annonse
annonse
November 2016
LG OLED 55B6V
November 2016
LG OLED 55B6V

Test af: LG OLED 55B6V

OLED på udsalg

Et vaskeægte OLED-tv med 4K-opløsning til under 20.000 kroner? Ja tak!

Lyd & Billede mener

Her får du alle de kendte OLED-kvaliteter – fremragende kontrast og sortniveau, knivskarpe detaljer og bred betragtningsvinkel – til en meget fin pris.
Tv’et koster stadig mere end mange LCD-konkurrenter. 55B6 kan ikke prale af lige så imponerende lysstyrke som LCD, hvilket især ses på billedmateriale med HDR. Lyden er heller ikke noget at skrive hjem om.
annonse

De fleste tv-entusiaster er enige om, at OLED er i en klasse for sig, når det gælder billedkvalitet. Den måde, OLED-skærme laves på, med evnen til at tænde og slukke hver eneste lille pixel separat, giver nogle klare fordele sammenlignet med LCD-paneler, der kræver gennemlysning. Forskellen i kontrast og sortniveau er let at se og giver helt klart en stærkere billedoplevelse, især når det kombineres med moderne 4K-opløsning.
Desværre har prisen på OLED også ligget et godt stykke over de bedste LCD-skærme. 30.000-40.000 kroner for en 55- eller 65-tommer er mere, end de fleste er villige til at spendere på et nyt tv, medmindre man er virkelig fanatisk eller meget velhavende.
Netop derfor er LG’s nye “billige” OLED 55B6 ekstra spændende: Det er sydkoreanerne hidtil mest overkommelige OLED-model med 4K-opløsning. Det kan nu købes for under det magiske 20.000 kroners mærke, godt hjulpet af varehuskædernes priskrig. Så spørgsmålet er, om 55B6 er den ægte vare, eller om LG har været nødt til at skære nogle hjørner undervejs …

Vi har også testet den nye 2017-modellen, LG OLED55B7V. Les testen her!

Design

B6 har i lighed med andre OLED-modeller et slankt og minimalistisk design, men virker mindre eksklusivt i udførelsen end topmodeller som E6 og G6. Mens E6 har en nærmest rammeløs “picture on glass”-konstruktion, hvor OLED-panelet ligger uden på et lag glas, må B6 nøjes med en mere ordinær ramme og plastindkapsling. Her får du heller ikke nogen avanceret soundbar indbygget i foden.
Alligevel er der ingen tvivl om, at tv’et er både slankt og lækkert at se på. Bagsiden er mørkegrå med et børstet look og foden ligeså. Men selve wow-faktoren er altså lidt lavere.
Læg mærke til, at OLED-skærmene fremstår lidt tyndere og mere sarte end traditionelle tv’er. Fordi OLED-panelet består af færre lag, bliver det både tyndere og potentielt mere skrøbeligt end et LCD-panel. Derfor anbefales man at være to, når tv’et skal pakkes ud og sættes på plads. Underforstået: Det er ikke et tv, du bare tager fat i på hver side og uden videre løfter op. I stedet skal det lægges på et fladt underlag, før foden monteres; derefter kan det så løftes op på tv-møblet.
Vores testeksemplar blev til lejligheden leveret i en ekstra solid flight-case. LG tager åbenbart ingen chancer med deres testeksemplarer!

Fakta & Rating:
 • LG OLED 55B6V

  • 55" 4K-OLED, 3840 x 2160
  • WebOS 3.0
  • HDR og Dolby Vision
  • Pris: 16.999 kroner
  • Web: lg.com/dk
  Producent:
  LG
  Pris:
  16.999,-
  Importør:

  Læs også:

  Back in black

  Samsungs flagskibs-tv er tilbage i ny aftapning. Denne gang med en billedkvalitet, der er en topmodel værdig!

  Blændende godt

  Konkurrenterne skal virkelig komme op med noget specielt, hvis de skal overgå billedoplevelsen fra Philips’ farvestrålende OLED.

  Eksplosiv kontrast

  Sonys flagskib Bravia KD-75XE9405 imponerer med et billede, der er en 75-tommer værdigt!

  Flotte billeder

  Med TX-75EX780 har Panasonic begået endnu en lækker storskærm, der duer til det meste.

  Smart storskærm

  Samsungs 75-tommer kan prale af lækkert design, flot billedkvalitet og et væld af smarte funktioner.

  Mangler kontrast

  Philips-skærmen er blandt de mest overkommelige i testen, men giver ikke lige så god kontrast som de bedste.

  Storskærm med stil

  Kinesiske TCL er tilbage med en prisgunstig storskærm, der klarer sig godt mod konkurrenterne.

  Mega-tv til mini-pris

  Samsungs billigste storskærm er slet ikke værst at se på.

  Storskærme til folket

  Overvejer du et nyt tv til vinter-OL, film eller gaming? Hvorfor ikke gå hele vejen med en ægte storskærm?

  Hårdtslående high-end-tv

  Bang & Olufsens seneste tv-kreation, BeoVision Eclipse, er et af de bedste fjernsyn, du kan købe for penge lige nu.

  High-end-tv til lavpris

  Samsungs billigste high-end-model byder på flot brugervenlighed og farvestrålende billedkvalitet i en lækker indpakning.

  Magisk ­kontrast!

  Philips har taget OLED og krydret det med deres eget Ambilight omgivelseslys. Resultatet er et tv, der giver billedoplevelser ud over det sædvanlige.

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  -

  Lyd & Billede

  Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.