annonse
annonse
annonse

Test: Samsung UE65KS7505

September 2016Samsung UE65KS7505
September 2016Samsung UE65KS7505

Stærkt comeback

7-serien fra Samsung er tidligere faldet mellem to stole, men i år har Samsung taget nogle skridt, der gør den til en langt mere spændende tv-model!

Lynhurtige menuer og et godt udvalg af tjenester gør det til et fremragende smart-tv. Billedkvaliteten er i top med sej kontrast og lysstyrke.
Begrænset lokal lysstyring gør, at 65KS7505 mangler lidt i forhold til high-end modellerne.

At Samsung er en af verdens største tv-producenter, kan også ses på deres udvalg, som går hele vejen fra budget til high-end. Et sted midtimellem finder vi 7-serien. Den skulle have flottere design og billedkvalitet end budgetmodellerne, uden at priserne ryger helt i vejret.

Desværre har det også medført, at serien er faldet lidt mellem to stole: For dyr for dem, der vil have et simpelt tv til en rimelig pris – og måske ikke helt avanceret nok for dem, der vil have det allerbedste.

Det har Samsung gerne villet gøre noget ved, og i år er 7-serien derfor blevet en del af SUHD-familien. Det indebærer teknik svarende til topmodellerne i 8- og 9-serien, inklusive 10 bit Quantum Dot-billedpanel, med mulighed for at vise flere farvenuancer, større kontrast og højere lysstyrke (op til 1000 nit). Derudover kan man nu vælge, om man vil have skærmen i flad (65KS7005) eller buet (65KS7505) udgave.

 

Design

Uanset om du vælger bueform eller ej, er der ikke noget at udsætte på udførelsen. Samsung er kendt for at lægge stor vægt på design, og 7-serien har et klart mere raffineret udseende end 6-serien. Bagsiden er sort, spejlblank og helt glat, uden synlige skruer. De forkromede fødder kan monteres smalt eller bredt afhængigt af dit tv-møbel. Vægmontering er også muligt via standard VESA-beslag.

Tilslutningerne kan holdes skjult bag et dæksel, og der medfølger en smart koblingsboks (One Connect), som kan skjules i reolen under tv’et. På den måde undgår man at trække tre-fire HDMI-kabler op til skærmen – det er nok med det ene, der også leverer strøm til boksen.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Brugervenlighed og funktioner

Samsung har haft stor succes med deres smart-tv’er og ikke uden grund. Deres Tizen Smart Hub-portal er efter vores mening et af de bedste systemer på markedet, med et layout, der er let at forstå og bruge, lækker grafik og et rigeligt udvalg af applikationer. Desuden er det lynhurtigt. Du kan nemt zappe frem og tilbage mellem YouTube, Netflix og broadcast-tv på en brøkdel af et sekund.

Samsung har også lavet genveje til det indhold, du ser oftest. Tjenester som Netflix har f.eks. fået genveje direkte på startskærmen, hvor du kan vælge blandt dine favoritprogrammer uden at skulle gå ind i selve app’en først.

7-serien har fået den samme forenklede fjernbetjening som 8- og 9-serien. Den har kun et fåtal af knapper, men formår stadig at styre det meste – inklusive andre enheder, du har koblet til, såsom tv-boks, PlayStation eller Blu-ray-afspiller. Tv’et identificerede således vores satellitmodtager fra Canal Digital og lagde den automatisk til indholdslisten. Nemt og bekvemt!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Billedkvalitet

Vi er tidligere blevet imponeret over billedkvaliteten fra 9-serien, og 65KS7505 gør ikke sit ophav til skamme. Samsung har lagt stor vægt på at øge lysstyrken på årets model, til hele 1000 nit. Det kvalificerer til Ultra HD Premium-godkendelse, hvilket fortæller os, at skærmen formår at vise HDR (High Dynamic Range) og Ultra HD Blu-ray fra sin bedste side – i hvert fald på papiret.

UHD Premium-stemplet har hidtil været forbeholdt dyre high-end skærme med direkte LED-bagbelysning, deriblandt Panasonics topmodel TX-65DX900. OLED-skærme som LG 65E6 står også på listen. Samsung 65KS7505 bruger til sammenligning almindelig kant-LED, men har et par tricks oppe i ærmet, som skal hjælpe på den lokale kontrast.

Samsung-skærmen har god lyskontrol uden irriterende lyse felter (clouding) eller andre ujævnheder. I de allermørkeste scener kan vi se, hvordan bagbelysningen arbejder, ved at større dele af skærmen lyser op, hver gang der kommer et lyst objekt. Men det er noget, man er nødt til at leve med på alle kant-LED-baserede skærme, inklusive Sonys topmodel XD9305.

Samsungs bagbelysning er relativt finmasket og fungerer betydelig bedre end på konkurrenten fra LG (65UH850) i mørke områder.

Vi fortsatte testen med nogle UHD Blu-ray-film via Samsungs egen afspiller. Og der er ingen tvivl om, at skærmens stærke lysstyrke og kontrast er med til at løfte oplevelsen: Film som Life of Pi og The Revenant får en formidabel dybdefølelse. Når sollyset reflekteres i vandoverfladen, blændes vi næsten som i virkeligheden, og det store dynamikområde og det brede farvespektrum bidrager til, at både mennesker og natur ser mere virkelighedstro ud.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Netflix tilbyder også indhold i HDR-format (i skrivende stund begrænset til Marco Polo), og selv om ikke alt ser imponerende ud, er der ingen tvivl om, at effekten af HDR er noget, de fleste vil lægge mærke til og sætte pris på.

Under testperioden introducerede Samsung også deres nyeste finesse, HDR+. Det er en billedindstilling, der skal give også almindeligt indhold en tilnærmet HDR-effekt. Vi var som udgangspunkt skeptiske over for at manipulere billedet på denne måde, men det generelle indtryk er positivt.

Samsung-skærmen regner sig frem til, hvilke scener der kan have brug for større lysstyrke, og giver lidt ekstra power, hvor det trænges. I det store og hele oplever vi, at kontrasten bliver bedre uden alle de negative bivirkninger, man normalt får med dynamisk kontrast. Og hvis man ikke kan lide effekten, kan man altid slå den fra.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Lydkvalitet

Samsung har lagt større vægt på god lyd den senere tid. Lyden på årets tv-modeller er udviklet i deres nye studie i Californien, og vi må indrømme, at KS7505 lyder overraskende godt. Her er der ikke alene klare stemmer, men også lidt punch i trommer og bas, hvilket har meget at sige for den samlede lydoplevelse.

 

Konklusion

Samsung har givet 7-serien en tiltrængt overhaling, som gør, at KS7005 og KS7505 kan hævde sig i den høje ende af tv-udbuddet. Lysstyrken og kontrasten har tager et væsentligt hop i forhold til sidste års 7-serie, og billedkvaliteten er faktisk god nok til at udfordre de dyrere modeller i 8- og 9-serien på flere punkter.

Mens vi skriver dette, er prisen på 65-tommerne 65KS7005 og 65KS8005 relativt lav, men vi både tror og mener, at 7-serien fortjener mere vind i sejlene. Vi giver i hvert fald en tommel op og vores specielle anbefaling!

At Samsung er en af verdens største tv-producenter, kan også ses på deres udvalg, som går hele vejen fra budget til high-end. Et sted midtimellem finder vi 7-serien. Den skulle have flottere design og billedkvalitet end budgetmodellerne, uden at priserne ryger helt i vejret.Desværre har det også medført, at serien er faldet lidt mellem to stole: For dyr for dem, der vil have et simpelt tv til en rimelig pris – og måske ikke helt avanceret nok for dem, der vil have det allerbedste.Det har Samsung gerne villet gøre noget ved, og i år er 7-serien derfor blevet en del af SUHD-familien. Det indebærer teknik svarende til topmodellerne i 8- og 9-serien, inklusive 10 bit Quantum Dot-billedpanel, med mulighed for at vise flere farvenuancer, større kontrast og højere lysstyrke (op til 1000 nit). Derudover kan man nu vælge, om man vil have skærmen i flad (65KS7005) eller buet (65KS7505) udgave. 

Design

Uanset om du vælger bueform eller ej, er der ikke noget at udsætte på udførelsen. Samsung er kendt for at lægge stor vægt på design, og 7-serien har et klart mere raffineret udseende end 6-serien. Bagsiden er sort, spejlblank og helt glat, uden synlige skruer. De forkromede fødder kan monteres smalt eller bredt afhængigt af dit tv-møbel. Vægmontering er også muligt via standard VESA-beslag.Tilslutningerne kan holdes skjult bag et dæksel, og der medfølger en smart koblingsboks (One Connect), som kan skjules i reolen under tv’et. På den måde undgår man at trække tre-fire HDMI-kabler op til skærmen – det er nok med det ene, der også leverer strøm til boksen.[caption id="attachment_65766" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Brugervenlighed og funktioner

Samsung har haft stor succes med deres smart-tv’er og ikke uden grund. Deres Tizen Smart Hub-portal er efter vores mening et af de bedste systemer på markedet, med et layout, der er let at forstå og bruge, lækker grafik og et rigeligt udvalg af applikationer. Desuden er det lynhurtigt. Du kan nemt zappe frem og tilbage mellem YouTube, Netflix og broadcast-tv på en brøkdel af et sekund.Samsung har også lavet genveje til det indhold, du ser oftest. Tjenester som Netflix har f.eks. fået genveje direkte på startskærmen, hvor du kan vælge blandt dine favoritprogrammer uden at skulle gå ind i selve app’en først.7-serien har fået den samme forenklede fjernbetjening som 8- og 9-serien. Den har kun et fåtal af knapper, men formår stadig at styre det meste – inklusive andre enheder, du har koblet til, såsom tv-boks, PlayStation eller Blu-ray-afspiller. Tv’et identificerede således vores satellitmodtager fra Canal Digital og lagde den automatisk til indholdslisten. Nemt og bekvemt![caption id="attachment_65771" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Billedkvalitet

Vi er tidligere blevet imponeret over billedkvaliteten fra 9-serien, og 65KS7505 gør ikke sit ophav til skamme. Samsung har lagt stor vægt på at øge lysstyrken på årets model, til hele 1000 nit. Det kvalificerer til Ultra HD Premium-godkendelse, hvilket fortæller os, at skærmen formår at vise HDR (High Dynamic Range) og Ultra HD Blu-ray fra sin bedste side – i hvert fald på papiret.UHD Premium-stemplet har hidtil været forbeholdt dyre high-end skærme med direkte LED-bagbelysning, deriblandt Panasonics topmodel TX-65DX900. OLED-skærme som LG 65E6 står også på listen. Samsung 65KS7505 bruger til sammenligning almindelig kant-LED, men har et par tricks oppe i ærmet, som skal hjælpe på den lokale kontrast.Samsung-skærmen har god lyskontrol uden irriterende lyse felter (clouding) eller andre ujævnheder. I de allermørkeste scener kan vi se, hvordan bagbelysningen arbejder, ved at større dele af skærmen lyser op, hver gang der kommer et lyst objekt. Men det er noget, man er nødt til at leve med på alle kant-LED-baserede skærme, inklusive Sonys topmodel XD9305.Samsungs bagbelysning er relativt finmasket og fungerer betydelig bedre end på konkurrenten fra LG (65UH850) i mørke områder.Vi fortsatte testen med nogle UHD Blu-ray-film via Samsungs egen afspiller. Og der er ingen tvivl om, at skærmens stærke lysstyrke og kontrast er med til at løfte oplevelsen: Film som Life of Pi og The Revenant får en formidabel dybdefølelse. Når sollyset reflekteres i vandoverfladen, blændes vi næsten som i virkeligheden, og det store dynamikområde og det brede farvespektrum bidrager til, at både mennesker og natur ser mere virkelighedstro ud.[caption id="attachment_65770" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]Netflix tilbyder også indhold i HDR-format (i skrivende stund begrænset til Marco Polo), og selv om ikke alt ser imponerende ud, er der ingen tvivl om, at effekten af HDR er noget, de fleste vil lægge mærke til og sætte pris på.Under testperioden introducerede Samsung også deres nyeste finesse, HDR+. Det er en billedindstilling, der skal give også almindeligt indhold en tilnærmet HDR-effekt. Vi var som udgangspunkt skeptiske over for at manipulere billedet på denne måde, men det generelle indtryk er positivt.Samsung-skærmen regner sig frem til, hvilke scener der kan have brug for større lysstyrke, og giver lidt ekstra power, hvor det trænges. I det store og hele oplever vi, at kontrasten bliver bedre uden alle de negative bivirkninger, man normalt får med dynamisk kontrast. Og hvis man ikke kan lide effekten, kan man altid slå den fra.[caption id="attachment_65767" align="alignnone" width="460"](Foto: Producent) (Foto: Producent)[/caption]

Lydkvalitet

Samsung har lagt større vægt på god lyd den senere tid. Lyden på årets tv-modeller er udviklet i deres nye studie i Californien, og vi må indrømme, at KS7505 lyder overraskende godt. Her er der ikke alene klare stemmer, men også lidt punch i trommer og bas, hvilket har meget at sige for den samlede lydoplevelse. 

Konklusion

Samsung har givet 7-serien en tiltrængt overhaling, som gør, at KS7005 og KS7505 kan hævde sig i den høje ende af tv-udbuddet. Lysstyrken og kontrasten har tager et væsentligt hop i forhold til sidste års 7-serie, og billedkvaliteten er faktisk god nok til at udfordre de dyrere modeller i 8- og 9-serien på flere punkter.Mens vi skriver dette, er prisen på 65-tommerne 65KS7005 og 65KS8005 relativt lav, men vi både tror og mener, at 7-serien fortjener mere vind i sejlene. Vi giver i hvert fald en tommel op og vores specielle anbefaling!
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement med eller uden SF Anytime Stor velkomstgave
Bedste pris på Samsung UE65KS7505
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • 65″ 4K LCD, 3840 x 2160
  • One Connect boks
  • Smart Hub
  • 4 x HDMI, 3 x USB
Pris: 19999,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Panasonics 2019-TV-modeller får Dolby Vision og HDR10+

Det er kun den allerbilligste TV-model, der må stå uden for det gode selskab, når Panasonic ruller forbedrede HDR-formater ud. Og Dolby Atmos.

Handsker til touch-skærme

Brug mobilen uden at fryse om fingrene.

Lukket topmodel og forstærker fra Focal

De fantastiske Utopia har fået et lukket alternativ i form af Stellia. Focal giver os også lige hovedtelefonforstærkeren Arche, nu de er i gang.

Gruppetest
Seks 4K-TV’er i budgetklassen

Et godt TV nummer 2

På udkig efter et billigt ekstra-TV? Nu hvor butikkernes lagre skal tømmes for sidste års modeller, kan du gøre et decideret kup!

Canon gravlægger spejlrefleks

Med det nye spejlløse EOS RP ser vi enden på spejlreflekskameraerne.

Trådløs soundbar fra McIntosh

Se soundbaren, der tror, at den er et anlæg.

Topsejt rejsekamera fra Fujifilm

Fujifilm X-T30 får lav pris og vilde egenskaber.

anmeldelse
The Truth Matters

Løgnene bag Irak-krigen

Bush-regeringen løj om årsagerne til den anden Irak-krig – og pressen undlod at stille dem til ansvar.

anmeldelse
The Predator (2018)

Et pust fra ­fortiden

Ikke et remake, men en mislykket fortsættelse af og en trist homage til originalfilmen fra 1987.

16x zoom fra Olympus

Kompakt 12-200 mm zoom.

Tre nye Leica specialobjektiver

Sådan ser de ud, de tre specialobjektiver, som Leica for nylig udsendte til M-systemet.

anmeldelse
Peppermint

Fuldstændig ­uengagerende

Blodtørstig Jennifer Garner i blodfattig actionkliché.

Test
Nikon Z6

Fuldtræffer med fuldformat

Det billigste er det bedste i Nikons nye Z-serie af systemkameraer.

Audiovector slipper musikken fri

Med jording af højttalerne er det lykkedes Audiovector at forbedre lyden.

anmeldelse
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnæve

Spike Lee leverer en af sine bedste film – om racehad før og nu.

Bedre skærmkalibrering

Datacolor har forbedret kalibreringen.

Test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­overrasker en smule

Nokia 5.1 Plus er på flere punkter bedre, end man med rette kan forvente til prisen. Men man kommer ikke uden om et par kompromiser.

Test
Audeze Mobius

Ud af hovedet-oplevelse

Audezes luksus-headset laver om på hovedtelefonernes grundregler. Og så lyder det godt!

anmeldelse
Velvet Buzzsaw

Kunstnerisk mord

Et relativt mislykket genremiks mellem ironisk satire og slasher-film.

Gruppetest
6 trådløse hovedtelefoner

Seriøs trådløs lyd

Hovedtelefoner til dig, der tager lydkvalitet alvorligt, men ikke har lyst til at blive totalt ruineret.

Udendørs og indbyggede højttalere fra Sonos

Serien, der er produceret sammen med Sonance, er især egnet til den nye Amp.

Gruppetest
5 budget-pickupper

Den vigtigste del

En ny og bedre pickup er den enkleste og bedste løsning til bedre lyd.

De første billeder fra Lumix S1R

Vi har fotograferet med Panasonics nye flagskib, som kan tage billeder på op til 187 megapixel!

Hovedtelefoner til skydespil

Logitech har udviklet en helt ny lydteknologi specielt til skydespil.

Test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

Flere Pentax-objektiver

Mens vi venter på nye kameraer, kan vi glæde os over to nye vidvinkelobjektiver.

Gruppetest
5 premium gaming laptops

Fem af de seje

Der skal godt grej til, når der skal games. Vi har haft fem laptops, der ikke stikker op for bollemælk, med på slagmarken.

Test
Marantz NA6006

Fin afspiller med en vigtig mangel

Denne netværksafspiller er nem i brug, kan spille det meste og lyder fantastisk. Men de, der streamer højopløst, vil blive skuffet.