annonse
annonse

Rega RP3

Perfektioneret pladespiller

Den legendariske Rega-grammofon findes i mange udgaver. Her er den version, som bekræfter dens legendestatus.

Lyd & Billede mener

Engagerende og vital lyd Varm klangkarakter Kontant og præcis bas Kvalitetsprodukt
Ingen højdejustering af armen

Salget af pladespillere holder stand i et ellers nedadgående marked. Årsagen er, at flere og flere køber vinylplader regelmæssigt, og enkelte foretrækker sågar lp’er frem for cd’er. Den samme trend har Rega registreret i hjemlandet England, hvor kun produktionskapaciteten bremser den ellers eventyrlige vækst i antal solgte Rega-spillere. Den velkendte P3 og den mere enkle RP1 (2.300 kroner) går som varmt brød, til trods for at de ikke er blandt de billigste pladespillere på markedet.

Årsagen er, ifølge Regas Roy Gandy, at mange kan lide kvaliteten og lyden fra Regas pladespillere. Ingen overraskelse måske, men pointen er, at mange nok er villige til at betale for lidt bedre kvalitet i alle led. Derfor sælger Regas spillere som aldrig før. De kunne have flyttet produktionen til Kina, men foretrækker at lade være på grund af faren for, at kvaliteten falder.

Alle pladespillere er lavet næsten udelukkende i hånden. Det gælder også den nye RP3, arvtageren til P3. Ved første øjekast ser de to spillere ens ud, men alt på RP3 er nyt. Fra inderst til yderst. Og i god Rega-ånd er der fokuseret på lydkvaliteten, som er årsagen til forandringerne. Ikke omkostninger eller kosmetiske hensyn.

Nyt chassis
Pladespilleren er baseret på et lettere, stivere og mere resonansfattigt chassis, der hviler på fire solide gummifødder og er afstivet med beslag på over- og undersiden, som strækker sig fra armbasen til tallerkenlageret. Tallerkenen er for resten i glas, som før, med filtmåtte på toppen. En simpel og billig måde at få massen på tallerkenen op på, så rotationerne er vibrationsfrie og stabile. Desuden har RP3 fået en ny 24 volts elektromotor, som driver en indertallerken via gummirem.

Spilleren kan også opgraderes med Regas TT PSU strømforsyning, som har maksimalt 0,05 procent hastighedsafvigelse og findes i en opgradering til RP3. Den koster 1.595 kroner. Der følger i øvrigt et støvlåg med til pladespilleren.

Ny tonearm
Og en ny tonearm. RB303 kaldes den. Den kan købes separat for 3.800 kroner, skulle man ønske at opgradere sin gamle pladespiller – Rega eller andre – for at få bedre lyd. RB303 har fået et helstøbt armrør og bedre fordeling af massen i armrøret. Øget stivhed i ophængspunkterne og ekstremt lav friktion skal gøre 303 mere velspillende end den udgående RB301-arm, som sad på forgængeren P3.

  • Remdrevet glastallerken
  • Rega RB303 tonearm
  • 4.600 kroner, 5.000 kroner med Elys2 MM-pickup
Pris: 4600,-