annonse
annonse

Test af: Sennheiser HDVD 800

Musikalsk magi

Hvis man foretrækker at høre musik med gode hovedtelefoner, er en tilpasset forstærker helt nødvendig.

Lyd & Billede mener

Vellydende DAC Potent dynamik Neutral klang Balancerede ind- og udgange
Ingen forforstærker-udgang
annonse

Hovedtelefon-forstærkere findes i alle prisklasser. De har én ting tilfælles: De er som regel meget bedre end hovedtelefon-udgangen på almindelige forstærkere. Og få er bedre end den her. Sennheisers kombinerede digitalkonverter (DAC) og hovedtelefon-forstærker behøver du, hvis du lytter til musik fra digitale lydkilder, f.eks. en laptop, og samtidig har seriøse hovedtelefoner til formålet. HDVD 800 kan også tilsluttes en eksisterende forstærkers analoge lydindgange, og den kan bruges som forforstærker tilsluttet en effektforstærker eller et par aktive højttalere, hvis man bruger udgangene på fronten.

Med andre ord: HDVD 800 er et meget anvendeligt lydprodukt. Med en 24 bit digitalkonverter om bord, som arbejder med op til 192 kHz sample-frekvens for øget dynamik og udvidet frekvensområde, rammer den plet hos alle, der har meget musik i digitalt format.

En fjernbetjening er det eneste, der mangler. På fronten har den to par udgange til hovedtelefoner. To af dem standard 6,3 mm jackstik og to balancerede. De balancerede er beregnet til hovedtelefoner med balanceret tilslutning. Hvilket flere af Sennheisers modeller kan udstyres med, f.eks. HD800, HD700, HD650 og HD600. Men udgangene kan også bruges med hovedtelefoner fra andre producenter, som tilbyder balanceret kabling.

Kører man balanceret, kan man udnytte forstærkerens symmetriske balancerede kredsløb med egen jord, som dæmper støj og holder interferens borte fra kredsene. Mindre støj er lig med lidt mere musik. Og det er trods alt musik, det handler om.

Lydkvalitet
Uanset tilslutning er lydkvaliteten fra HDVD 800 pragtfuld. Lydbilledet er krystalklart, neutralt indtil det perfekte og så åbent, at selv lukkede hovedtelefoner lyder som åbne konstruktioner. Forstærkertrinet i HDVD 800 driver nemt tungtdrevne hovedtelefoner med lav følsomhed (under 90-100 dB) og trives godt på 300-600 ohm hovedtelefoner.

Fakta & Rating:
  • 24 bit/192 kHz digital konverter
  • USB, optisk, koaksial og 110 ohm digitalindgange
  • Balancerede ind- og udgange
  Pris: 13900

  Læs også:

  Pansernæve i silkehandske

  McIntosh-forstærkerne styrer de fleste højttalere med guddommelig magt og kontrol.

  Billig i alle led

  Sjældent har det været så tydeligt, at prisen afspejler, hvad man får for sine penge.

  Letanvendelig allrounder

  Pladespilleren fra TEAC lyder, som den ser ud, og er et godt valg både æstetisk og lydmæssigt.

  Skinnet bedrager

  NAD giver konkurrenterne baghjul med en pladespiller, der har det lille ekstra.

  Den bedste på budget

  Rega viser, hvorfor de regnes for nr. et på markedet, når det gælder lyd for pengene.

  Plademesteren

  Gør noget ud af pladesamlingen med en grammofon, der også er et pænt møbel.

  Pladespillere for begyndere

  Har man et brændende ønske om at starte en pladesamling, så har man brug for en grammofon. Men hvilken?

  Kvalitet, helt enkelt

  McIntoshs billigste pladespiller skal ikke skues på hårene. I den bor der forbløffende meget kvalitet, også lydkvalitet.

  Djævelens lillebror

  Danske Gryphon nagler dig til væggen med en djævelsk god forstærker, måske den allerbedste i sin klasse.

  DAC med mange tricks

  PS Audios digitalkonverter er også en forforstærker med helt analoge kredsløb. Men det er først og fremmest digitalt, den stråler.

  Opfylder tre ønsker på én gang

  Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

  Digital brobygger

  Hvis du vil beholde cd-samlingen, men er nysgerrig efter at prøve noget nyt, kan Marantz’ medieafspiller blive et “gateway drug” til streaming.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.