annonce
annonce

Microsoft Surface Pro 4 + Surface Pen

Lidt for overfladisk

Microsoft Surface Pro 4 er sammen med Surface Pen en stærk kombination med mange funktioner, men pennen føles lidt for “digital”.

Følger med gratis sammen med Surface Pro 4, holder strøm i et år og har også flere funktioner end Apple Pencil.
Til gengæld er skrive- og tegneoplevelsen knap så naturlig. Ikke mindst på grund af latency.

Sammenlignet med Apple Pencil er skriveoplevelsen med Surface Pen stadig fremragende, men ikke nær så naturlig, og det er Surface Pens største problem. For til gengæld kan den jo en masse ting, som Apple Pencil ikke kan.

For det første kan man i højere grad navigere rundt i menuer og programmer på Surface Pro 4 med Surface Pen, og for det andet har den en knap på siden med funktioner såsom at åbne OneNote med ét tryk og tage en skærmkopi med to tryk. På toppen af pennen sidder en slags digitalt viskelæder, som man altid kan slette med, uanset hvor man befinder sig, og hvad man laver.

Det er også både smart, at Surface Pen kører på et helt normal AAAA-batteri og dermed kan holde på strømmen i et helt år, og at den er magnetisk, så den kan sættes fast på selve Surface-tabletten og ikke så nemt bliver væk. Endelig følger den med i pakken, når man investerer i en Surface Pro 4. Ikke så ringe endda!

Men når det gælder Surface Pens egenskaber som skrive- og tegneredskab, må den se sig overhalet af Apple Pencil. Dermed vil vi på ingen måde sige, at Surface Pen gør et dårligt stykke arbejde. Den er bare ikke helt så god som Apples digitale blyant.

Surface Pen har vi testet med apps som Microsoft OneNote, Doodle Buddy og Sketchbook for Tablet, og vi har både forsøgt os med skriveri, tegning, annotering og de forskellige ekstrafunktioner, som Surface Pen har, og som Apple Pencil må undvære.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

I brug

Og det overordnede indtryk er, at oplevelsen med Surface Pen er en smule mere kunstig og “digital” end vores oplevelse af Apple Pencil. Ikke at Surface Pen har ret meget latency heller, men der er alligevel så meget mere forsinkelse mellem pennens bevægelse og den efterfølgende reaktion på skærmen, at man aldrig er i tvivl om, at man bruger en digital pen på en tablet-skærm.

Surface Pen opleves heller ikke som lige så præcis og følsom som Apple Pencil, og f.eks. er det mærkbart sværere at skrive meget små bogstaver med Surface Pen end med konkurrenten.

Surface Pen byder på samme slags Palm Rejection som Apple Pencil, men det fungerer heller ikke helt så effektivt, så man kommer helt tiden til at åbne menuer og lignende med hånden, hvilket er ret irriterende.

Et andet irritationsmoment er, at skærmen på Surface Pro simpelthen giver efter, når man hviler hånden på den, mens iPad Pro-skærmen til sammenligning er lige så ubevægelig som en klippe. Surface Pro 4 føles simpelthen ikke så robust som iPad Pro, og det påvirker ikke bare kvalitetsindtrykket, men også skriveoplevelsen i negativ retning.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

Surface Pen minder såvel ved første blik som ved længerevarende brug mere om en kuglepen end om en blyant, og dermed kan man sige, at både Microsoft og Apple har valgt deres produktnavne med omhu. Og alle ved jo, at meget kreative mennesker til enhver tid vil foretrække en blyant frem for en kuglepen, og sådan vil det nok også være i den digitale verden.

Surface Pen har flere funktioner end Apple Pencil – herunder et “viskelæder” på toppen og en knap på siden, der både kan åbne apps og tage skærmkopier – men er knap så naturtro og nøjagtig som skrive- og tegneredskab. Til gengæld får man den med gratis i pakken sammen med Surface Pro 4, og det kan man vel ikke beklage sig over.

Sammenlignet med Apple Pencil er skriveoplevelsen med Surface Pen stadig fremragende, men ikke nær så naturlig, og det er Surface Pens største problem. For til gengæld kan den jo en masse ting, som Apple Pencil ikke kan. For det første kan man i højere grad navigere rundt i menuer og programmer på Surface Pro 4 med Surface Pen, og for det andet har den en knap på siden med funktioner såsom at åbne OneNote med ét tryk og tage en skærmkopi med to tryk. På toppen af pennen sidder en slags digitalt viskelæder, som man altid kan slette med, uanset hvor man befinder sig, og hvad man laver. Det er også både smart, at Surface Pen kører på et helt normal AAAA-batteri og dermed kan holde på strømmen i et helt år, og at den er magnetisk, så den kan sættes fast på selve Surface-tabletten og ikke så nemt bliver væk. Endelig følger den med i pakken, når man investerer i en Surface Pro 4. Ikke så ringe endda! Men når det gælder Surface Pens egenskaber som skrive- og tegneredskab, må den se sig overhalet af Apple Pencil. Dermed vil vi på ingen måde sige, at Surface Pen gør et dårligt stykke arbejde. Den er bare ikke helt så god som Apples digitale blyant. Surface Pen har vi testet med apps som Microsoft OneNote, Doodle Buddy og Sketchbook for Tablet, og vi har både forsøgt os med skriveri, tegning, annotering og de forskellige ekstrafunktioner, som Surface Pen har, og som Apple Pencil må undvære. [caption id="attachment_62040" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

I brug

Og det overordnede indtryk er, at oplevelsen med Surface Pen er en smule mere kunstig og “digital” end vores oplevelse af Apple Pencil. Ikke at Surface Pen har ret meget latency heller, men der er alligevel så meget mere forsinkelse mellem pennens bevægelse og den efterfølgende reaktion på skærmen, at man aldrig er i tvivl om, at man bruger en digital pen på en tablet-skærm. Surface Pen opleves heller ikke som lige så præcis og følsom som Apple Pencil, og f.eks. er det mærkbart sværere at skrive meget små bogstaver med Surface Pen end med konkurrenten. Surface Pen byder på samme slags Palm Rejection som Apple Pencil, men det fungerer heller ikke helt så effektivt, så man kommer helt tiden til at åbne menuer og lignende med hånden, hvilket er ret irriterende. Et andet irritationsmoment er, at skærmen på Surface Pro simpelthen giver efter, når man hviler hånden på den, mens iPad Pro-skærmen til sammenligning er lige så ubevægelig som en klippe. Surface Pro 4 føles simpelthen ikke så robust som iPad Pro, og det påvirker ikke bare kvalitetsindtrykket, men også skriveoplevelsen i negativ retning. [caption id="attachment_62036" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Konklusion

Surface Pen minder såvel ved første blik som ved længerevarende brug mere om en kuglepen end om en blyant, og dermed kan man sige, at både Microsoft og Apple har valgt deres produktnavne med omhu. Og alle ved jo, at meget kreative mennesker til enhver tid vil foretrække en blyant frem for en kuglepen, og sådan vil det nok også være i den digitale verden. Surface Pen har flere funktioner end Apple Pencil – herunder et “viskelæder” på toppen og en knap på siden, der både kan åbne apps og tage skærmkopier – men er knap så naturtro og nøjagtig som skrive- og tegneredskab. Til gengæld får man den med gratis i pakken sammen med Surface Pro 4, og det kan man vel ikke beklage sig over. https://www.youtube.com/watch?v=g6Y9moAKegM
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 39 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Microsoft Surface Pro 4 + Surface Pen
Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Microsoft Surface Pro 4

 • Operativsystem: Windows 10 Pro
 • Skærm: 12,3" PixelSense, 2736 x 1824, 267 ppi
 • Processor: 2,5 GHz Intel Core i5-6300U dual-core
 • Hukommelse: 8 GB ram / 256 GB SSD
 • Kamera: 8 MP + 5 MP
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål og vægt: 292,1 x 201,4 x 8,5 mm / 786 g
 • Batteri: Ikke opgivet (op til ni timers videoafspilning)
 • Pris: 10.999 kroner

Surface Pen

 • Længde: 144 mm
 • Vægt: 20 g
 • Knapper: Højreklik og slet
 • Forbindelser: Bluetooth 4.0 LE
 • Batteri: 1 AAAA
 • Pris: 599 kroner (følger gratis med Surface Pro 4)

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-