annonse
annonse
Test af: Skullcandy Aviator

Kurerer flyskræk

Man skal ikke lade sig lokke af et smart design. Men af og til kan der ligge en overraskelse på lur.

Lyd & Billede mener

Klokkeren klang Åbent lydbillede Frisk retrodesign
Tynd klangbalance Kun middel støjdæmpning
annonse

Hovedtelefoner er lige så meget et modeobjekt som et nytteobjekt. Akkurat som man vælger sko, jakke eller solbriller. Pris, egenskaber og design er ofte vigtige grunde bag valget. Derfor er det ikke underligt, at Skullcandys hovedtelefoner er populære. Bærbare og lette hovedtelefoner, med tiltalende design og langt fra afskrækkende priser, har sørget for udbredelsen.

Lydkvaliteten kan man altid diskutere. Der har været gode grunde til det. Med nogle undtagelser har der ikke været megen grund til begejstring. Indtil nu. Aviator som efterligner pilotbrillernes ikoniske design, og kunne have været standardudstyr hos Pan Am´s piloter – som man godt kunne forledes til at tro – har afgjort udseendet med sig.

Aviator – til bærbart brug – er blandt skullcandys dyreste hovedtelefoner. Heldigvis mærkes det på andre måder end udseendet. Den tynde polykarbonatskal dæmper ikke lyden udefra så godt som andre lukkede hovedtelefoner, men ørepuderne opleves som meget komfortable. Og dækker godt rundt om ørerne. Bærekomforten er faktisk god, også over tid. Den lave vægt bidrager selvfølgelig til det. Den 130 cm lange stofbeklædte ledning har fjernbetjening og mikrofon, som er tilpasset iPhone, men ledningen er ikke aftagelig.

Lydkvalitet
Hovedtelefonerne er lette at drive. De passer således udmærket til en iPod eller smartphone. Lydkvaliteten er god. Men du bør finde equaliseren frem på mobilen, hvis den har en. For uden den kan Aviator lyde tyndere i mellemtonen end mange bryder sig om. Og en smule spids i diskanten. Balancen i lydbilledet falder først på plads med lidt trimning af bas og diskant.

Vokaler, piano, akustiske og elektriske guitarer – ja vokalharmonier for den sags skyld – kommer klokkeklart og relativt ufarvet frem, i det åbne og rigt detaljerede lydbillede. Mens lydbilledet det mest af tiden opleves som klokkerent og gennemsigtigt, kunne det godt være større fylde og mere klangbund i både vokaler og instrumenter.

Konklusion
Som bærbare hovedtelefoner er Skullcandy Aviator både cool at se på og behagelige at lytte til. Selv om klangbalancen er tynd, er lydbilledet åbent og klokkeklart. Designet er der ikke meget at udsætte på, de findes i hvid eller sort, og fungerer udmærket som trofast følgesvend til en iPhone. Aviator klarer fint at kombinere design med ydelse og et stilsikkert valg for den mode- og klangbevidste.

Læs også:

Årets anbefalede hovedtelefoner

Et par gode hovedtelefoner kan give dig musikoplevelser, du ikke troede, var muligt, og det bare for nogle få hundrede kroner.

Alle gode ting er tre-vejs

Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

Kraftfuld komfort

Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.

Løfter lydkvaliteten til himmels

Små bærbare hovedtelefonforstærkere kan være en forfriskende og markant lydforbedring. Men at de skulle blive så gode som denne, havde jeg ikke troet.

Drop de gamle – køb disse!

Her den den billigste og bedste erstatning for ørepropperne, som fulgte med mobilen.

Pseudo-surround fra Sony

Er du én af dem der stadig holder fast i PC’en som spillemaskine, kan et headset være et fornuftigt køb. Udvalget er stort, og nu byder også Sony sig til. Men hvorfor nøjes med stereo når du kan får virtuel surround?

Basglad sværvægter

Monster er gået fra 0-100 på rekordtid med sine ørepropper og hovedtelefoner. Når man hører dem, forstår man hvorfor.

Så bliv dog siddende!

Sports-høretelefoner kan man ikke bruge til ret meget, hvis de ikke sidder som støbt i øret. Det gør AKG K326 ikke.

På forsiden nå

6 trådløse fitnesspropper

Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

Focal Kanta No.2

Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

Annihilation

Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

Olympus PEN E-PL9

For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

5 streaming-forstærkere

For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

The Man With the Iron Heart

Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

Klipsch Heritage HP-3

Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
annonse
annonse
annonse
annonse