annonse
annonse

Test af: 9 rejseradioer

Radio på rejsen

Radio kan man lytte til hvor som helst, og det bedste er, at det er gratis at høre radio.

annonse

Du behøver kun en radiomodtager, så er du klar til sportsudsendelser, debatprogrammer og musik. Og hvis du har en rejseradio, er der ingen grænser for, hvor du kan høre radio henne.

Man kan argumentere for, at man ikke har brug for en radiomodtager, så længe der findes radio-apps til mobilen. Men det kræver en separat højttaler, hvis lyden skal være god. For mange er det derfor mere hensigtsmæssigt med en radio, der kan tages med. En, der ikke er for stor, som kører på batterier, og som giver god lyd, selv om størrelsen er beskeden.

En rejseradio kan bruges lige så godt derhjemme som i sommerhuset, i båden, i campingvognen eller på rejse. Deraf navnet.

Så er det vigtigt, at den ikke er for stort. Den skal kunne være i en taske, den skal have god batterilevetid, være nem at bruge – gerne med forhåndsindstilling af radiostationer – og den må godt være overkommelig. Man stiller ikke de samme krav til en rejseradio som til en bordradio, der skal stå i stuen.

Derfor har vi ikke lagt så meget vægt på funktioner og lydkvalitet, som vi ville gøre i en test af dyrere radioer. For i denne test koster flere af radioerne under en tusse. Så siger det sig selv, at der er grænser for, hvordan avancerede de er, og hvor god lyden kan blive.

(Foto: Producent)

 

Batteridrift

Radioerne i denne test har tre vigtige ting tilfælles. De har batteridrift – enten i form af indbyggede genopladelige batterier, alkaliske batterier eller en separat batteripakke. De har FM- og DAB+ radio, flere forudindstillinger og udtrækkelig antenne. Og bortset fra en enkelt undtagelse har de alle hovedtelefonudgang, så man undgår at forstyrre omgivelserne, når det er påkrævet.

De fleste af radioerne i testen har også Bluetooth til streaming af musik fra mobilen. Så kan radioen også bruges som transportabel højttaler, selv hvis det ringer.

Det har vi testet

Radioerne kommer i forskellige størrelser og med forskellige priser. I denne test har vi valgt ni rejseradioer fra 800 og op til 1.600 kroner. De er små nok til, at de er lette at få plads til, omend testens største – Radionette Menuet – måske bedre egner sig til sommerhuset, terrassen eller båden.

Da lyd er en fundamental egenskab ved en radio, har vi selvfølgelig vurderet lydkvaliteten som altid for at skille skidt fra kanel. Men vi lægger ikke lige så meget vægt på basgengivelse, balance, fokus og dynamik, som vi gør med dyrere produkter. Her er det fint, hvis lydbilledet er tydeligt med godt fokus på stemmer, og at radioen har tilstrækkeligt med bas til, at det er muligt at følge rytmen i musikken.

Vi har lagt mere vægt på brugervenlighed og bærbarhed. Radioen skal have tydelige knapper, som er nemme at betjene, uden at man skal trykke mange gange for at skifte station. Batteriet skal holde i mere end seks timer for at være godkendt, og alt over ti timer er ren bonus.

Hvis lyden, brugervenligheden og spilletiden er upåklagelige til prisen, er radioen mere end godkendt, og så tøver vi ikke med at kåre en bedst i test eller et bedste køb.

Test af: POP Music

Den farverige POP-radio passer lige i størrelsen. Knapperne er ikke for små, den har et letlæseligt display, og den koster ikke alverden. Et tilsyneladende godt køb, for her får manLæs hele testen her...

Test af: Radionette Menuett Portable

Den mellemstore Menuett-radio fra Radionette er ikke den slags, man tager med i rygsækken, men med bærehåndtag er den i høj grad transportabel. Batterilevetiden på godt ti timer er ogsåLæs hele testen her...

Test af: Sandstrøm Constellation Aria Duo

Aria Duo er en stereoradio med to højttalere, bygget over samme læst som Sandstrøms Constellation-serie. Det betyder, at man får integreret lydindgang, Bluetooth og hovedtelefonudgang, men selv om der erLæs hele testen her...

Test af: POP Travel

Hvis man har brug for en radio, der kan være i en lomme, lever den bette POP Travel op til sit navn. Den fylder ikke meget mere end en smartphoneLæs hele testen her...

Test af: Sangean DPR-67

Kinesiske Sangean (udtales san-sjin) laver et vanvittigt antal forskellige radioer – alt lige fra lommeradioer til store panserradioer til byggepladser og professionel brug. Den testede model stiller op i enLæs hele testen her...

Test af: Sandstrøm Constellation Aria

Sandstrøm er ikke verdens mest kendte radioproducent, men har på kort tid formået at lave en række fine små radioer. Såsom denne med det stjernelignende navn Constellation. En kompakt radioLæs hele testen her...

Test af: Pure Evoke H2

Der er mange gode argumenter for at vælge Pure-radioen. Fornem træfinér, nem betjening og ganske god lyd for pengene er tre af dem. Den kan også bruges med batteridrift, menLæs hele testen her...

Test af: Sony XDR-V1BTD

Den kompakte Sony-radio er faldet 25 procent i pris, siden vi testede den sidst. Men det er stadig den samme rejseradio med to højttaler-enheder, der giver stereolyd. Sony har ogsåLæs hele testen her...

Test af: Sandstrøm Juice Portable

Med fuldt opladet batteri spiller den lille Juice-radio i op til 30 timer. Dermed er det tilsyneladende den perfekte rejseradio. For her får man ikke alene god batterilevetid, men ogsåLæs hele testen her...

Fakta & Rating:

POP Travel 899 kr.

Sangean DPR-67 799 kr.

Sandstrøm Constellation Aria 999 kr.

Sandstrøm Constellation Aria Duo 1.249 kr.

Pure Evoke H2 999 kr.

Sony XDR-V1BTD 1.599 kr.

Sandstrøm Juice Portable 1.499 kr.

Radionette Menuett Portable 1.499 kr.

POP Music 799 kr.

Producent:

Læs også:

Kvalitet, helt enkelt

McIntoshs billigste pladespiller skal ikke skues på hårene. I den bor der forbløffende meget kvalitet, også lydkvalitet.

Djævelens lillebror

Danske Gryphon nagler dig til væggen med en djævelsk god forstærker, måske den allerbedste i sin klasse.

DAC med mange tricks

PS Audios digitalkonverter er også en forforstærker med helt analoge kredsløb. Men det er først og fremmest digitalt, den stråler.

Opfylder tre ønsker på én gang

Rotel T14 er meget mere end en radio – den er også en avanceret netværksafspiller.

Digital brobygger

Hvis du vil beholde cd-samlingen, men er nysgerrig efter at prøve noget nyt, kan Marantz’ medieafspiller blive et “gateway drug” til streaming.

Bundsolid vellyd

Reloop fortjener opmærksomhed for deres pladespillere, simpelthen fordi man får meget for pengene.

Budget-alternativet

En overkommelig radio behøver ikke at være dårligt udstyret, men denne POP-radio har nogle mangler.

Budgetvinder

Radionette laver ikke den mindste, men den bedste af de overkommelige rejseradioer.

Dobbelt op

Den store Sandstrøm-radio byder på god stereolyd.

Lommeradio

POP Travel er oplagt som rejseradio for folk på farten.

Enkel og ligetil

Sangean DPR-67 giver meget radio for penge og passer perfekt som rejseradio.

Stilren rejseradio

Constellation Aria er en glimrende radio, der ikke fylder meget, men har meget at byde på.

I denne test finder du:

POP Music

En overkommelig radio behøver ikke at være dårligt udstyret, men denne POP-radio har nogle mangler.

Radionette Menuett Portable

Radionette laver ikke den mindste, men den bedste af de overkommelige rejseradioer.

Sandstrøm Constellation Aria Duo

Den store Sandstrøm-radio byder på god stereolyd.

POP Travel

POP Travel er oplagt som rejseradio for folk på farten.

Sangean DPR-67

Sangean DPR-67 giver meget radio for penge og passer perfekt som rejseradio.

Sandstrøm Constellation Aria

Constellation Aria er en glimrende radio, der ikke fylder meget, men har meget at byde på.

Pure Evoke H2

Pures radio er ikke rigtig transportabel, før man køber en batteripakke til den.

Sony XDR-V1BTD

Sonys radio spiller i stereo, er veludstyret og gunstigt prissat, og har lang batterilevetid.

Sandstrøm Juice Portable

Den lille Juice Portable kan spille længere end de fleste og lyder slet ikke værst.

annonse
annonse
annonse
annonse
-

Lyd & Billede

Som læser har du kun ret til at benytte indholdet på lydogbillede.dk til personlige og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål, forudsat at du henviser til kilden og respekterer eventuelle rettighedsangivelser og/eller -forbehold. Du må ikke bruge indhold til andre formål eller på andre måder end dem, der udtrykkeligt er tilladt.