annonce

Moto 360 vs. Sony SmartWatch 3

To alen af ét stykke

Forskellene er små på to smart-ure, der begge er baseret på Android Wear.

Begge smart-ure er baseret på Android Wear, og dermed har de langt det meste af funktionaliteten tilfælles. Overordnet vil det sige, at langt det meste interaktion, man har med begge smart-ure, er baseret på push-notifikationer fra mobilen, og selv om Moto 360 og Sony SmartWatch 3 ikke er helt identiske på dét punkt, skal det understreges, at ingen af urene fungerer tilfredsstillende uden at være koblet til en Android-baseret smartphone.

Android Wear understøtter en masse apps som f.eks. Facebook, Email, Kalender, Google Maps og Google Now, og i det daglige interagerer man typisk med smart-uret, når den ene eller den anden app pusher en notifikation fra mobilen. Hvis der er kommentarer til et opslag, som jeg har lavet på Facebook, kan jeg læse dem hurtigt på uret, og hvis der er kommet en e-mail, kan jeg læse den og sågar svare på den direkte fra håndleddet – i teorien i hvert fald.

Selvsagt har ingen af urene noget tastatur, så hvis jeg vil svare på en e-mail eller sende en SMS, må jeg gøre det via stemmestyring, og det er langtfra optimalt. Dels tror jeg grundlæggende ikke på stemmestyring som brugbar interaktion mellem mennesker og deres gadgets, og dels fungerer det i praksis ikke særlig godt – hverken på Moto 360 eller Sony SmartWatch 3.

Stemmegenkendelsen er som udgangspunkt ret elendig, og det bliver endnu værre, hvis man opholder sig udendørs, for baggrundsstøj gør stemmestyringen helt ubrugelig. Og eftersom det egentlig er tanken bag Android Wear, at stemmestyring skal være en central del af betjeningen, så lægger det unægtelig en dæmper på begejstringen over brugeroplevelsen.

Og der er da heller ingen grund til at kredse yderligere om den varme grød. Hverken Moto 360 eller Sony SmartWatch 3 kommer tæt på at score topkarakterer. Testen viser snarere, hvilket af smart-urene der er det mindst ringe. Android Wear har lang vej endnu, hvis smart-ure baseret på platformen skal blive andet og mere end en gimmick.

Produkter i testen
Moto 360
Mest af alt et ur
Moto 360 er det pæneste smart-ur, vi har prøvet til dato.
Sony SmartWatch 3
Vil se dig svede
Sony SmartWatch 3 kan holde til lidt af hvert og vil gerne med til træning.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of
  annonce

  Læs også

  Et endnu bedre GoPro

  Mens selve billedkvaliteten allerede var toptunet på ­forgængeren, har Hero8 Black nogle vigtige opgraderinger oppe i ærmet.

  En doktor i mobilen

  Opkoblede sundhedsprodukter hjælper både dig og din læge med at holde dig rask.

  Et meget bedre spejlreflekskamera

  Spejlrefleksen lever i bedste velgående med Canons nyeste systemkamera til begyndere og entusiaster.

  Huaweis AirPods-kopi er lige så gode (og dårlige)

  Huawei Freebuds 3 tager kampen op mod Apples AirPods. De lyder godt, men har et par alvorlige skavanker.

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

  Smart budgetvalg

  Moto G er blevet billigere og giver samtidig mere for pengene end nogensinde.

  Klassisk professionelt kamera

  Lad dig ikke narre af det klassiske retro-­design – Fujifilm X-Pro3 er et topsejt kamera.

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

  Overraskende neutralt fra Beats

  Hvem ville have troet, at producenten, der elsker fed bas, kunne lave noget så neutralt?

  Muskuløs multikunstner

  Hvis du har brug for en kraftig forstærker med DAC og mange indgange, så er svaret her.