annonse
annonse
Test af: Sony DR-GA500

Pseudo-surround fra Sony

Er du én af dem der stadig holder fast i PC’en som spillemaskine, kan et headset være et fornuftigt køb. Udvalget er stort, og nu byder også Sony sig til. Men hvorfor nøjes med stereo når du kan får virtuel surround?

Lyd & Billede mener

Behagelige at have på Gode til FPS-spil
Alt for dyre Tam surround til film og musik
annonse

DR-GA500 er ikke kun et headset, men består også af en ekstern boks med indbygget lydkort, der kan føde de medfølgende bøffer med et Dolby Pro LogicIIX signal. Boksen forbindes til din computer via USB eller direkte til lydkortet og fungerer som styringsenhed – det er herfra du slår Surround-effekten til og fra samt tilslutter hovedtelefonerne.

Besynderligt design
Hvor den eksterne kasse, indeholdende lydkortet, er ganske enkel i sit udtryk – en flad sort kasse med en lysende trekant i venstre hjørne – er hovedtelefonerne anderledes spøjse at se på. De minder mest af alt om noget fra en Sci-Fi-film, og om man bryder sig om den slag eller ej, må være en smagssag. Personligt synes jeg de er grimme, men efter at have haft dem på et stykke tid, må jeg dog erkende, at de takket være deres mange skumpuder sidder behageligt om ørerne.

Jeg er dog ikke så vild med den åbne profil, idet lyden slipper ud til begge sider i rigelige mængder. I den ene side sidder boom-mikrofonen og på ledningen, der er 1,5 meter lang, kan du justere lydstyrken og slå mikrofonen til og fra.

Fint til skydespil
Fordi det eksterne lydkort tager imod både mini-jack og USB, har jeg naturligvis testet begge løsninger. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at lyden var langt mere klar ved USB-tilslutningen, hvorfor jeg hurtigt droppede de mange kabler. Du vælger selv om du vil have almindelig stereo eller simuleret surround. Det sidste er naturligvis hele formålet med headsettet, hvorfor jeg straks kastede mig ud i nogle af tidens skydespi. Der er to surround-indstillinger og især ”FPS” gav en rigtig god rumfornemmelse, og gjorde det lettere at høre hvorfra der blev skudt i de forskellige spil.

Knap så godt til film og musik
Tilbage i Windows skulle jeg dog også teste headsettet med film og musik, og her var den tilføjede rumklang knap så behagelig. Især musik lød tamt og hult, hvilket hurtigt fik mig til at slå tilbage på almindelig stereo.
Alt for dyrt

Selvom lyden i FPS-spil er god, kan jeg ikke lade være med at være skuffet over DR-GA500. Den kunstige surround-fornemmelse egner sig nemlig dårligt til alt andet end FPS-spil, og slår man først den fra, kan jeg ikke se nogen grund til at smide de 1.500 kroner headsettet koster til at begynde med.

Fakta & Rating:
 • Pris: 1.500,-
  • 40 mm driverenhed
  • 7.1-kanalers 3D-effekter
  • Dolby Pro Logic IIx-dekoder med Sony Virtual Phones™-teknologi
  • Boom-mikrofon
  • 1,5 m ledning

  Læs også:

  Årets anbefalede hovedtelefoner

  Et par gode hovedtelefoner kan give dig musikoplevelser, du ikke troede, var muligt, og det bare for nogle få hundrede kroner.

  Alle gode ting er tre-vejs

  Ultimate Ears TripleFi 10 har tre højttalerelementer i hver prop, for krystalklar lyd i hele frekvensområdet.

  Kraftfuld komfort

  Blandt de to hovedtelefoner, som imponerede os mest i 2011, var det T70 som knebent stak af med sejren. Her er grunden.

  Løfter lydkvaliteten til himmels

  Små bærbare hovedtelefonforstærkere kan være en forfriskende og markant lydforbedring. Men at de skulle blive så gode som denne, havde jeg ikke troet.

  Drop de gamle – køb disse!

  Her den den billigste og bedste erstatning for ørepropperne, som fulgte med mobilen.

  Kurerer flyskræk

  Man skal ikke lade sig lokke af et smart design. Men af og til kan der ligge en overraskelse på lur.

  Basglad sværvægter

  Monster er gået fra 0-100 på rekordtid med sine ørepropper og hovedtelefoner. Når man hører dem, forstår man hvorfor.

  Så bliv dog siddende!

  Sports-høretelefoner kan man ikke bruge til ret meget, hvis de ikke sidder som støbt i øret. Det gør AKG K326 ikke.

  Lækre hørebøffer

  Hvad skal du købe, hvis du vil hæve niveauet og forkæle dine ører med velklingende lyd?

  På forsiden nå

  6 trådløse fitnesspropper

  Ikke alle ser det som en fest at trække deres korpus hen til det lokale fitnesscenter for at forbrænde kalorier....

  Focal Kanta No.2

  Når jeg hører ordet high-end, tænker jeg tre ting: Bedre lyd, end de fleste kan drømme om; dyrere, end næsten...

  Annihilation

  Annihilation er ikke nogen letfordøjelig film, og den er heller ikke velegnet til tanketom popcornunderholdning en fredag aften. Men både...

  Olympus PEN E-PL9

  For mange er størrelsen på kameraet afgørende. Hvis det er for stort og tungt, betyder det ofte, at det ikke...

  5 streaming-forstærkere

  For mange har mobiltelefonen taget over som hovedkilde, når musik skal lægge stemningen derhjemme. Folk, der går op i lydkvalitet,...

  The Man With the Iron Heart

  Tyskeren Reinhard Heydrich (Clarke) kom ind i nazistpartiet gennem sin meget overtalende kone (Pike). Himmler udpegede ham hurtigt til leder...

  Klipsch Heritage HP-3

  Hovedtelefoner til 13.000 kroner er ikke hverdagskost. Endnu mere specielt er det, at de kommer fra en producent, der ikke...
  annonse
  annonse
  annonse
  annonse