det er, når det gælder skærmen. Galaxy Tab S har simpelthen den flotteste tablet-skærm vi har set nogensinde. Punktum.

Skærmbillede 2014-08-08 kl. 14.45.06

Hvor Sony Xperia Z2 Tablet må nøjes med en skærmopløsning på 1920 x 1200 pixel og en pixeltæthed på 224 ppi på en 10,1” skærm, og iPad Air byder ind med en skærm på 9,7” med en opløsning på 2048 x 1536 pixel og en deraf følgende pixeltæthed på 264 ppi, så overtrumfer Galaxy Tab S dem begge med en imponerende skærmopløsning på 2560 x 1600 pixel og en pixeltæthed på 288 ppi (pixels per tomme).

I praksis er skærmen meget lysstærk og klar med skarpe farver og en fantastisk kontrast. Den er bedre i sollys end for eksempel iPad Airs såkaldte retina-skærm, og vores eneste kritikpunkt må være, at farveskemaet er mere dynamisk end nogle brugere måske vil bryde sig om. Med andre ord kan farverne virke lidt påtrængende og kunstige, hvilket man dog til en vis grad kan justere i indstillingerne. Galaxy Tab S har sågar en såkaldt “tilpasset” skærmtilstand, hvor farvetemperaturen og lysstyrken ændrer sig alt afhængig af, hvilken app eller hvilket billede, der skal vises på skærmen. Denne funktion virker blandt andet sammen med Samsungs egne foto-, musik- og video-apps.

Slank, men robust
Skærmen er som nævnt af typen Super AMOLED, som vi ellers kender fra Samsungs high-end smartphones, og denne skærmteknologi har gjort det muligt at gøre denne tablet meget slank og let. Kun Sony Xperia Z2 Tablet er med sine 6,4 mm tyndere end Galaxy Tab S, som med 6,6 mm dog kommer ind på en flot andenplads på tablet-markedet.

Galaxy-Tab-S-10.5_inch_Titanium-Bronze_2

Men hvor vi faktisk syntes, at Xperia Z2 Tablet var blevet en lille smule for tynd, så er Galaxy Tab S bare helt perfekt. Et diskret afrundet kantdesign betyder nemlig, at enheden er nem og behagelig at holde, og selvom den er så let som en fjer, virker den robust og solid. I modsætning til rigtig mange Samsung-produkter giver Galaxy Tab S os en entydig kvalitetsoplevelse, og selvom den faktisk er fremstillet af plastic (i det mindste den mønstrede bagside), så virker det ikke sådan. Nuvel, Samsung Galaxy Tab S føles ikke helt så lækker og luksuriøs som næsten lige så lette (469 gram) iPad Air, men Samsung har afgjort taget et stort skridt i den rigtige retning, både hvad angår design og kvalitetsoplevelse. Stor ros for det!

Fakta & Rating:
  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
  • Skærm: 10,5" Super AMOLED, 2560 x 1600, 288 ppi
  • Processor: 1,9 GHz + 1,3 GHz Exynos 5 Octa 5420 octa-core
  • Hukommelse: 3 GB ram
  • Lager: 16 GB + microSD (op til 128 GB)
  • Kamera: 8 MP (bag), 2,1 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, Glonass
  • Tilslutning: Micro USB 2.0
  • Mål: 247,3 x 177,3 x 6,6 mm
  • Vægt: 465 g
  • Batteri: 7900 mAh
  Pris: 3999

  Læs også:

  Topkvalitet til bund-pris

  Asus tilbyder det meste, man gerne vil have, til en meget attraktiv pris.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  De bedste kamera-mobiler til ferien

  Kamerateknologien bevæger sig fremad med stormskridt, og de nye telefoner tager bedre billeder end nogensinde.

  X-tremt imponerende iPhone

  Apple er tilbage på tronen med den første iPhone i årevis, der virker
  revolutionerende.

  Nokia er tilbage i kampen

  Sirocco er snublende tæt på at være
  en vinder, men bliver overhalet på
  målstregen.

  En slanket sportsvogn

  Med slankere og blødere linjer plus
  fantastisk ydelse er XZ2 Xperias sportsmodel.

  Den nye kamerakonge

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  Glimrende til prisen

  Huawei bider fra sig og beviser, at Android-tablets stadig er interessante.

  En let opgradering

  Apple tilføjer pencil-support til deres almindelige iPad.

  Huawei vs. Apple – hvilken tablet skal du købe?

  Som de vanemennesker vi er, er det svært at skifte platform.

  Den bedste Galaxy til dato

  Samsung kører sikkert uden for meget slinger i valsen.

  Kamerakongen!

  Huawei skyder med skarpt og fejer konkurrenterne af banen.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.