annonse
annonse
annonse

Nikon D7200

Klassens bedste billedkvalitet

Hurtigt og brugervenligt kamera med fornem billedkvalitet.

Plus
Upåklagelig billedkvalitet og brugervenlighed med mange muligheder for erfarne fotografer. Relativt prisbilligt og anvendeligt til mange ting. Også sport og action.
Minus
Begrænset kontrol ved video-optagelser og lille fokusområde i forhold til konkurrenterne.

Selv om de store spejlreflekskameraer siver ud af salgsstatistikkerne, som sneen smelter om foråret, betyder det ikke, at de er ved at nærme sig sidste salgsdag. De er ganske vist større og tungere end opkomlingene blandt de kompakte systemkameraer, som i modsætning til spejlreflekskameraer stiger i popularitet. Og mange mener derfor, at spejlrefleksernes dage er talte, og at de kompakte systemkameraer vil tage over.

Det er meget muligt, men nutidens spejlreflekskameraer er meget vitale, og de har aldrig været bedre. Derfor er det let at finde gode argumenter for at vælge spejlrefleks. F.eks. et overlegent udvalg af optik og tilbehør – Nikon alene har over 80 objektiver, der alle kan bruges med D7200.

Som er et kamera henvendt til erfarne amatører, der stiller store krav til billedkvalitet og funktionalitet. Det er ikke et typisk snapshot-kamera eller et kamera til nybegyndere. De vil være bedre tjent med det mere simple og billigere D3300.

Mange mennesker foretrækker et spejlreflekskamera; ikke kun på grund af billedkvaliteten, men også for brugervenlighedens skyld. Store knapper og funktionshjul gør dem lettere at betjene. F.eks. med handsker på, og et stort håndgreb er bedre, når man har et kraftigt teleobjektiv eller en lang zoom på kameraet.

Hurtigere fokus
Hvilket leder os videre til sport og fotografering af dyr. Kompakte systemkameraer som Sony A6000 har gjort store fremskridt på fokushastighed og følgefokus, men i svagt lys kan det være lettere at få en række skarpe billeder af f.eks. en høg eller en hækkeløber i fart med et spejlreflekskamera. Fordi dets følgefokus – focus tracking – ofte er mere præcis.

Men de fleste tager ikke billeder af sport eller vilde fugle, og mange har derfor nok i et kompakt systemkamera. Som er mindre og lettere, leverer lige så god billedkvalitet og derudover har trådløs overførsel af billeder. Og fjernstyring af kameraet.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

D7200_18_105_back34r
Der er hverken vipbar skærm eller touch-skærm, men indbygget Wi-Fi.

Fordele, som ikke mange spejlreflekskameraer kan prale af, men Nikon D7200 er faktisk trådløst. Det har også NFC, der gør det let at overføre billeder til telefonen, som man efterfølgende kan dele på tjenester som Facebook, Instagram eller Flickr.

Kameraet erstatter D7100, som er to år gammelt og ikke havde Wi-Fi indbygget. Det har længe været et af de bedste spejlreflekskamera på markedet og manglede ikke meget for at være det perfekte kamera for mange brugere. Måske er det derfor, Nikon har været forsigtige med at ændre for meget på D7200.

Læs testen af Nikon D7100 her

Få forbedringer
Billedsensoren er en variation af den rigtig gode 24 megapixel sensor i ASP-C format, som vi har gode erfaringer med fra D5500, især på billeddynamikken, der er klasseledende. Den har ikke lavpasfilter foran fotosensorerne, hvilket giver lidt bedre detaljeskarphed.

Nikon har også givet kameraet bedre fokusydelse i svagt lys med en 51 punkts autofokussensor, som er følsom ned til -3 EV, eksponeringstrin, og en 2.016 punkters RGB-lysmåler, som også anvendes til 3D-sporing, når kameraet er sat til kontinuerlig autofokus.

D7200_18_105_top
Klassisk Nikon. Enkelt og ligetil.

Skudtakten er de samme seks billeder i sekundet – syv, hvis man vælger 1,3x beskæring, som anvender et mindre område af billedfladen. En fordel, hvis man har brug for ekstra rækkevidde på lange brændvidder (x 1,3), f.eks. under aktion- og sportsfotografering.

Bufferen er også blevet bedre og kan æde 18 råfiler (14 bit lossless) eller 100 jpeg-filer ved serieoptagelse, før den er fuld, og Nikon har øget batterilevetiden fra 950 til 1.110 eksponeringer pr. opladning. Kameraet kan også anvende samme batterigreb – MB-D15 – som D7100.

De nærmeste konkurrenter er Sony A77 II, Canon EOS 70D og EOS 7D II. Sidstnævnte er det nyeste af de tre.

Læs testen af Canon EOS 7D II her

Desuden har Nikon-kameraet plads til to SD-kort – som kan bruges til at øge lagerkapaciteten eller til backup – samt mikrofonindgang, 1080p 50 fps Full HD-video med råfiler fra HMDI-udgangen og flad billedprofil for både video og stillbilleder.

Kun sort-hvid
Kameraet har også fået udvidet lysfølsomheden i forhold til D7100’s ISO 25.600. Herover op til ISO 102.400 kan man kun gemme billederne i sort-hvid. Det er ikke så dumt, som det måske lyder. For ved så høj følsomhed daler farveinformationen, og farvestøj vil skæmme billederne. Derfor er sort-hvid ofte at foretrække, når man bevæger sig op i så høje ISO-værdier.

Billedkvalitet
Ser man på billedfilerne over ISO 25.600, så er de meget grumsede. Det er ikke værre end andre steder, men Nikon D750 er synligt bedre til at holde kontrol over støjen ved så høj ISO. Fra ISO 1600 frem til 6400 er billedfilerne fuldt brugbare, og råfilerne kan nemt efterbehandles for at få bedre støjdæmpning.

Det er stadig bedre end billeder ved tilsvarende ISO-værdier fra EOS 7D II, men ikke meget.

Billeddynamikken er derimod fænomenal og bedre end fra noget andet kamera med APS-C sensor, vi har testet – bortset fra D5500, som er på højde med D7200. Det er muligt at få detaljer frem i skyggerne, uden at himlen brænder ud, når man fikser jpeg-filerne i Adobe Lightroom. I råfilerne er der selvfølgelig meget mere at arbejde med for dem, der vil efterbehandle deres billeder.

D7200_ambience_3
D7200 kan fint bruges som videokamera, men har ikke alle de indstillinger, som mange af konkurrenterne har.

Et 24 megapixel billedsensor uden lavpasfilter skal levere høj detaljeskarphed, og her er Nikon-kameraet ingen undtagelse. Kameraets farvegengivelse er også i top og står ikke tilbage for D750 efter vores mening. Det betyder, at man får farvegengivelse og billeddynamik på højde med dyrere kameraer med full-frame billedsensor.

Priserne starter ved 8.500 kroner for kamerahuset alene og knap 11.000 kroner med en Nikkor DX 18-105 mm VR zoom. Men D7200 kan også fås med en 18-140 mm zoom for 10.600 kroner. Det gør Nikon-kameraet billigere end Canon EOS 7D II. Ganske vist har det lavere skudhastighed, mindre autofokusområde med færre fokuspunkter og en mindre buffer, men til gengæld lidt bedre fokuspræcision i svagt lys og rigtig god følgefokus.

Et svært valg
Både Nikon D7200 og Canon EOS 7D II er fremragende entusiastkameraer, som begge er mere end hurtige nok til action og sport. Canon-kameraet er hurtigere i godt lys, men Nikon-kameraet er et lille hestehoved foran på billedkvalitet. Især i svagt lys. Det er også billigere, og det gør Nikon D7200 til et bedre køb for dem, der ikke har brug for så høj skudtakt og så stor billed-buffer, som man får med Canon-kameraet.

Hvis man vægter billedkvalitet højest, er Nikon D7200 det bedste valg blandt spejlreflekskameraer med APS-C sensor.

Selv om de store spejlreflekskameraer siver ud af salgsstatistikkerne, som sneen smelter om foråret, betyder det ikke, at de er ved at nærme sig sidste salgsdag. De er ganske vist større og tungere end opkomlingene blandt de kompakte systemkameraer, som i modsætning til spejlreflekskameraer stiger i popularitet. Og mange mener derfor, at spejlrefleksernes dage er talte, og at de kompakte systemkameraer vil tage over.Det er meget muligt, men nutidens spejlreflekskameraer er meget vitale, og de har aldrig været bedre. Derfor er det let at finde gode argumenter for at vælge spejlrefleks. F.eks. et overlegent udvalg af optik og tilbehør – Nikon alene har over 80 objektiver, der alle kan bruges med D7200.Som er et kamera henvendt til erfarne amatører, der stiller store krav til billedkvalitet og funktionalitet. Det er ikke et typisk snapshot-kamera eller et kamera til nybegyndere. De vil være bedre tjent med det mere simple og billigere D3300.Mange mennesker foretrækker et spejlreflekskamera; ikke kun på grund af billedkvaliteten, men også for brugervenlighedens skyld. Store knapper og funktionshjul gør dem lettere at betjene. F.eks. med handsker på, og et stort håndgreb er bedre, når man har et kraftigt teleobjektiv eller en lang zoom på kameraet.Hurtigere fokus Hvilket leder os videre til sport og fotografering af dyr. Kompakte systemkameraer som Sony A6000 har gjort store fremskridt på fokushastighed og følgefokus, men i svagt lys kan det være lettere at få en række skarpe billeder af f.eks. en høg eller en hækkeløber i fart med et spejlreflekskamera. Fordi dets følgefokus – focus tracking – ofte er mere præcis.Men de fleste tager ikke billeder af sport eller vilde fugle, og mange har derfor nok i et kompakt systemkamera. Som er mindre og lettere, leverer lige så god billedkvalitet og derudover har trådløs overførsel af billeder. Og fjernstyring af kameraet.D7200_18_105_back34r Der er hverken vipbar skærm eller touch-skærm, men indbygget Wi-Fi.Fordele, som ikke mange spejlreflekskameraer kan prale af, men Nikon D7200 er faktisk trådløst. Det har også NFC, der gør det let at overføre billeder til telefonen, som man efterfølgende kan dele på tjenester som Facebook, Instagram eller Flickr.Kameraet erstatter D7100, som er to år gammelt og ikke havde Wi-Fi indbygget. Det har længe været et af de bedste spejlreflekskamera på markedet og manglede ikke meget for at være det perfekte kamera for mange brugere. Måske er det derfor, Nikon har været forsigtige med at ændre for meget på D7200.Læs testen af Nikon D7100 herFå forbedringer Billedsensoren er en variation af den rigtig gode 24 megapixel sensor i ASP-C format, som vi har gode erfaringer med fra D5500, især på billeddynamikken, der er klasseledende. Den har ikke lavpasfilter foran fotosensorerne, hvilket giver lidt bedre detaljeskarphed.Nikon har også givet kameraet bedre fokusydelse i svagt lys med en 51 punkts autofokussensor, som er følsom ned til -3 EV, eksponeringstrin, og en 2.016 punkters RGB-lysmåler, som også anvendes til 3D-sporing, når kameraet er sat til kontinuerlig autofokus.D7200_18_105_top Klassisk Nikon. Enkelt og ligetil.Skudtakten er de samme seks billeder i sekundet – syv, hvis man vælger 1,3x beskæring, som anvender et mindre område af billedfladen. En fordel, hvis man har brug for ekstra rækkevidde på lange brændvidder (x 1,3), f.eks. under aktion- og sportsfotografering.Bufferen er også blevet bedre og kan æde 18 råfiler (14 bit lossless) eller 100 jpeg-filer ved serieoptagelse, før den er fuld, og Nikon har øget batterilevetiden fra 950 til 1.110 eksponeringer pr. opladning. Kameraet kan også anvende samme batterigreb – MB-D15 – som D7100.De nærmeste konkurrenter er Sony A77 II, Canon EOS 70D og EOS 7D II. Sidstnævnte er det nyeste af de tre.Læs testen af Canon EOS 7D II herDesuden har Nikon-kameraet plads til to SD-kort – som kan bruges til at øge lagerkapaciteten eller til backup – samt mikrofonindgang, 1080p 50 fps Full HD-video med råfiler fra HMDI-udgangen og flad billedprofil for både video og stillbilleder.Kun sort-hvid Kameraet har også fået udvidet lysfølsomheden i forhold til D7100’s ISO 25.600. Herover op til ISO 102.400 kan man kun gemme billederne i sort-hvid. Det er ikke så dumt, som det måske lyder. For ved så høj følsomhed daler farveinformationen, og farvestøj vil skæmme billederne. Derfor er sort-hvid ofte at foretrække, når man bevæger sig op i så høje ISO-værdier.Billedkvalitet Ser man på billedfilerne over ISO 25.600, så er de meget grumsede. Det er ikke værre end andre steder, men Nikon D750 er synligt bedre til at holde kontrol over støjen ved så høj ISO. Fra ISO 1600 frem til 6400 er billedfilerne fuldt brugbare, og råfilerne kan nemt efterbehandles for at få bedre støjdæmpning.Det er stadig bedre end billeder ved tilsvarende ISO-værdier fra EOS 7D II, men ikke meget.Billeddynamikken er derimod fænomenal og bedre end fra noget andet kamera med APS-C sensor, vi har testet – bortset fra D5500, som er på højde med D7200. Det er muligt at få detaljer frem i skyggerne, uden at himlen brænder ud, når man fikser jpeg-filerne i Adobe Lightroom. I råfilerne er der selvfølgelig meget mere at arbejde med for dem, der vil efterbehandle deres billeder.D7200_ambience_3 D7200 kan fint bruges som videokamera, men har ikke alle de indstillinger, som mange af konkurrenterne har.Et 24 megapixel billedsensor uden lavpasfilter skal levere høj detaljeskarphed, og her er Nikon-kameraet ingen undtagelse. Kameraets farvegengivelse er også i top og står ikke tilbage for D750 efter vores mening. Det betyder, at man får farvegengivelse og billeddynamik på højde med dyrere kameraer med full-frame billedsensor.Priserne starter ved 8.500 kroner for kamerahuset alene og knap 11.000 kroner med en Nikkor DX 18-105 mm VR zoom. Men D7200 kan også fås med en 18-140 mm zoom for 10.600 kroner. Det gør Nikon-kameraet billigere end Canon EOS 7D II. Ganske vist har det lavere skudhastighed, mindre autofokusområde med færre fokuspunkter og en mindre buffer, men til gengæld lidt bedre fokuspræcision i svagt lys og rigtig god følgefokus.Et svært valg Både Nikon D7200 og Canon EOS 7D II er fremragende entusiastkameraer, som begge er mere end hurtige nok til action og sport. Canon-kameraet er hurtigere i godt lys, men Nikon-kameraet er et lille hestehoved foran på billedkvalitet. Især i svagt lys. Det er også billigere, og det gør Nikon D7200 til et bedre køb for dem, der ikke har brug for så høj skudtakt og så stor billed-buffer, som man får med Canon-kameraet.Hvis man vægter billedkvalitet højest, er Nikon D7200 det bedste valg blandt spejlreflekskameraer med APS-C sensor.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Nikon D7200
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Type: 24 MP spejlreflekskamera med APS-C billedsensor
  • Optik: Nikkor DX 18-140 mm f/3.5-5.6 VR II eller Nikkor DX 18-105 mm VR
  • Skærm: 8 cm LCD-skærm, 1,2 mio. billedpunkter
  • Højdepunkter: Wi-Fi/NFC, 6 fps, 2 hukommelseskortpladser, 14 bit råformat, flad billedprofil
Pris: 8495,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Nu tjener Power penge For første gang i kædens historie har Power overskud i regnskabet.
Acer går efter Apple New York: Efter succes med at nå gamerne, vil Acer nu have fat på de kreative brugere.
Test
Leica Q2
Verdens bedste ­kompaktkamera

Når kun det bedste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

Gruppetest
7 væghøjttalere
Hæng lyden op på væggen

Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

Samsungs super selfie-kamera Den nye A-serie går fra budget til luksus med heldækkende skærm og vendbart tripelkamera.
Test
Sony Xperia 10 Plus
Aflangt langskud

Trods sin 21:9-skærm har Xperia 10 Plus for mange kompromiser til at overbevise.

Samsung Galaxy Fold kan bestilles om 14 dage Danmark er blandt de første lande i verden, hvor Samsung Galaxy Fold kommer til salg.
Test
Motorola moto G7 Plus
Kongen af mellemklassen

Motorola moto G7 Plus taler til fornuften. Selvfølgelig er flagskibsmodellerne på markedet bedre, men de er også tre gange dyrere.

Her er IKEAs smart-højttalere Til sommer kommer højttalerne Symfonisk, som er resultatet af et samarbejde med Sonos.
Åbent kontorlandskab? Disse hovedtelefoner lover evig lykke Logitech lancerer to modeller til dig, der er generet af støj i kontorlokalerne.
Spejlrefleks? Nej, prøv igen Panasonic Lumix G90 er lidt ud over det sædvanlige.
77″ trylleri fra B&O Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.
Test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
Fuldfed forhammer

Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

annonse
Test
Canon RF 28-70 mm f/2 L USM
Perfektioneret lysstærk zoom

Du har ikke set magen. Det har vi heller ikke. Canons massive 28-70 mm er simpelthen for sej.

Kan du gætte hvad det er? Det er en McIntosh, men det er ikke en forstærker ...
Gruppetest
Tre Gaming headsets
Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du brug for den dyreste model for at vinde, eller er den billigste i virkeligheden bedst?

Test
Rega Aura MC
En analog åbenbaring

Rega Aura MC er phono-trinet, der laver guld ud af sort vinyl.

Laptopfølelse på iPad Pro Beskyttelse og bagbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modeller.
Test
Huawei P30 Pro
Vildeste mobilkamera nogensinde!

Huawei P30 Pro er den bedste kameramobil på markedet og placerer igen Huawei solidt på kameratronen, hvor de har siddet sikkert siden sidste år.

Test
Argon Audio Forte A4
Over deres klasse

Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

Kamera med printer Canon Zoemini udskriver dine billeder.
B&O og Rimowa rejser på business class Lancerer eksklusiv flightcase til Beoplay H9i.
Tesla bygger fabrik i Norge Skal køre på batterier og vandkraft. Det berømte vandfald Vøringsfossen lægges i rør.
Test
Pinell Supersound 301
Velklingende bordradio

Pinell Supersound lever op
til sit navn med bedre lyd
end konkurrenterne.

Test
Netgear Orbi Voice RBK50V
En meshforståelse

Mesh-netværk inklusive Alexa-højttaler? Lyder smart, men Netgear Orbi Voice RBK50V er en god idé, der er dårligt udført.

Klassisk rock på biblioteket Oplev vintage high-end på biblioteket, og lyt til musik som på kult-barerne i Japan.
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Modtag Lyd & Billedes Nyhedsbrev


×