annonse
annonse
annonse

Microsoft Surface Pro 4 + Surface Pen

Lidt for overfladisk

Microsoft Surface Pro 4 er sammen med Surface Pen en stærk kombination med mange funktioner, men pennen føles lidt for “digital”.

Følger med gratis sammen med Surface Pro 4, holder strøm i et år og har også flere funktioner end Apple Pencil.
Til gengæld er skrive- og tegneoplevelsen knap så naturlig. Ikke mindst på grund af latency.
annonse

Sammenlignet med Apple Pencil er skriveoplevelsen med Surface Pen stadig fremragende, men ikke nær så naturlig, og det er Surface Pens største problem. For til gengæld kan den jo en masse ting, som Apple Pencil ikke kan.

For det første kan man i højere grad navigere rundt i menuer og programmer på Surface Pro 4 med Surface Pen, og for det andet har den en knap på siden med funktioner såsom at åbne OneNote med ét tryk og tage en skærmkopi med to tryk. På toppen af pennen sidder en slags digitalt viskelæder, som man altid kan slette med, uanset hvor man befinder sig, og hvad man laver.

Det er også både smart, at Surface Pen kører på et helt normal AAAA-batteri og dermed kan holde på strømmen i et helt år, og at den er magnetisk, så den kan sættes fast på selve Surface-tabletten og ikke så nemt bliver væk. Endelig følger den med i pakken, når man investerer i en Surface Pro 4. Ikke så ringe endda!

Men når det gælder Surface Pens egenskaber som skrive- og tegneredskab, må den se sig overhalet af Apple Pencil. Dermed vil vi på ingen måde sige, at Surface Pen gør et dårligt stykke arbejde. Den er bare ikke helt så god som Apples digitale blyant.

Surface Pen har vi testet med apps som Microsoft OneNote, Doodle Buddy og Sketchbook for Tablet, og vi har både forsøgt os med skriveri, tegning, annotering og de forskellige ekstrafunktioner, som Surface Pen har, og som Apple Pencil må undvære.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

I brug

Og det overordnede indtryk er, at oplevelsen med Surface Pen er en smule mere kunstig og “digital” end vores oplevelse af Apple Pencil. Ikke at Surface Pen har ret meget latency heller, men der er alligevel så meget mere forsinkelse mellem pennens bevægelse og den efterfølgende reaktion på skærmen, at man aldrig er i tvivl om, at man bruger en digital pen på en tablet-skærm.

Surface Pen opleves heller ikke som lige så præcis og følsom som Apple Pencil, og f.eks. er det mærkbart sværere at skrive meget små bogstaver med Surface Pen end med konkurrenten.

Surface Pen byder på samme slags Palm Rejection som Apple Pencil, men det fungerer heller ikke helt så effektivt, så man kommer helt tiden til at åbne menuer og lignende med hånden, hvilket er ret irriterende.

Et andet irritationsmoment er, at skærmen på Surface Pro simpelthen giver efter, når man hviler hånden på den, mens iPad Pro-skærmen til sammenligning er lige så ubevægelig som en klippe. Surface Pro 4 føles simpelthen ikke så robust som iPad Pro, og det påvirker ikke bare kvalitetsindtrykket, men også skriveoplevelsen i negativ retning.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

Surface Pen minder såvel ved første blik som ved længerevarende brug mere om en kuglepen end om en blyant, og dermed kan man sige, at både Microsoft og Apple har valgt deres produktnavne med omhu. Og alle ved jo, at meget kreative mennesker til enhver tid vil foretrække en blyant frem for en kuglepen, og sådan vil det nok også være i den digitale verden.

Surface Pen har flere funktioner end Apple Pencil – herunder et “viskelæder” på toppen og en knap på siden, der både kan åbne apps og tage skærmkopier – men er knap så naturtro og nøjagtig som skrive- og tegneredskab. Til gengæld får man den med gratis i pakken sammen med Surface Pro 4, og det kan man vel ikke beklage sig over.

Sammenlignet med Apple Pencil er skriveoplevelsen med Surface Pen stadig fremragende, men ikke nær så naturlig, og det er Surface Pens største problem. For til gengæld kan den jo en masse ting, som Apple Pencil ikke kan. For det første kan man i højere grad navigere rundt i menuer og programmer på Surface Pro 4 med Surface Pen, og for det andet har den en knap på siden med funktioner såsom at åbne OneNote med ét tryk og tage en skærmkopi med to tryk. På toppen af pennen sidder en slags digitalt viskelæder, som man altid kan slette med, uanset hvor man befinder sig, og hvad man laver. Det er også både smart, at Surface Pen kører på et helt normal AAAA-batteri og dermed kan holde på strømmen i et helt år, og at den er magnetisk, så den kan sættes fast på selve Surface-tabletten og ikke så nemt bliver væk. Endelig følger den med i pakken, når man investerer i en Surface Pro 4. Ikke så ringe endda! Men når det gælder Surface Pens egenskaber som skrive- og tegneredskab, må den se sig overhalet af Apple Pencil. Dermed vil vi på ingen måde sige, at Surface Pen gør et dårligt stykke arbejde. Den er bare ikke helt så god som Apples digitale blyant. Surface Pen har vi testet med apps som Microsoft OneNote, Doodle Buddy og Sketchbook for Tablet, og vi har både forsøgt os med skriveri, tegning, annotering og de forskellige ekstrafunktioner, som Surface Pen har, og som Apple Pencil må undvære. [caption id="attachment_62040" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

I brug

Og det overordnede indtryk er, at oplevelsen med Surface Pen er en smule mere kunstig og “digital” end vores oplevelse af Apple Pencil. Ikke at Surface Pen har ret meget latency heller, men der er alligevel så meget mere forsinkelse mellem pennens bevægelse og den efterfølgende reaktion på skærmen, at man aldrig er i tvivl om, at man bruger en digital pen på en tablet-skærm. Surface Pen opleves heller ikke som lige så præcis og følsom som Apple Pencil, og f.eks. er det mærkbart sværere at skrive meget små bogstaver med Surface Pen end med konkurrenten. Surface Pen byder på samme slags Palm Rejection som Apple Pencil, men det fungerer heller ikke helt så effektivt, så man kommer helt tiden til at åbne menuer og lignende med hånden, hvilket er ret irriterende. Et andet irritationsmoment er, at skærmen på Surface Pro simpelthen giver efter, når man hviler hånden på den, mens iPad Pro-skærmen til sammenligning er lige så ubevægelig som en klippe. Surface Pro 4 føles simpelthen ikke så robust som iPad Pro, og det påvirker ikke bare kvalitetsindtrykket, men også skriveoplevelsen i negativ retning. [caption id="attachment_62036" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Konklusion

Surface Pen minder såvel ved første blik som ved længerevarende brug mere om en kuglepen end om en blyant, og dermed kan man sige, at både Microsoft og Apple har valgt deres produktnavne med omhu. Og alle ved jo, at meget kreative mennesker til enhver tid vil foretrække en blyant frem for en kuglepen, og sådan vil det nok også være i den digitale verden. Surface Pen har flere funktioner end Apple Pencil – herunder et “viskelæder” på toppen og en knap på siden, der både kan åbne apps og tage skærmkopier – men er knap så naturtro og nøjagtig som skrive- og tegneredskab. Til gengæld får man den med gratis i pakken sammen med Surface Pro 4, og det kan man vel ikke beklage sig over. https://www.youtube.com/watch?v=g6Y9moAKegM
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Microsoft Surface Pro 4 + Surface Pen
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

Microsoft Surface Pro 4

 • Operativsystem: Windows 10 Pro
 • Skærm: 12,3" PixelSense, 2736 x 1824, 267 ppi
 • Processor: 2,5 GHz Intel Core i5-6300U dual-core
 • Hukommelse: 8 GB ram / 256 GB SSD
 • Kamera: 8 MP + 5 MP
 • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål og vægt: 292,1 x 201,4 x 8,5 mm / 786 g
 • Batteri: Ikke opgivet (op til ni timers videoafspilning)
 • Pris: 10.999 kroner

Surface Pen

 • Længde: 144 mm
 • Vægt: 20 g
 • Knapper: Højreklik og slet
 • Forbindelser: Bluetooth 4.0 LE
 • Batteri: 1 AAAA
 • Pris: 599 kroner (følger gratis med Surface Pro 4)

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

annonse
anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

annonse
Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.

Sonus Faber møder væggen

Den italienske højttalerproducent lancerer højttalere til indfældning.

Leica til eventyrlystne

Der kommer ikke mange Leica M10-P Edition Safari, så her må man kende sin besøgelsestid.

Test
Ring Stick Up Cam Wired

Nem overvågning koster på flere måder

Man får ikke meget udbytte af Ring Stick Up Cam Wired uden et abonnement, der lader Ring uploade brugerens videoer til skyen.

Ruark pakker anlægget ind

Dette elegante anlæg kommer ikke før til foråret, men kan være værd at vente på.

Mere om Panasonics full-frame-kameraer

Detaljerne om Lumix S-serien og de første objektiver er endelig klar.

Test
Devialet Expert 140 Pro

Drømmeforstærker

Markedets mest avancerede forstærkere har fået en billigere lillebror. Expert 140 Pro er en højteknologisk Formel 1-forstærker, som flere har råd til.

Test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmet Mac Mini

Endelig en ny minicomputer fra Apple med den nyeste generation af hardware.

Nye koncepter fra Q Acoustics

Den prisvindende Concept 500 har fået en lillebror, der står på egne - meget usædvanlige - ben.

Sonos understøtter YouTube Music

Sonos har nu fået indbygget understøttelse af YouTube Music til Premium-abonnenter.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Ekstremt dyr

ThinkPad-topmodel lever kun op til sit navn for så vidt angår prisen.

Test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk og moderne ultrabærbar

ThinkPad X1 Carbon er let, elegant, robust og stærk på samme tid.

Test
Bowers & Wilkins 603

B&W er i den grad tilbage

Den nye 600-serie åbner op og får dynamikken ud på en helt anden måde end forgængerne. Topmodellen 603 er ingen undtagelse.

LED i stedet for blitz

Rotolight er transportable LED-lamper til foto og video.

Honor først med 48 megapixel mobilkamera

Honor View 20 sætter ny rekord i kameraopløsning og har et næsten usynligt selfie-kamera.

Apple vil have dine billeder

Hvis du sidder inde med nogle pletskud taget med en iPhone, kan du vinde konkurrencen Shot on iPhone.

Dem kommer der ikke mange af

Olympus fejrer 100 år med jubilæumsmodel.

Olympus: Nybegynderen er vigtig for os

Under lanceringen af Olympus’ nye flagskib delte de deres tanker om fremtidige produkter.