annonce
annonce

Samsung Galaxy Tab A

Av! Mine øjne gør ondt

Samsung Galaxy Tab A skæmmes af en helt utrolig ringe skærm.

Lang batterilevetid er det eneste deciderede plus, der er værd at fremhæve.
Lang batterilevetid er det eneste deciderede plus, der er værd at fremhæve.

“Hvor er mine briller?” Sådan fristes man til at tænke, første gang man ser skærmen på Samsung Galaxy Tab A. Men undertegnede bruger slet ikke briller, og derfor var næste skridt at kigge på specifikationerne for at se, om det kunne være rigtigt, at Samsung har udstyret Tab A med en rystende lav skærmopløsning. Hvem ved? Der kunne jo også være noget galt med testeksemplaret …

Men nej, der var ikke noget galt. Specifikationerne er ikke til at misforstå. 1024 x 768 pixel fordelt på et skærmareal på 9,7 tommer.

En så ringe opløsning havde ikke engang Samsung Galaxy Tab 10.1, der kom på markedet i begyndelsen af 2011! Den kom med 10,1 tommers skærm – og dermed et lidt større skærmareal end Tab A – men opløsningen var på 1280 x 800 pixel, hvilket giver en pixeltæthed på 149 ppi. Med andre ord var dens skærm højere opløst og havde bedre billedkvalitet end de 132 ppi, som Tab A forsøger at slippe af sted med mere end fire år senere.

Det er ikke nogen lille og ubetydelig detalje, som vi her forsøger at gøre et stort batteritid end de fleste andre tablets i testen. I daglig brug kører alting flydende – både krævende apps og selve brugerfladen – og da lyden også er acceptabel, kunne Galaxy Tab A egentlig være en glimrende multimedie-tablet til hele familien. Ikke mindst fordi den med sin metalramme og sit bagcover af hård plastic virker robust og formentlig kan holde til lidt af hvert.

 

Konklusion

Måske er det ikke helt fair decideret at fraråde købet af et bestemt produkt på grund af én enkelt svaghed, men den ringe skærm på Samsung Galaxy Tab A er så stort et problem, at resten næsten kan være lige meget. Der er andre gode produkter på markedet til samme pris, og Tab A har intet – absolut intet – at byde på, som kan opveje den elendige brugeroplevelse, man får ud af et uskarpt og lavopløst skærmbillede.

Bedste pris på Samsung Galaxy Tab A
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
  • Skærm: 9,7" TFT, 1024 x 768, 132 ppi
  • Processor: 1,2 GHz Snapdragon 410 quad-core
  • Hukommelse: 1,5 GB ram
  • Lager: 16 GB (+ microSD op til 128 GB)
  • Kamera: 5 MP (bag), 2 MP (front)
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.1, A-GPS
  • Mål: 242,5 x 166,8 x 7,5 mm
  • Vægt: 450 g
  • Batteri: 6000 mAh
Pris: 1799,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-