annonce
annonce

Samsung UE55F8005

Smart og knivskarpt

Samsungs nye F8005-serie har meget at leve op til – den overtager stafetten fra en af markedets mest populære serier af tv’er.

Rigtig godt app-udvalg God brugervenlighed Knivskarpt billede
Savner bedre pege-fjernbetjening

Den nye F8000-serie fortsætter trenden med stadig tyndere design. UE55F8005 har i lighed med LG og Philips en helt tynd ramme omkring panelet, foruden en ny bueformet sokkel, som får tv’et til at virke, som om det næsten svæver i luften.

Vi har tidligere kritiseret Samsung for at have en ganske spinkel sokkel og spinkle beslag i plast – derfor er det positivt at se, at den buede fod til F8005-serien er langt mere solidt lavet i metal. Ulempen ved bueformen er, at den kræver større afstand til væggen end traditionelle sokler. Bagsiden på Samsung-tv’et er imidlertid lavet for at vises frem og er heldækkende og glat med et låg, som skjuler tilslutningerne. Den største forbedring ligger imidlertid på indersiden: Samsung har nemlig udstyret F8000-serien med en superkraftig quad-core processor, som skal gøre alle smart-finesserne bedre og hurtigere end nogensinde.

Brugervenlighed og finesser
Der medfølger to fjernbetjeninger til Samsung-skærmen – en almindelig fjernbetjening plus en speciel med trykfølsom overflade og mikrofon. Den kan bruges til at navigere i smart-menuerne samt til at afgive stemmekommandoer. Skype-kameraet sidder indbygget på toppen og er nu på hele 5 megapixel, hvilket skulle sikre skarpe billeder under videosamtaler.

Billedkvalitet
Flot design og brugervenlighed er som forventet fra Samsung – mere overraskende er det, at koreanerne også har foretaget et ikke så lille løft, når det gælder billedkvaliteten. Vi har tidligere kritiseret Samsung for at tage lidt let på billedet i forhold til finesserne, men i dette tilfælde blev vi overrasket. 55F8005 har en usædvanlig god billedbehandling, som minder meget om det, vi oplevede med topmodellen 75ES9005 sidste år: Billederne er kort og godt knivskarpe og giver en suveræn dybdefølelse.

Samsung-skærmen henter uanede detaljer og konturer frem, uden at det introducerer noget ekstra billedstøj. Man kan se det i ansigtet på prinsesse Leia og Han Solo (Blu-ray-udgaven af The Empire Strikes Back), hvor ansigtstrækkene er tydeligere, uden at billedet bliver grovkornet. Det er ikke nødvendigvis 100 procent korrekt, men giver utvivlsomt en stor wow-effekt.

8000-serien bruger seneste generation af Samsungs Micro Dimming teknik, som giver bedre lyskontrol og sortniveau. Samsung har bl.a. løst problemet med lyse striber over og under skærmen, og sortniveauet opleves udmærket af LCD at være, selv om det ikke kan måle sig med Panasonics rekordsorte plasma. Samsung har derimod bedre kontrast i lyse omgivelser, og kontrastbelægning på skærmen giver mindre refleksioner end konkurrenten fra LG.

Lydkvalitet
Vi har ofte givet Samsung stryg for tynd lyd på deres tv’er. Årets model har ikke lige så fyldig lyd som LG 55LA860W, men er alligevel stærk og klar i mælet. I modsætning til tidligere generationers Samsung-tv’er er lyden klart godkendt. Alligevel er det værd at nævne, at Samsung nu tilbyder egne soundbars med trådløs tilslutning til tv’et, som gør det nemt at forbedre tv-lyden flere hak.

Konklusion
Samsungs nye 8000-serie er ikke nødvendigvis lige så unik på design som tidligere år, nu da “alle” producenter tilbyder helt tynde tv’er. Derimod er der få, som kan måle sig med koreanernes rige udvalg af smarte finesser. Når UE55F8005 desuden leverer en potent billedkvalitet, er det en nem sag at anbefale. Det her er testens bedste allround-tv og en velfortjent testvinder!

P4130022

Samsungs 2013-modeller er som sædvanlig propfulde af smarte tjenester og applikationer. Blandt nyhederne på årets modeller er tjenesten On TV, som gør det muligt at styre eksterne tv-bokse, f.eks. kabel eller parabolmodtager. Ved at tilslutte tv og modtager sammen kan man fjernstyre alle funktioner, inklusive programmere optagelser til harddisken.

On TV er en interaktiv tv-guide med tidslinjevisning, som formidler, hvilke programmer der går på de forskellige kanaler, og kan kommandere modtageren til at optage eller hoppe til en valgt kanal med et tryk på en knap. I praksis bliver det som at have modtageren indbygget i tv’et, og man klarer sig med kun den ene fjernbetjening. Navigationen går smertefrit med den nye trykfølsomme fjernbetjening, og det er hovedsagelig i browseren, at vi savner LG’s mere nøjagtige Magic Remote.

P4130019

Samsung byder til gengæld på et rigere udvalg af smart-tjeneste, som også er meget hurtige i brug: Det et tydeligt, at den indbyggede quad-core processor har god kapacitet. Tv’et kan tilknyttes dine konti på sociale medier som Facebook, Twitter og Skype, og vise opdateringer live på tv-skærmen parallelt med andet tv-indhold. Samsungs Smart Hub udmærker sig også ved at have langt flere lokalt forankrede tjenester end konkurrenterne. De er også foreløbig alene om at tilbyde streaming-applikationer fra HBO Nordic, med populære serier som Game of Thrones.

Pricerunner.dk er en kommerciel partner til lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 55" LED LCD, 1920 x 1080
  • 4 HDMI
  • 3 USB
  • Optisk lydudgang
  • Skype videokamera
Pris: 24799,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-