annonse
annonse
annonse

test: Moto Z2 Force

Schweizerkniv med kompromiser

Interessante tilbehørsmoduler gør, at Moto Z2 Force skiller sig ud fra mængden, men den har mange svagheder.

Brudsikker skærm. Meget smart tilbehør. Meget tynd. Fremragende ydelse.
Ingen IP-certificering. Intet hovedtelefonstik. Modtagelig for ridser. Kameraet har åbenlyse fejl.

Moto Z2 Force er et forsøg på at kombinere sidste års supertynde Moto Z og den mere solide Z Force. Og nok er den stadig imponerende tynd, men det er tydeligt, at den er tænkt til at bruges med de såkaldte Mods – tilbehørsmoduler. Uden sådan et er den ikke rar at holde på, og bagsiden ser langtfra elegant ud.

At plasticskærmen vitterlig er brudsikker, tvivler vi ikke på, men den får alarmerende nemt ridser. Og den er hverken certificeret som vand- eller støvafvisende.

Den højopløste OLED-skærm har fremragende sort, men farverne er ubalancerede, og lysstyrken imponerer ikke. Ligesom Huawei P10 har den et ekstra kamera med sort-hvid-sensor. Og også her giver det mulighed for dybde-effekter og baggrundssløring. I godt lys tager kameraet gode billeder, omend med lidt overdrevet farvemætning. Men manglende billedstabilisering gør, at billeder i svagt lys bliver uskarpe, mørke og fulde af støj.

(Foto: Producent)

Ideen med tilbehørsmoduler er ikke dum, især hvis man holder fast ved formatet over flere generationer (i modsætning til det kortlivede eksperiment med LG G5). Der findes alt fra ekstra batteri og trådløs opladning til kraftigere højttalere og bedre kameraer.

Oplevelsen af softwaren er god med kun få unødvendige justeringer af brugerfladen, men også et par nyttige ekstrafunktioner. USB-C som hovedtelefonstik er derimod endnu mere usædvanligt end Lightning.

Som man kan forvente, når specifikationerne ligner alle andre topmodellers, har den glimrende ydelse, der kun adskiller sig marginalt fra konkurrenterne. Den klarer sig dog bedre end de andre i mere virkelighedsnære tests som AnTuTu og PCMark. Hvilket fortæller os, at der ikke er fiflet med hukommelse og hastighed. Batteriet er mindre end på mange andre mobiler, men Z2 Force er energieffektiv nok, til at det holder til en hel dag.

Konklusion

Moto Z2 Force er en god smartphone, der kunne have været glimrende, hvis der ikke var lavet så mange kompromiser. Den er meget tynd, men batteriet er temmelig lille. Den har en brudsikker skærm, men bliver let ridset. Den har to kameraer, men præsterer stadig under snit. Og den har masser af tilbehørsmoduler, men virker nøgen og akavet uden.

Hvis man derimod gerne vil kunne sætte et bedre kamera eller et større batteri på sin telefon, er det en fordel, der kan opveje manglerne.

Moto Z2 Force er et forsøg på at kombinere sidste års supertynde Moto Z og den mere solide Z Force. Og nok er den stadig imponerende tynd, men det er tydeligt, at den er tænkt til at bruges med de såkaldte Mods – tilbehørsmoduler. Uden sådan et er den ikke rar at holde på, og bagsiden ser langtfra elegant ud. At plasticskærmen vitterlig er brudsikker, tvivler vi ikke på, men den får alarmerende nemt ridser. Og den er hverken certificeret som vand- eller støvafvisende. Den højopløste OLED-skærm har fremragende sort, men farverne er ubalancerede, og lysstyrken imponerer ikke. Ligesom Huawei P10 har den et ekstra kamera med sort-hvid-sensor. Og også her giver det mulighed for dybde-effekter og baggrundssløring. I godt lys tager kameraet gode billeder, omend med lidt overdrevet farvemætning. Men manglende billedstabilisering gør, at billeder i svagt lys bliver uskarpe, mørke og fulde af støj. [caption id="attachment_70738" align="alignnone" width="460"] (Foto: Producent)[/caption] Ideen med tilbehørsmoduler er ikke dum, især hvis man holder fast ved formatet over flere generationer (i modsætning til det kortlivede eksperiment med LG G5). Der findes alt fra ekstra batteri og trådløs opladning til kraftigere højttalere og bedre kameraer. Oplevelsen af softwaren er god med kun få unødvendige justeringer af brugerfladen, men også et par nyttige ekstrafunktioner. USB-C som hovedtelefonstik er derimod endnu mere usædvanligt end Lightning. Som man kan forvente, når specifikationerne ligner alle andre topmodellers, har den glimrende ydelse, der kun adskiller sig marginalt fra konkurrenterne. Den klarer sig dog bedre end de andre i mere virkelighedsnære tests som AnTuTu og PCMark. Hvilket fortæller os, at der ikke er fiflet med hukommelse og hastighed. Batteriet er mindre end på mange andre mobiler, men Z2 Force er energieffektiv nok, til at det holder til en hel dag.

Konklusion

Moto Z2 Force er en god smartphone, der kunne have været glimrende, hvis der ikke var lavet så mange kompromiser. Den er meget tynd, men batteriet er temmelig lille. Den har en brudsikker skærm, men bliver let ridset. Den har to kameraer, men præsterer stadig under snit. Og den har masser af tilbehørsmoduler, men virker nøgen og akavet uden. Hvis man derimod gerne vil kunne sætte et bedre kamera eller et større batteri på sin telefon, er det en fordel, der kan opveje manglerne.
Vi tester mere end 450 produkter om året. Læs denne test, og få fuld adgang til Lyd & Billede.
Allerede abonnent? Log ind.
Prøveabonnement
0,-
Fri adgang til lydogbillede.dk
Bronzeabonnement
369,-pr/halvår
1/2 år (6 numre) Digitaludgaven Fri adgang til lydogbillede.dk
Sølvabonnement
660,-pr/år
1 år (11 numre) Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Guldabonnement
1.049,-pr/år
1 år (11 numre) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: 49 kr om måneden.

Med et abonnement på Lyd & Billede får du:

Fri adgang til lydogbillede.dk Digitaludgaven (iPad/Android) hver måned Betydelig rabat Vælg selv længden af dit abonnement - og med eller uden film Stor velkomstgave
Bedste pris på Moto Z2 Force
Pricerunner.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  • Operativsystem: Android 7.1.1 (Nougat)
  • Skærm: 5,5” LCD, 2560 x 1440, 534 ppi
  • Processor: 2,35/1,9 GHz Snapdragon 835 octa-core
  • Hukommelse: 6 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
  • Kameraer: 2 x 12 MP f/2.0 / 5 MP f/2.2
  • Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2, NFC
  • Mål og vægt: 156 x 76 x 6,1 mm / 143 g
  • Batteri: 2730 mAh
  • Web: moto.com
Pris: 6000,-

Har du noget at tilføje?

Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Error: View f1cf4efu6y may not exist

Vær altid opdateret!

Fri adgang til Lyd & Billede digitalt i en måned

0,-