annonse
annonse
Test af: Sennheiser Momentum On-Ear

Mini-hørebøffer

Sennheiser gjorde alt rigtigt med hovedtelefonerne Momentum, som er blandt de bedste, vi har hørt. Nu kommer der en mindre model med store ambitioner.

Lyd & Billede mener

Varm og behagelig lyd Glimrende komfort God kvalitet
Kan ikke klappes sammen
annonse

De kalder dem bare On-Ear. “På øret”. Og de mindste hovedtelefoner i Momentum-serien har bevaret det formsprog og de designdetaljer, der gør de store Momentum så seje. Desuden er vægten slanket med 30 gram og prisen med 700 kroner. Teknisk set er de magen til, bare med mindre højttaler-elementer i de små, lukkede ørekopper med velourklædte ørepuder.

Og fås i flere farver: Beige, rød, blå og grøn.

De kan stadig ikke foldes sammen, men nu er de så små, at de fylder meget lidt, og den lave vægt gør, at man kan have dem hængende rundt om halsen hele tiden. De virker lige så solide som de større Momentum og har også aftagelig ledning. Der følger i øvrigt to styk med. Den ene med kontrol/mikrofon, så man kan tale med folk, der ringer, og styre musikafspilningen, når man er på farten.

Varm klang
Da ørekopperne er lukkede og klemmer pænt om ørerne, dæmper de støj udefra relativt godt. Man hører trafik og andre lyde, men dæmpet nok til, at man kan nyde musikken og ikke bliver generet af udefrakommende støj. Bærekomforten er aldeles udmærket. Disse hovedtelefoner kan de fleste have på i længere tid uden at få svedige ører eller føle nævneværdigt ubehag.

Lyden fra ​​On-Ear er, ikke overraskende, meget tæt på lyden fra ​​de større Momentum. Klangen er varm, men lydbilledet er stadig åbent og detaljeret. Selv bassen er potent, mere end man måske skulle tro, i betragtning af ​​de små ørekopper. Den varme klang klæder Dylan LeBlancs “Low” som hånd i handske. Rytmen fra ​​bas og trommer er veldefineret, mens vokalen er varm, behagelig og tydelig.

Nogle vil måske finde klangen lidt for varm, fordi der ikke er nogen markeret diskantprofil her. I stedet er diskanten – ligesom resten af ​​lydbilledet – varm og nærmest afslappet; selv kvindestemmer lyder varmere, end de egentlig er. Ulempen er, at nogle af klangnuancerne dæmpes en smule.

Bassen er ikke så klokkeklart defineret og massivt dynamisk som med de store Momentum, og balancen er ikke helt så neutral. Bassen lader til at være tunet til et mere ungdommeligt publikum, med større vægt på at få rytmen frem i lydbilledet. Måske lige hvad målgruppen foretrækker, men det gør On-Ear mindre egnede til kritisk lytning på stereoanlægget derhjemme end Momentum, som har et mere balanceret lydbillede.

Momentum On-Ear er et godt valg i denne prisklasse og vil for mange være bedre end Skullcandy Aviator i samme prisklasse.

Fakta & Rating:
 • Pris: 1.600,-
  • Lukkede ørekopper
  • 112 dB, 18 ohm
  • 160 g

  Læs også:

  Årets anbefalede hovedtelefoner

  Et par gode hovedtelefoner kan give dig musikoplevelser, du ikke troede, var muligt, og det bare for nogle få hundrede kroner.

  Alle gode ting er tre-vejs

  Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

  Kraftfuld komfort

  Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.

  Løfter lydkvaliteten til himmels

  Små bærbare hovedtelefonforstærkere kan være en forfriskende og markant lydforbedring. Men at de skulle blive så gode som denne, havde jeg ikke troet.

  Drop de gamle – køb disse!

  Her den den billigste og bedste erstatning for ørepropperne, som fulgte med mobilen.

  Kurerer flyskræk

  Man skal ikke lade sig lokke af et smart design. Men af og til kan der ligge en overraskelse på lur.

  Pseudo-surround fra Sony

  Er du én af dem der stadig holder fast i PC’en som spillemaskine, kan et headset være et fornuftigt køb. Udvalget er stort, og nu byder også Sony sig til. Men hvorfor nøjes med stereo når du kan får virtuel surround?

  Basglad sværvægter

  Monster er gået fra 0-100 på rekordtid med sine ørepropper og hovedtelefoner. Når man hører dem, forstår man hvorfor.

  Så bliv dog siddende!

  Sports-høretelefoner kan man ikke bruge til ret meget, hvis de ikke sidder som støbt i øret. Det gør AKG K326 ikke.

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse