annonse
annonse
Test af: Samsung NX200

Gennemført og elegant

Forgængeren var længe blandt vores favoritter. Efterfølgeren NX200 er et endnu bedre kamera. Godt egnet til ivrige amatørfotografer.

Lyd & Billede mener

Meget høj opløsning Godt udstyret Nemt i brug Lav billedstøj på høj ISO Superb HD-video
Glat håndgreb Ujævn optisk skarphed Optisk fortegning på vidvinkel Kan ikke bruge separat mikrofon
annonse

Mange tænker måske ikke på Samsung som en kameraproducent. Det er ikke mange år siden, at man heller ikke tænkte på dem som tv-producent heller. I dag er de størst på tv, mens kameraerne ikke har fået den opmærksomhed, de måske fortjener, efter testen at dømme i hvert fald. Noget, som absolut kan ændre sig. NX100 var et frisk pust på markedet med innovative funktioner og god billedkvalitet. Problemet var bare, at Samsung ikke var alene om den kombination.

Efterfølgeren NX200 har beholdt alt, som var godt ved NX100, bortset fra batteritiden, som er kortere, og droppet resten. Til fordel for langt bedre brugervenlighed, bedre ergonomi, flere nyttige funktioner og langt bedre billedkvalitet. Kameraet placerer sig et sted i nærheden af Olympus PEN E-PL3, Panasonic Lumix GF3 og Sony NEX-5N, men har mere tilfælles med Sony-kameraerne end de andre to.

Ny billedsensor
For NX200 bruger en helt ny 20,3 megapixels CMOS-billedsensor, hvor forgængeren havde en aldrende 14,3 megapixels sensor. Det er kun Sony NEX-7, som har flere sensorer. 24 megapixels på en CMOS-sensor i samme APS-C format, men NEX-7 er et dyrt og kostbart kamera rettet mod de mest krævende professionelle. I NX200 har den nye billedsensor fået et forbedret farvefilter, som slipper mere lys gennem og et mildere anti-passfilter (som reducerer moiré). Mikrolinserne over millioner af sensorer er placeret endnu tættere og nærmere for at fange mere lys og få endnu mere af lyset med i yderkanten af hver mikrolinse. Sammen med en ny billedprocessor, som støtter 1080p/30 fps HD-video, er NX200 blandt de teknisk mest spændende kompakte hybridkameraer.

I hånden
Samsung har krympet kameraet sammenlignet med NX100. Nu ligner det faktisk meget et NEX-kamera fra ærkerivalen Sony, bare med mere overskuelig placering og mærkning af knapper og hjul. Funktionshjulet er heldigvis placeret således, at det kan betjenes med en finger. Ved siden af på toppen det uundværlige indstillingshjul og bag tydelige markerede knapper og indstillingshjul. OLED-skærmen er meget lysstærk, men desværre ikke trykfølsom, men pyt.

Billedkvalitet
Der er ikke meget galt med billedkvaliteten. Meget høj opløsning og generelt god skarphed, som ikke står tilbage for et dyrere spejlreflekskamera, er et glædeligt syn. Den nye 18-55 mm er næppe verdens skarpeste – eller rettegnende – objektiv, men som kitobjektiv betragtet, gør den et godt job.

Læs også:

Årets anbefalede kameraer

Man behøver ikke at være professionel fotograf med ubegrænset budget for at få fine billeder.

Tynd topklasse

Vil man have et lille kamera uden unødvendige finesser, som tager gode billeder, er det Ixus det gælder.

Til eventyr og vand

Panasonic fortsætter med at dominere blandt de vandtætte kameraer og byder i år på endnu flere finesser til en lavere pris. Det er bare at takke og tage imod.

Et skridt foran

Som alternativ til et spejlreflekskamera er der få kompakte, som kommer så nært som dette.

Passer til de fleste

Dette er måske det mest anvendelige kompakte systemkamera, der passer til de fleste.

Allround-vinderen

Med faldende priser kan man lave stadig bedre kamerakøb. Dette er et af de bedste eksempler på det.

Prisgunstig men funktionsfattig

Overraskende flotte billeder fra en billig printer, som egentlig ikke er beregnet til billeder.

Fleksibel budgetprinter

Til dokumenter er det en praktisk lille printer, men billeder tager for lang tid og bliver dårlige.

Finesserig billedflop

Lækre funktioner og mange trådløse udskriftsmuligheder.

Hat trick for Epson (bedst i test)

For tredje år i træk tager PX7-serien sejren hjem i vores test til trods for barsk konkurrence.

Opkoblet fotoprinter

Al ære til let håndtering og mange finesser, men billedkvaliteten er ikke lige så imponerende.

Bedst i klassen (specielt anbefalet)

Hvis man kun er tilfreds med det bedste, er Sony NEX-7 et godt valg for den erfarne fotograf. Men helt uden svagheder er det ikke.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse