annonse
annonse

Samsung NX200

[wpusb]

Gennemført og elegant

Forgængeren var længe blandt vores favoritter. Efterfølgeren NX200 er et endnu bedre kamera. Godt egnet til ivrige amatørfotografer.

Meget høj opløsning Godt udstyret Nemt i brug Lav billedstøj på høj ISO Superb HD-video
Glat håndgreb Ujævn optisk skarphed Optisk fortegning på vidvinkel Kan ikke bruge separat mikrofon

Mange tænker måske ikke på Samsung som en kameraproducent. Det er ikke mange år siden, at man heller ikke tænkte på dem som tv-producent heller. I dag er de størst på tv, mens kameraerne ikke har fået den opmærksomhed, de måske fortjener, efter testen at dømme i hvert fald. Noget, som absolut kan ændre sig. NX100 var et frisk pust på markedet med innovative funktioner og god billedkvalitet. Problemet var bare, at Samsung ikke var alene om den kombination.

Efterfølgeren NX200 har beholdt alt, som var godt ved NX100, bortset fra batteritiden, som er kortere, og droppet resten. Til fordel for langt bedre brugervenlighed, bedre ergonomi, flere nyttige funktioner og langt bedre billedkvalitet. Kameraet placerer sig et sted i nærheden af Olympus PEN E-PL3, Panasonic Lumix GF3 og Sony NEX-5N, men har mere tilfælles med Sony-kameraerne end de andre to.

Ny billedsensor
For NX200 bruger en helt ny 20,3 megapixels CMOS-billedsensor, hvor forgængeren havde en aldrende 14,3 megapixels sensor. Det er kun Sony NEX-7, som har flere sensorer. 24 megapixels på en CMOS-sensor i samme APS-C format, men NEX-7 er et dyrt og kostbart kamera rettet mod de mest krævende professionelle. I NX200 har den nye billedsensor fået et forbedret farvefilter, som slipper mere lys gennem og et mildere anti-passfilter (som reducerer moiré). Mikrolinserne over millioner af sensorer er placeret endnu tættere og nærmere for at fange mere lys og få endnu mere af lyset med i yderkanten af hver mikrolinse. Sammen med en ny billedprocessor, som støtter 1080p/30 fps HD-video, er NX200 blandt de teknisk mest spændende kompakte hybridkameraer.

I hånden
Samsung har krympet kameraet sammenlignet med NX100. Nu ligner det faktisk meget et NEX-kamera fra ærkerivalen Sony, bare med mere overskuelig placering og mærkning af knapper og hjul. Funktionshjulet er heldigvis placeret således, at det kan betjenes med en finger. Ved siden af på toppen det uundværlige indstillingshjul og bag tydelige markerede knapper og indstillingshjul. OLED-skærmen er meget lysstærk, men desværre ikke trykfølsom, men pyt.

Billedkvalitet
Der er ikke meget galt med billedkvaliteten. Meget høj opløsning og generelt god skarphed, som ikke står tilbage for et dyrere spejlreflekskamera, er et glædeligt syn. Den nye 18-55 mm er næppe verdens skarpeste – eller rettegnende – objektiv, men som kitobjektiv betragtet, gør den et godt job.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-