annonse
annonse
Test af: Monster Beats Pro

Basglad sværvægter

Monster er gået fra 0-100 på rekordtid med sine ørepropper og hovedtelefoner. Når man hører dem, forstår man hvorfor.

Lyd & Billede mener

Enormt lydbillede Massiv bas Solide
Høj vægt Ubalanceret lydbillede
annonse

I modsætning til Beats by Dr. Dre har Pro-modellerne ikke indbygget elektrisk støjdæmning. Men de store lukkede hovedtelefoner dæmper lyd udefra ganske godt, således at man hører mere musik end støj. Den høje vægt gør, at de gradvis bliver mere ukomfortable at have på hovedet. Dette er ikke hovedtelefoner, man tager med på en længere rejse. Så er Beats by Dr. Dre et bedre valg. De er desuden en tusindlap billigere. Ørepuderne i kunstskind ligger godt rundt om øret. Bøjlen er godt polstret, men man mærker vægten, og bare en time med disse på hovedet vil være nok for de fleste.

Lydkvalitet
De kan godt bruges sammen med en iPod eller mobiltelefon, da de er tilpas følsomme til, at man får tilstrækkelig høj lyd. De spiller naturligvis bedre sammen med en god hovedtelefonforstærker. De spiller bas med en selvsikkerhed få hovedtelefoner kan opvise magen til. Det knager i kraniet. Bastrommer og basguitarer kommer rigeligt frem i lydbilledet. Klangen i bassen er lidt dunkel, men detaljer kommer alligevel godt frem, også i mellemtonen, hvor jeg for øvrigt oplevede, at hovedtelefonerne lagde sin helt egen klangsignatur til. Pianoer lød ofte hult, vokaler – særlig kvindelige – og enkelte akustiske instrumenter som guitar, fik et anstrøg af farvning og mangler lidt af klangfylden som for eksempel Denon AH-A100 har. Til samme pris som Beats Pro er Denon-hovedtelefonerne bedre balanceret. Der er større sammenhæng mellem top og bund, og de er langt mere komfortable at have på.

Man kan og skal kunne forlange mere til kr. 3.299. Bedre lyd findes andre steder for pengene, men ingen steder får man den samme mægtige bas, det samme enorme lydbillede og trykket, som gør at hovedtelefonerne minder mere om et PA-anlæg end et par hi-fi højttalere.

Konklusion
Beats Pro er et godt valg for de, der værdsætter barskere lyd, end man får i de fleste hovedtelefoner. Hvis man kan bære vægten af dem, og ikke bliver slået ud af prisen, er de unikke i denne klasse. Hi-fi entusiaster må lede andre steder eller overveje Denon AH-A100, AKG K701 eller Sennheiser HD650. Basfreaks derimod finder næppe bedre hovedtelefoner end disse.

Fakta & Rating:
 • Pris: 3.299,-
  • Monster Beats Pro hovedtelefoner
  • Lykkede og drejbare hovedtelefoner
  • Aftageligt kabel

  Læs også:

  En Aura af System Audio

  ”Lille højttaler med ægte SA lyd” – således reklamerer System Audio selv for sine seneste kompakthøjttalere. Og de holder hvad de lover.

  Årets anbefalede hovedtelefoner

  Et par gode hovedtelefoner kan give dig musikoplevelser, du ikke troede, var muligt, og det bare for nogle få hundrede kroner.

  Alle gode ting er tre-vejs

  Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

  Kraftfuld komfort

  Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.

  Årets anbefalede højttalere

  Årets kavalkade indeholder et eventyrligt udvalg af højttalere i alle prisklasser, størrelser og former, fra bitte små reolhøjttalere og hele vejen op til køleskabsstørrelse.

  Kompakthøjttaler – budget

  Blandt de små og billige højttalere, vi har testet i år, er det Dali Lektor 2, som kombinerer flest positive egenskaber.

  Gulvhøjttalere – budget

  Kan du lide din musik højt, barskt og hårdtslående, får du det ikke meget bedre i denne prisklasse end Klipsch RF62 mkII. Den kan også meget mere.

  Gulvhøjttalere – mellemklassen

  Den elegante CM8 fra Bowers & Wilkens er noget af det lækreste, vi har set – og hørt – længe.

  Kompakthøjttalere – topklasse

  Jeg fryder mig over den standhaftige bas, dynamikken og det usædvanlige åbne lydlandskab. Jeg undrer mig over, at højttalerne ikke er større…..

  Dynamik og opløsning

  Sonos har meget populære streamingssystemer med multirumsløning. Dalis nye budgethøjttalere giver desuden meget god lyd for pengene.

  Mere krudt

  En større subwoofer giver mere bastryk og større toner, og den voksne centerhøjttaler giver mere fylde til dialogerne.

  Tættere på Nirvana

  Du får ikke bedre lyd fra anlægget, end det du putter ind i det, og i kategorien signalkilder er Linn Akurate DS definitivt i gourmet-klassen.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse