TEST AF Seks overkommelige hovedtelefoner med støjreduktion

Støjreduktion på økonomiklasse

Med disse budgetvenlige hovedtelefoner kan selv dem, der ikke rejser sĂĄ tit, slippe for larmen pĂĄ flyet.

Vi har nok alle oplevet at stå af et fly og ikke ville andet end hjem og på hovedet i seng. At flyve er trættende, ikke kun fordi man skal supertidligt op og derefter er tvunget til at tilbringe timer klemt inde som sild i en tønde, men også fordi støjen fra flymotorerne faktisk er både stressende og udmattende.

Det hjælper ikke at tage flyselskabets høretelefoner på og prøve at se en film, for man er nødt til at skrue volumen op på maks. for at overdøve larmen. Og så bliver man både træt og halvdøv.

Som mange forretningsrejsende har opdaget, er løsningen et par hovedtelefoner med støjreduktion. De analyserer larmen fra omgivelserne og sender omvendte lydbølger ind i ørerne, som derved “slukker” for støjen. Men de bedste af slagsen på markedet, Sony WH-1000XM2 og Bose QuietComfort 35 II, er langtfra billige, og det er nok de færreste turister, der er parat til at betale lige så meget for hovedtelefonerne som for flybilletten.

Det er dog muligt at slippe betydelig billigere. Markedet for støjreducerende høretelefoner er eksploderet de seneste år. Stadig flere producenter konkurrerer om, hvem der har den bedste støjreduktion, og hvem der kan presse prisen længst ned.

I denne test er det derfor lykkedes os at finde seks hovedtelefoner, der kun koster omkring det halve af vores referencemodeller. For dem, der ikke flyver så ofte eller ikke rejser på lige så støjende vis, kan de være fine nok. De kan også være nyttige for dem, der arbejder et sted med højlydt ventilation eller andre generende baggrundslyde.

Forskellene

SĂĄ hvorfor skulle man betale dobbelt sĂĄ meget for vores referencemodeller i stedet for hovedtelefonerne i denne test?

Jo, byggekvaliteten er bedre, og de kan tĂĄle at blive stoppet ned i bagagen ĂĄr efter ĂĄr. Man fĂĄr ofte bedre tilbehør, f.eks. et etui og forskellige adaptere. Batterilevetiden er ofte bedre – op til dobbelt sĂĄ lang som pĂĄ hovedtelefonerne i testen. Lydkvaliteten er ligeledes bedre, sĂĄ man ogsĂĄ kan bruge dem til at høre musik derhjemme. Støjreduktion er mere effektiv, lukker flere frekvenser ude og dæmper larm udefra mere. Og endelig pĂĄvirker den ikke lydgengivelsen lige sĂĄ meget.

Støjreduktionen i et par dyre hovedtelefoner fjerner drønet fra flymotorerne helt og lukker også mange af de irriterende, mere højfrekvente lyde ude. Resultatet er en lavmælt brummen, som ikke er nær så trættende.

De billigere hovedtelefoner fjerner det meste buldren, men har det sværere med højfrekvente lyde. Derfor må man høre på en hvinen eller i værste fald en tuden, der kan opleves som ret belastende i længden. På den anden side skåner man ørerne for mange decibel.

TEST AF Audio-Technica ATH-ANC70

Vi har tidligere testet støjreducerende hovedtelefoner fra Audio-Technica med gode resultater. ATH-ANC7B blev ĂĄrets bedste støjreducerende hovedtelefoner i 2014, og ATH-ANC9 blev bedste køb i 2015. Nu skal vi seLæs hele testen...

TEST AF Denon AH-GC20

Februar 2018
Denon AH-GC20

Vi har testet denne model før, og den vandt faktisk den pĂĄgældende test. Siden da har Denon sænket prisen sĂĄ meget, at de nu snarere stiller op i budgetklassen. SomLæs hele testen...

TEST AF JBL E65BTNC

Vi har testet mange JBL-hovedtelefoner de senere ĂĄr, bl.a. de fremragende Everest Elite 700. Det er imidlertid første gang, vi prøver et par med støjreduktion. E65BTNC er blandt de mereLæs hele testen...

TEST AF Sennheiser HD 4.50 BTNC

Sennheiser plejer at klare sig godt i tests, og deres PXC 550 fik en glimrende karakter i Lyd & Billede. SpørgsmĂĄlet er, hvad man gĂĄr glip af med de halvtLæs hele testen...

TEST AF Urbanista New York

Februar 2018
Urbanista New York

Svenska Urbanistas høretelefoner har tidligere klaret sig godt i vores tests, og deres Seattle Wireless vandt endda testen af billige trĂĄdløse hovedtelefoner for et halvt ĂĄr siden. Deres første støjreducerendeLæs hele testen...

Fakta & Rating:
  • Audio-Technica ATH-ANC70 1.300 kr.
  • Denon AH-GC20 1.500 kr. JBL E65BTNC 1.500 kr.
  • JVC HA-S90BN 1.200 kr.
  • Sennheiser HD 4.50 BTNC 1.500 kr.
  • Urbanista New York 1.200 kr.
Læs også
TEST: Pioneer U-05

Tag hovedtelefonerne alvorligt

Pioneer U-05 er en meget habil hovedtelefonforstærker, der gør alt rigtigt og også fungerer fint som DAC og forforstærker.

TEST: Beoplay H9i

Stram og lys lyd fra B&O Play

Bedre design, lyd og støjreduktion, siger de selv. Men er H9i nu også bedre end sin forgænger?

TEST: Urbanista New York

Prisbillige og praktiske

Letanvendelige hovedtelefoner med god lydkvalitet, men støjreduktionen er et kompromis.

TEST: Sennheiser HD 4.50 BTNC

Kvalitet til budgetpris

Sennheiser har skĂĄret de rigtige ting fra og beholdt meget af det gode fra deres dyrere hovedtelefoner.

TEST: JVC HA-S90BN

Billige men middelmĂĄdige

Trods den lave pris findes der bedre alternativer, da JVC har flere ulemper end fordele.

TEST: Denon AH-GC20

Solide og kraftfulde

Med kraftige aluminiumbøjler og kompetent støjdæmpning er Denon en pålidelig rejsekammerat.

TEST: Audio-Technica ATH-ANC70

En umoderne skuffelse

Trods den lave pris kan denne ældre model ikke stå distancen mod de nye konkurrenter.

TEST: Panasonic RP-HTX80B

Retrolyd på ørerne

De ser ud, som om de kunne være fra 1970'erne, men har moderne trådløs teknologi.
TEST: 8 trådløse in-ear propper

Ingen spor af snor

Der er trådløse hovedtelefoner, og så er der RIGTIG trådløse hovedtelefoner!

TEST: YEVO 1

Ny dreng i klassen

YEVO 1 drukner lidt i mængden.
TEST: Samsung Gear IconX (2018)

Gear IconX version 2.0

Samsung retter diskret op pĂĄ fortidens fejl.
TEST: Sony WF-1000X

Sony rammer skævt

God lyd gør det ikke alene.
Support Abonnement

Vores kundecenter hjælper dig, hvis du har spørgsmål vedrørende dit abonnement. Du kan ringe til os eller sende en mail.

Support Tlf: 89 88 28 33 

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×